Krava pobegla iz klanice i dobila azil na obližnjoj farmi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.189
Lieni

Escaped-cow-allowed-to-live-on-animal-farm.jpg

Mlada krava koja je pobegla iz klanice, dobila azil na obližnjoj farmi. foto: Cally Lawson sa Pixabay

Mladoj kravi koja je uspela da pobegne iz klanice dozvoljeno je da živi na farmi životinja koja se nalazi u blizini Salcburga u Austriji.

Kravu, po imenu Lieni, primetila je žena dok je bežala iz klanice.

Dobrotvorna organizacija za životinje Gut Aiderbichl locirala je Lieni i spasila je nakon što je primila telefonski poziv od svedoka.

Gut Aiderbichl je tada platio prvobitnom vlasniku krave za bilo kakvu izgubljenu dobit i odveo Lieni na svoju životinjsku farmu.

Fredi

Fredi, junac, pobegao je iz klanice u Kvinsu, dok su radnici pokušavali da ga prebace u kavez kako bi čekali njegovu smrt. Kao i druge životinje sa farme, Fredi je znao da je njegovo klanje neminovan po dolasku u ustanovu. Prestravljen, pobegao je gradskim ulicama, izbegavajući da ga uhvate policajci i službenici za kontrolu životinja.

Kada je na kraju uhvaćen, policajci su vratili Fredija u klanicu, gde je trebalo da bude ubijen sledećeg dana. Srećom, saosećajni spasioci su se umešali i uspešno ubedili vlasnika klanice da se odrekne Fredija, koji sada živi u udobnosti u azilu u Nju Džersiju.

Moli

Molly Cow

Krava po imenu Moli (na slic) ispoljila je nepogrešivu želju da živi izvanredno bežeći iz Great Falls u Montani klanice preskačući ogradu od 1,70 metara, sprintom dalje, prelazeći prometan autoput i zadivljujuće — plivajući preko reke Misuri.

Rešena da učini sve što je u njenoj moći da izbegne zastrašujući pokolj, Moli je vodila policajce i radnike fabrike mesa u šestočasovnu poteru.

Kao što je primetio menadžer klanice, "To je potpuno neverovatno. Gledao sam je kako radi stvari koje kravi jednostavno nisu moguće."

Nikad ne potcenjuj kravlju žestoku želju da preživi. Moli je na kraju uhvaćena i zahvalno usvojena od strane poljoprivrednog azila gde trenutno srećno živi sa drugim spasenim kravama.

U nekom periodu svog mladog života, sa 6-7 godina, sam gledala na RTS-u neku emisiju kako se na nekakvoj pokretnoj traci žuti, mali pilići kreću ka mašini koja će da ih samelje.
I dan-danas mi je to jedan od užasnijih momenata iako sam sa ovih 30ak odgledala već svašta.
Pitala sam se tad isto kao i sad-kakav li je život ljudi koji svakodnevno gledaju kako pilići na traci putuju pod valjak koji će ih samleti.
Mislim, ok, sa 6 godina nisam mogla postavljati pitanje kako je tim ljudima koji tu rade, ali sam plakala, bilo mi je grozno, užasno... U svom tanjiru supe sam videla te male, žute piliće. :think:
Onako, baš je bilo žnj.

Poslednja izmena:
U nekom periodu svog mladog života, sa 6-7 godina, sam gledala na RTS-u neku emisiju kako se na nekakvoj pokretnoj traci žuti, mali pilići kreću ka mašini koja će da ih samelje.
I dan-danas mi je to jedan od užasnijih momenata iako sam sa ovih 30ak odgledala već svašta.
Pitala sam se tad isto kao i sad-kakav li je život ljudi koji svakodnevno gledaju kako pilići na traci putuju pod valjak koji će ih samleti.
Mislim, ok, sa 6 godina nisam mogla postavljati pitanje kako je tim ljudima koji tu rade, ali sam plakala, bilo mi je grozno, užasno... U svom tanjiru supe sam videla te male, žute piliće. :think:
Onako, baš je bilo žnj.
i ja se sećam gde je jedno pile bežalo u suprotnom smeru

Back