Zahvaljujem ti Gospode za sva dobra koja
Ujutro i po danu: mi pružaš
Pre spavanja: si mi pružio danas,
za ona koja znam i za ona koja ne znam, za vidljiva i za nevidljiva, za ona za koja sam molio i za ona za koja nisam molio. Molim te Čovekoljupče, sačuvaj dušu moju u svetlosti i čistoj savesti da do kraja dana svojih ostanem dostojan Tvoje ljubavi. Ti koji si radi nas Sina Svoga Jedinorođenoga dao i poslao Duha Svetoga radi oproštenja greha naših,
Ujutro i po danu: sačuvaj me danas od greha
Pre spavanja: oprosti i meni ako danas šta sagreših i ne upiši mi to u greh.
Seti se svih nas koji prizivamo ime tvoje i seti se i pomozi sve one koji nam žele bilo dobro, bilo zlo, jer smo svi mi ljudi i stvorenja Tvoja. A Tebi neka je slava i hvala za sve. Amin.
Molim se poučen rečima samoga Gospoda:
Oče naš, koji si na nebesima, nek se sveti ime tvoje; neka dođe carstvo tvoje; neka bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu; hleb naš nasušni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima našim; i ne uvedi nas u iskušenje, nego nas izbavi od zloga.
Jep je tvoje carstvo i sila i slava, sada i uvek i u sve vekove. Amin.
Donosim Ti, o Gospode, svoju najvišu hvalu i usrdno Ti zahvaljujem na divnoj milosti i kreposti, koja se objavljuje po svetoj Mariji, Tvoj presvetoj Majci i po svim Tvojim uzvišenim Svetima, koji su od početka sveta izabrani provodnicama Tvoje milosti bili sjajno svetlo mnogim pokolenjima.
Molitvama njihovim utvrdi me u svakom dobru i uzdrži na putu večnoga života.
Pouči me, O Gospode, da spoznam Tvoj život u svim ljudima i u svim narodima na Tvojoj zemlji i tako povedi narode, da mir i dobra volja uzmognu zavladati svetom; po Isusu Hristu Gospodu našem. Amin.
Anđele Hristov, čuvaru moj sveti, i braniču duše i tela moga, sačuvaj me od svega čime bih žalostio Boga moga. Moli za me da se pokažem dostojan dobrote i milosti Sveti Trojice, i Majke Gospoda moga Isusa Hrista, i svih Svetih. Amin.
Bogorodice Djevo ili Zdravo Marijo
Bogorodice Djevo, raduj se, Marijo puna blagodati, jer je Gospod s tobom. Blagoslovena si ti među ženama, i blagosloven je plod utrobe tvoje, jer si rodila Spasitelja dušama našim.
+++
Zdravo, Marijo, blagodati puna, Gospod s Tobom. Blagoslovena Ti među ženama i blagosloven
Plod utrobe Tvoje, Isus koji je za naše spasenje raspet bio. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike, sada i na času smrti naše. Amin
APOSTOLSKO VEROVANJE
Verujem u Boga, Oca svemogućega, Tvorca neba i zemlje. I u Isusa Hrista, Sina njegova jedinoga, Gospoda našega, koji je začet po Svetome Duhu, rođen od Marije Djeve, mučen pod Pontijem Pilatom, raspet umro i pokopan; sišao u ad, treći dan vakrsao od mrtvih; uzišao na nebesa, sedi na desno Boga Oca svemogućega; i odonud će doći da sudi živima i mrtvima. Verujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu sabornu, zajedništvo svetih, oproštenje greha, vaskrsenje tela i život večni. Amin
+++
Pomoć je naša u Imenu Gospodnjem, koji je stvorio nebo i zemlju.
Od jutra do večeri slavićemo Njega.
Jer srca naša uvek počivaju u Ljubavi Njegovoj.
Neka je blagoslovljeno Ime Gospodnje, od sada pa doveka. Amin