KREATIVNA- VIZUALIZACIJA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U wicca tradiciji postoji nesto sto se zove kupa moci i to nije nista drugo do kolektivna kreativna vizualizacija,pa i sva tajna drustva u svojim ritualima praktikuju vekovima tu tahniku.Sve religije sveta je koriste samo upakovanu u razne igrice.Kada to ucenje spustimo na nivo potrosackog drustva dobijemo
mrak.
gde si ti nasla u pravoslavlju kreativnu vizuelizaciju???

Poslednja izmena:
Kad se pricescujes pijes vino kao Hristovu krv jedes naforu(hleb) kao Hristovo telo ti ustvari vizualiziras svoje stapanje sa Hristom i to se idesava ako si pravi vernik.Nema Hrista ali ti u svojoj svesti kreiras viziju.
Nista od toga nije tacno.
Pricescujes se telom i krvlju Hristovom (hleb i vino) i oboje se nalazi u svetom putiru. Nafora nije telo Hristovo, i nije deo svete tajne pricesti nego uspomena na drevne hriscanske vecere ljubavi agape. I nema nikakve vizuelizacije stapanja sa Hristom nego se desava stvarno stapanje sa Hristom jer je u toku svete Liturgije sisao Duh Sveti na hleb i vino (kad se cuje ono zvonjenje zvonaca) i pretvorio ih u stvarno telo i krv Hristovu tako da ima Hrista i nema nikakvih kreiranja vizija.

Nista od toga nije tacno.
Pricescujes se telom i krvlju Hristovom (hleb i vino) i oboje se nalazi u svetom putiru. Nafora nije telo Hristovo, i nije deo svete tajne pricesti nego uspomena na drevne hriscanske vecere ljubavi agape. I nema nikakve vizuelizacije stapanja sa Hristom nego se desava stvarno stapanje sa Hristom jer je u toku svete Liturgije sisao Duh Sveti na hleb i vino (kad se cuje ono zvonjenje zvonaca) i pretvorio ih u stvarno telo i krv Hristovu tako da ima Hrista i nema nikakvih kreiranja vizija.

Izvin bato ako nije vizualizacija u bili kojem obliku vuce mi na kanibalizam,ima i danas plemena koja jedu srce protivnika da bi stekli njegove dobre osobine.Svaka molitvu koju pomoslis ili izgovoris jeste vizualizacija koju ti kreiras Zamisli krug i u centru kruga je BOG,sa svih strana zamisli u tom krugu milijardu tackica svaka tackica je neko od nas i stremi ka centru ,svako putuje sa svoje strane brzinom kojom ume.Sto smo dalje od centra razlike su vece i opasnije,sto smo blize centru razlike su sve manje. Kada dosegnemo centar vidimo da razlika nema.Zato putuj braco moj i pusti druge da putuju svoijem putem kad se priblizimo centru razlike ce nestati pa ce mo se razumeti potpuno.
Ljubim te.

Sveti oci jasno uce da onaj ko se vodi sopstvenim razumom i sopstvenom voljom u stvarima teorije i prakse pravoslavne vere, umesto da se vodi razumom i voljom opitnog znalca teorije i prakse pravoslavne vere, ide u prelest (duhovnu samoobmanu) i dusevnu pogibao.
Najveci znalci su, naravno, sveti oci, koji su rastumacili svima nama Hristovo ucenje i pouke Njegovih svetih apostola, i uopste Bibliju.
A ko proizvoljno, po svom misljenju, ukusu i nagadjanju, tumaci bilo sta iz pravoslavlja, nasuprot ucenja svetootackog, ili veruje u tumacenja koja nisu po svetim ocima, a odnose se na nesto iz pravoslavlja, taj nije na dobrom putu.
Sveta pricest nije kanibalizam, nego Sveta Tajna crkve kojom se vernici sjedinjuju sa Hristom, a i jedni sa drugima, jer su vernici svi zajedno telo Hristovo, a svaki pojedinac ud Hristovog tela.
Molitva nije vizuelizacija nego govorenje Bogu, svecu ili andjelu, i za to vreme je zabranjeno zamisljanje bilo kakvih slika.
Zamisljanje slika iz ubedjenosti da ce te slike izazvati promene u stvarnosti je kreativna vizuelizacija i to je okultno ucenje koje nema veze sa pravoslavljem.
Prica o krugu sa tackicama koje su ljudi ,i centru koji je Bog, potice od svetog ave Doroteja, i poenta tog primera nije bila o razlikama nego o ljubavi - sto se vise voli Bog time mu se covek vise priblizava, ali se i priblizava drugim ljudima jer je ljubav prema Bogu nerazdvojna od ljubavi prema ljudima.
Mani se proizvoljnih i njuejdzersko-ekumenistickih tumacenja sto se tice pravoslavlja, Pravoslavlje tumace sveti oci pravoslavne crkve.
I, zapamti - gordost je mati svakog greha i prelesti. Ko nece da prihvati Boziju volju i Bozije ucenje, rastumaceno svetim ocima koji su bili prosveceni Svetim Duhom, jer mu se to sto oni uce ne dopada, ili misli da zna bolje od njih - taj je gord i u prelesti.
Ljubim te.

Sve sto rece prihvatam ali, uvek ima ali.Pre tih tvojtiv svetih otaca bejase neki drugi sveti oci a i posle nih ima i bice svetih otaca u ovih 6.5 miljadi judi. Po cemu sudis da smo mi Srbi uradili pravu stvar kada smo nekad davno pljunuli na veru nasih predaka i tadasnjih svetih otaca i prihvatili ucenje vizantiskih svetih otaca.Zasto Srbi samo imaju krsnu slavu,nisu nikako mogli preboleti svete oce iz svoje prave religije.Kolektivna svest jednog narod je cudo, kaznjava ga dokle god ne nauci lekciju.A kako smo prolazili i kako prolazimo nije kriv novi svetski poredak nego mi sto pljunusmo veru nasuh pravih otaca koji nas i dovedose na ovaj sugavi Balkan.Ne pocinje svet sa Vizantijom niti znanje svetuh otaca sa sa njima samima.Vidim Isus Hrist ti je u srcu reci mi kako je negovo pravo ime na Aramejskom-koliko si siguran smes li da se zakunes Hristom da je to tacno.Libim te braco moj.

“Zamisli da raja nema
lako je ako pokušaš
nema pakla ispod nas,
nad nama nebo samo.
Zamisli da ljudi svi
žive za danas.
Zamisli da država nema
nije to teško zamisliti
da ničega za šta bi umro ili ubio nema
i da religija isto nema
zamisli da ljudi svi
žive za danas.
Možeš reći da sanjar sam
ali ja jedini nisam
nadam se da ćeš nam se jednog dana
pridružiti
i da će svet kao jedno biti.
Zamisli da nema posedovanja
pitam se možeš li?
Nema potrebe ze glađu i pohlepom,
bratstvo među ljudima,
deleći ceo svet…
Možeš reći da sanjar sam
ali ja jedini nisam
pridružiti
i da će svet kao jedno biti.”

I ajde reci zar ovo nije sve isto kao u Propovedi ne gori?

Sve sto rece prihvatam ali, uvek ima ali.Pre tih tvojtiv svetih otaca bejase neki drugi sveti oci a i posle nih ima i bice svetih otaca u ovih 6.5 miljadi judi. Po cemu sudis da smo mi Srbi uradili pravu stvar kada smo nekad davno pljunuli na veru nasih predaka i tadasnjih svetih otaca i prihvatili ucenje vizantiskih svetih otaca.Zasto Srbi samo imaju krsnu slavu,nisu nikako mogli preboleti svete oce iz svoje prave religije.Kolektivna svest jednog narod je cudo, kaznjava ga dokle god ne nauci lekciju.A kako smo prolazili i kako prolazimo nije kriv novi svetski poredak nego mi sto pljunusmo veru nasuh pravih otaca koji nas i dovedose na ovaj sugavi Balkan.Ne pocinje svet sa Vizantijom niti znanje svetuh otaca sa sa njima samima.Vidim Isus Hrist ti je u srcu reci mi kako je negovo pravo ime na Aramejskom-koliko si siguran smes li da se zakunes Hristom da je to tacno.Libim te braco moj.
Nema svetih otaca u paganskoj religiji, niti je paganska religija neka istinita religija nastala na osnovu ljudskih basni. Dovoljno je samo pogledati paganske bogove, kakva je to stoka ogrezla u grehu, i videti da to nema veze sa Nebeskim Ocem, nego sa ocem lazi.
To sto su srbi odbacili paganske budalastine i prihvatili veru Bogocoveka je najbolja stvar koju su uradili u istoriji.
Nebitno mi je kako se Isusovo ime kaze na aramejskom, niti moram da znam kako se kaze. Pretpostavljam da je Josua.

“Zamisli da raja nema
lako je ako pokušaš
nema pakla ispod nas,
nad nama nebo samo.
Zamisli da ljudi svi
žive za danas.
Zamisli da država nema
nije to teško zamisliti
da ničega za šta bi umro ili ubio nema
i da religija isto nema
zamisli da ljudi svi
žive za danas.
Možeš reći da sanjar sam
ali ja jedini nisam
pridružiti
i da će svet kao jedno biti.
Zamisli da nema posedovanja
pitam se možeš li?
Nema potrebe ze glađu i pohlepom,
bratstvo među ljudima,
deleći ceo svet…
Možeš reći da sanjar sam
ali ja jedini nisam
pridružiti
i da će svet kao jedno biti.”

I ajde reci zar ovo nije sve isto kao u Propovedi ne gori?

Koje ti paralele pravis:))
Sad cu rizikovati da ispadnem namcor, al sve ovo me podseti na svetootacka upozorenja da djavo ne napada samo sa otvorenim zlom nego i sa laznim dobrom.
A lazno dobro je najopasnije jer se mnogo teze prepoznaje.

Dovoljno je samo pogledati paganske bogove, kakva je to stoka ogrezla u grehu,

Koliko ja znam Peruna zameni Sveti Ilija Sveti Vid, Djrdjevdan, Bozizic i secenje badnjaka, Uskrs ,noc vestica.Ima toga jesi li citao Zlanu Granu o Freizera antropolog dobio titulu kao zaslugu naucnik?Sve vazno je ukrdeno od nasih pravih Svetih otaca. Ajde sta to nije bilo pre dolaska Vizantiskih okupatora?Ljubim te tako iskljucivog koja to vera uci?

Poslednja izmena:
hahahahhaa
ljutko:)
ne ja vise volim slatko:)
nema svetih kod pagana jer je svet onaj ko je ispunjen blagodacu Bozijom, a to moze postati na ovoj zemaljskoj lopti jedino pravosavni hriscanin jer jedino on ima znanje i metode za tako nesto
a neka su zamenili obozavanje laznih bogova pravim Bogom i Njegovim svecima i andjelima - tako i treba

Ja ne vidim objektivno nista lose u kreativnoj vizuelizaciji.
Naprotiv, mislim da moze puno pomoci coveku.
Sve sto covek stvara prethodno vizuelizuje u glavi, bilo da pravi rucak, ili da projektuje most.
Sta je lose u tome da ako je npr. covek bolestan, pa zamislja i zeli da ozdravi?
Pokazano je (i u psihologiji) da covekova podsvest mu moze pomoci.
Jung je preporucivao vizuelizaciju u psihoterapiji.

@dzerod

Dzerode, ti imas pravo na svoje religiozno opredeljenje, da interpretiras djavole i pale andjele iz dogme svoje vere kako ti mislis da treba, ali ne treba to drugom nametati.
Kreativna vizuelizacija nikoga ne ugrozava, ti imas pravo da verujes u sta zelis, sve dok to ne ugrozava druge..

Poslednja izmena:
Tema ode u propast. Vise mi se cini da je neka vrsta rasprave ovde, nego KREATIVNI PROCES.
Kreativna Vizualizacija je jedan proces vizualiziranja. Ako pogledamo u recniku sta znaci "VIZUALIZACIJA" verujem da tamo pise "Formirati mentalnu sliku uz pomog imaginacije"

I to je POENTA ove teme. Ako formiras slike u glavi i drzih ih stalno u glavi, dobijaces ideje kako da ih ostvaris. Drugim recima, sve sto zamislis mozes i imati (ako razumes kreativni proces).

Znaci sve oko nas sto danas vidimo (stolica, laptop, internet, krevet, tepih, odeca) sve je to rezultat necije IMAGINACIJE. Te stvari nam nisu jednostavno doletele sa neba od strane svetih andjela vec smo ih mi kreirali. Samo ova cinjenica govori da je covek kreativno bice i koliko nam je to pomoglo do sada.

I istorija ima pun primer toga.

Poslednja izmena:
QUOTE=ag-golubica;9762486]Izvin bato ako nije vizualizacija u bili kojem obliku vuce mi na kanibalizam,ima i danas plemena koja jedu srce protivnika da bi stekli njegove dobre osobine.Svaka molitvu koju pomoslis ili izgovoris jeste vizualizacija koju ti kreiras Zamisli krug i u centru kruga je BOG,sa svih strana zamisli u tom krugu milijardu tackica svaka tackica je neko od nas i stremi ka centru ,svako putuje sa svoje strane brzinom kojom ume.Sto smo dalje od centra razlike su vece i opasnije,sto smo blize centru razlike su sve manje. Kada dosegnemo centar vidimo da razlika nema.Zato putuj braco moj i pusti druge da putuju svoijem putem kad se priblizimo centru razlike ce nestati pa ce mo se razumeti potpuno.
Ljubim te.[/QUOTE]

:):klap:[

Teme na forumu i postoje da bi se na njima raspravljalo o nečemu..koliko ljudi toliko ćudi,
još više različitih mišljenja i doživljaja onoga o čemu se razgovara..:)
Ako neko želi da piše knjigu ili drži predavanja o nečemu,zna se gde se to radi..
..postoji blog gde postavljač može da kontroliše posetioce,briše komentare koji
mu se ne dopadaju ili odgovara na komentare koji mu se dopadaju itd..mogućnosti su
velike samo ih treba znati iskoristiti..

Kolega Boris..potpuno si u pravu..ovo jeste specifično područje ali se moraš složiti da naš posao
moderatora ne uključuje neku striktnu kontrolu smisla teme već sankcionisanje uvreda i grubog kršenja
pravila foruma..pogotovu što se nalazimo na forumu "zabava"..

Ja sam već u nekoliko navrata pokušala da izbacim pojam "religija" iz rasprave ali je granica
tanka i neki ljudi znaju ili se trude (uspešno ili neuspešno) da izvuku paralelu izmedju dve
suprotstavljene grane..mi im to ne možemo uskratiti..svako se mora sam boriti za svoje mišljenje..
..mislim da sam bila jasna..

Ako postavljač teme poželi,ja ću mu izaći u susret i zaključati ovu temu..jer je to njegovo pravo..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back