Kratkovidost - naocare sociva operacija klinike...

Amoral

Početnik
Poruka
3
Nisam isao na pregled kod ocnog sigurno 3 godine. U medjuvremene mi se vid pogorsao. Posto sam sada u Bgu hocu da odem na deteljan pregled. Nisam u toku sa tim pregledima pa me zanima postoji li neki savremeniji pregledi od onih kada gledas u tablu i pricas koji je broj, takav je bio poslednji pregled kada sam. A i kada su mi davali sociva nikad ni sa njima nisam video 100%..Inace nosim sociva 9-10 godina, menjao sam par vrsta i nikada nisam imao ozbiljnijih problema sa njima. Imam veliki dioptriju -5 i -5.5. I konacno ono sto me najvise zannima: Moze li neko da mi preporuci dobru i pouzdanu kliniku za odredjivanje dioptrije i sociva? Unapred hvala na oodgovorima

Nisam isao na pregled kod ocnog sigurno 3 godine. U medjuvremene mi se vid pogorsao. Posto sam sada u Bgu hocu da odem na deteljan pregled. Nisam u toku sa tim pregledima pa me zanima postoji li neki savremeniji pregledi od onih kada gledas u tablu i pricas koji je broj, takav je bio poslednji pregled kada sam. A i kada su mi davali sociva nikad ni sa njima nisam video 100%..Inace nosim sociva 9-10 godina, menjao sam par vrsta i nikada nisam imao ozbiljnijih problema sa njima. Imam veliki dioptriju -5 i -5.5. I konacno ono sto me najvise zannima: Moze li neko da mi preporuci dobru i pouzdanu kliniku za odredjivanje dioptrije i sociva? Unapred hvala na oodgovorima
Заиста ти је потребан детаљан преглед.
Не схватам како уопште носиш сочива,а да се ниси прегледао 3 године.
Јел` то сам себи одредиш диоптрију...
Имаш више специјализованих ординација где се може урадити детаљан преглед
1.Диопта Теразије бр 10
2.Оптик професионал Др Сувајац
3.Ленс оптик Прим Марјановић

Потражи их на интернету..
Сви су подједнако добри за то што теби треба...

Sto se tice pregleda moje licno iskustvo je kod Mirka Jankova. Mlad, ok doktor, ima ceo zid sertifikata i diploma. Klinika je Laserfocus kod Gradica Pejton na cuburskom parku. Najbolje odi na sajt i informisi se. Kad dodjes tamo, ides u prostoriju za pregled. Tamo postoje neke nadrkane masine (merni aparati). Ja sam ocekivao slova i brojeve opet, a znam ih napamet. Znaci stavis glavu, bradu u leziste i posle 5 sekundi rada aparata izlazi papiric i doktor ti cita ta i ta dioptrija, toliki uglovi, cilindri i sve ostalo. Ide brzo. Na kraju ce ti doktor sve pojasniti i uputite tamo gde treba.

. Ja sam ocekivao slova i brojeve opet, a znam ih napamet..
Isti slucaj. I imam osecaj da mi nikad nisu dali pravu dioptriju i nikad nisam sasvim jasno video. Odlucio sam konacno da odem na taj moderan komjuterski pregled, pa bih voleo da cujem vasa iskustva sa tim. I ako moze neko da mi predlozi klinike koje su dobre za to. Na netu sam citao komentare i svi kazu da je Lasserfocus najbolji, medjutim zvao sam ih i kod njih mogu tek na pregled oko 22og avgusta sto mi je kasno jer mi rok za sociva istice pocetkom avgusta. I te 3 klinike iz posta iznad imaju te preglede pa me zanima ako mozes da napise svoja iskustva...

Na određivanje dioptrije možeš bilo gde, to je toliko rutinski pregled da ne znam ni kako bih napisala iskustvo. Msm, dođeš, sedneš, doktorka ti se aparatom zabulji u jedno pa u drugo oko i to je uglavnom to. Taj aparat imaju i optičari koji rade pregled za dž ako kod njih kupuješ naočare ili sočiva. Pošto postoji velika pauza od poslednjeg pregleda, ja bih iz iskustva predložila da se ode baš kod očnog lekara, pošto oni izmere i očni pritisak i provere da li postoji cilindar (mislim da ovo ne mogu ovi standardni aparati kod optičara da utvrde) i svašta još nešto i sa njima popričaš o svemu što te interesuje, izbor sočiva ili šta god.
Ja kod lekara odem samo povremeno, na par godina, sve provere i eventualne sitne korekcije, koje spadaju u očekivane, odradim kod optičara. Poslednjih par pregleda kod lekara sam obavila u domu zdravlja Ristić, oni su mi najbliži.

Back