gost 223698
Domaćin
- Poruka
- 4.747
Ja ne znam kako neko moze da upadne u stilsku kolotecinu,tako da ne vidim kako "citanje i pisanje" tu moze da pomogne-naravno,govorila sam o vidu inspiracije,i posmatranja stvari iz razlicitih aspekata-poput ove igrice koja postoji na ovom pdf-u,sastavi pricu-nije li to vid kreativnog pisanja?
Zapravo,Hemingvej je pisao iskljucivo 500 reci dnevno,ali recimo da je covek,inspiracije radi,voleo da gleda pobesnele bikove kako lome ljude,i voleo malo da puca po ratovima,tako da njegova inspiracija sigurno nije dolazila iz jutarnjih ispijanja kafe.
Sto se poslednjeg tice,ne znam,nisam nikada pisala roman,niti nameravam,pravo da ti kazem.
p.s-kreativno pisanje postoji kao fakultativan predmet na filoloskom fakultetu pri katedri za srpski jezik i opstu knjizevnost,ali dobro,kao da je bitno
Sve to možeš i sam, bez ikakve pomoći
čitanje i pisanje pomaže, jer širi vidike i upoznaješ različite forme pisanja
Nisam rekao da je pisao po ceo dan, niti sam rekao da je njegova inspiracija proisticala iz jutarnjih ispijanja kafe - mada je i to moguće, umetniku ništa te vrste ne predstavlja barijeru, i u mrlji na zidu možeš naći inspiraciju
pa to je poenta zapravo, on svakako nije išao na nekakve kurseve i štatijaznam, nego se bogatio duhovno na neke svoje načine (a često je i preterivao sa doživljajem, o čemu svedoči njegov kraj života)
Napisaćeš ti nešto, siguran sam u to, pa makar to bila i knjižica aforizama
P.S. Znam da postoji, ali to ne menja moje mišljenje o njemu, mada, kako rekoh - verovatno je uživo kurs kul, a ovo čitanje preko neta je glupost
a kad smo već kod toga - u Americi je kreativno pisanje u mnogim srednjim školama predmet, takodje fakultativan, ali ni to nije bitno