KREATIVNOST
Pojeo je prskalicu za voće,tj crevo od prskalice. Vrlo lepo je izgriženo….pedantno celom dužinom. Koliko se Maca seća posle poslednje upotrebe, pre neki dan, je isprao kao i uvek što čini odmah nakon prskanja. Nadamo se da se idiot nije otrovao. Na posmatranju je, tačnije na svom mestu u kazni a devojke ne smeju da mu pridju.
Kad smo došli s posla, naravno, svi troje jurnu po avliji prestižući se, lajući…moj doček prepun ljubavi. Maca u garaži vidi ispreturanu prskalicu….pita “Ko je ovo uradio?” držeći mrtvu dotičnu u ruci iako je pitanje bespotrebno ali red je red, a pošto ga psi vole moramo ga se pridržavati. Maza i Maša pogledaše u gazdu i nastaviše da šnjuvaraju….Ona nemačka štetočina sklopi uši i odvuče kereću zadnjicu na svoje mesto, komad itisona na tremu ispred ulaznih vrata koji ne da ni da počistim a traume doživljava kad treba da se isti komad crevom opere.….leže oborenog pogleda……sklupčao se kao mače….ma prepodobljen ametom….srce da ti se pokida kad ga vidiš. Samokažnjavanju je naučen….naučila ga tetka Maza hahahaha koja se bar trećinu svog života samokažnjavala zbog nenormalnog izelištva. Maca mu pridje, izgrdi ga kratko gurajući mu onu mrtvosanu stvar pod nos, kažiprstom ga lupnu po nosnoj kosti, onako, da zazveči, okrete se i ode. Pošto ga je Maca kaznio, Maca mora i da ga oslobodi kazne tj. da mu oprosti. Mi ostali prolazimo pored njega kao da ne postoji. A on….svaki naš prolazak tremom isprati pogledom uprtim u nas….tužnim….obrve nekako čudno pomera……uši zalepljene za glavu i zabačene unazad….i ne pomera se iz kazne. Maza obigrava u letnjoj kuhinji oko mene a Maša…..eeeee, ta prolazi nebrojeno puta pored skrušenog nemca visoko podignute glave vrteći bezrepim dupencetom i sve poskakuje od likovanja…sva zategnuta kao struna….elegantna bela dama…..Nemoj Šašo to da radiš, zapamtiće ti, vratiće ti…..muško je to, govorimo joj mi ženske, ali jok….švrćkošu se namerno belo-oranž tufne ispred velike gomile nemačke dlake koja samo čeka Macin glas.Posle nekog vremena tužitelj ga pozva….ali to nije kraj…..a, ne, još mu nije oprošteno….ponizno, spuštene glave i zabačenih ušiju štetnik prilazi, seda ispred tužioca ne dižući glavu….ovaj ga pomazi po glavudži i kaže “ajde idi”…..srećna dlakava gomila poskoči u jurne pravo na Mašu da joj odlaje na uvo šta ima hahahaha….primetili smo da Šašava sve slabije čuje hahahahaha
Zaboravila sam sinoć da sklonim štrudlu sa orasima pa je Maza noćas pojela.
Samo mi fali da ih oboje vodim na ispiranje stomaka. Samoubiću se sa njima.
Svako jutro mu pre posla dajem doručak, sačekam da pojede i on dodje da mi se pohvali pa se izmazimo. Devojke jedu unutra a on napolju. Jutros ga nisam sačekala nego sam ušla u kuću a on je odmah dohvatio da pravi novi raspored saksija na tremu. Uhvati je zubima i izvuče iz žardinjere od kovanog gvoždja koja ide duž celog trema….i nežno spusti saksiju na pod …ne baca je zaista, te se ne polome tanke i već duge grane lepih petunija…a onda nagazi na iste te lepe grane prepune cvetova da bi dohvatio sledeću saksiju…..i isto tako je nežno spusti….tanke i duge grane lagano legnu na beton trema….cvetovi prekriju pod….čak i lepo izgleda taj cvetni beton…i tako….nemačko pceto ume da bude vrlo kreativno ...

Za njega......danas.....sva naša snaga i ljubav.....