KRATKA SKAZKA O SREĆI / 3/

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://2.***************/_sBBi-c1S7gU/S5dGuJgElkI/AAAAAAAAMGc/4Wlrnqbkxqs/S470/fashion_girl.jpg

Kako zažmirka sunce obešenjački kroz prozor, meni neki crvić proradi.Spadalo neko samo buška i gamiže i nemire niže..magičnim silama poziva i mami - hajdemo - budi vani...pokreni šetalice i pij sokove novog koje se toči u kornete po trgovima , na obalama i u baštama kafea koje niču kao pečurke posle kiše.

- Evo , samo da završim misao na blogu, eee baš lepa muzika - upravo sada...da, šta me sada svi zovu na skajp...kada ja izlazim vani a toliko imam posla oko spremanja...tuširanje..kosa..odeća...a mogla bih i neku knjigu uz put...da.. tako procuri u nepovrat dan uz nametnuti šablon za izgovor da se bude zarobljen u četiri zida vlastitog kajanja.
Čist mazohizam...kompulsivna zajebncija motorike sa ritualom kao opravdanjem..Užas!
Šta se dešava sa voljom? Ima je pa nestane..poput luft balona : pufff..
Veoma kratak interval izmedju "puno" i prazno" izmedju hoću i mrzi me...izmedju:" sjajno! odemo!" I " može to i kroz prozor samoće iseći komad života i staviti u herbarijum duše."
Otudjenje kao rdja nagriza...kao trag noktiju na zidovima bezdana.
Aaa, ne, ne neće proći! Nema se vremena za taj 'luksuz' zvani: depresija

Zvoni telefon...frendica cijuče o kupovinama...kremice, krpice...cipele bla..bla...klasična ženska opsesija
"nemanja garderobe u prepunom ormanu"..vuče me nasilno za časnu Titinu i pionirsku..da za pola sata budem spremna, idemo u veliki grad.
Nemam šta da obučem..naravno -po obrascu iz prethodne rečenice.

Kola su blagodet savremenog života, ugodno putovanje...i već se smejem komentarima o muškarcima a i pomalo kiču jer pored mene je osoba tip-top skockana za gala veče ( "nikada ne izlazim bez sredjene kose, noktiju i rezervnog veša u torbi" njena je deviza)..
Bulevari, Knez..kafei...šarenilo koje ženski princip obožava...stižemo i da pogledamo izložbu kod "Cvete".
Polako umnožavam energiju...glava mi je bistra, senki je nestalo...a čujem i neku ariju u duši.. dobro je...živa sam...i lagano letim... posreći mi se i po neki pogled krasnih očiju...blesak okrzne obraze i zateče me rumenilo..bridi.
Bože, živa sam!
Tako malo neba mi treba za moje letenje.
Lenjo flertujem sa suncem vani i u sebi...skoro i ne čujem žamor okoline u bašti.

Shvatam da sam prevazišla svoju pasivnost i osećaj zatočenika života i sudbine.
Ono što nas čini srećnim ili nesrećnim, nije samo svet oko nas.
Kada postanemo svesni našeg unutrašnjeg sveta i razotkrijemo sopstveni kosmos, shvatićemo da svaki osećaj koji dolazi spolja je manje intenzivan od osećaja koji potiče iz dubine bića-duše naše, našeg vlastitog izvora sreće i srca - kao vodiča i putokaza kroz more želja.
Setih se jedne priče

Jedan stari hodočasnik išao je usred zime preko mosta u podnožju Himalaja, kada je počeo padati sneg. Čuvar prelaza ga je pitao:
"Kako ćeš, dobri čoveče, stići gore po ovakvom vremenu?"

Starac mu je odgovorio:
"Moje srce je već stiglo tamo, ostatku mene lako je da ga prati."

Verujem svojoj dečijoj maštariji , u adrenalin i svojem srcu!

Tol,
-hrabro je ovako pisati o životu. Hrabro kažem jer počinješ doskočicama a završavaš sa najtešom diagnozom jednog misšljenja koje je nama strano.Istočnjačko razmisljanje je nama poznato i jenostavno tek kad nam bude izrečeno ali a priori nije u našoj moći poimanja i shvatanja stvarnog u nama.
Prijateljice moja mila, kako je lijepo osjetiti kod tebe isprepletenost svakidasnjeg i unutrašnjeg a da opet opstaju razdvojeni, dopunjujući se i razbijajući jedno drugom sivila i bodlje...
Faraonn je tako shvatio,mila mi,- Tol ...

...Kad te okrzne pogled bistrooki kao floret kroz oko u grudi pravo...!
Valja,valja se otisnuti...Nikad ne oklevati pred životom jer ne čeka...
A stari Covi ode za tvojim starcem radoznalo-da vidi koji to vrh pohodi kojim Covi bazao nije...
Hvala Tol-još života grudima mojim...

Tol svako ima u sebi svoju meru sreće i tuge takodje pa treba uticati na to ako je moguće ,od toga zavisi sve.što doživljavamo ili umišljamo.Poznaj samoga sebe put je da se na taj balans utiče ,razumevnje sebe i okoline takodje.To jedino zaista pomaže. :ok::heart:

"Kako zažmirka sunce obešenjački kroz prozor, meni neki crvić proradi.Spadalo neko samo buška i gamiže i nemire niže..magičnim silama poziva i mami " ........... neka je blagoslovena devojčica u tebi :"Ana važnica - zvana život i sreća"

...Bravo !

"Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni,
i još čudnije kako nam često baš to malo nedostaje" (Andrić)
Šta bih ja dodala u svoje ime posle ovoga?
Jedino znam lično smo odgovorni svak za sebe ..za sreću i...ono drugo....;)

@ faraon...dobro si shvatio...život naš je mozaik gde svaku kockicu biramo srcem i poliramo ljubavlju :) :heart: :cmok2:

@ coviax... "stari" Covi ima života koliko poželi...a samo ga nestašluk deteta gura ka planini doživljaja :heart: :cmok2:

@ zxy...upravo tako prijatelju! Dozoramo spoljašnje i sebe po potrebi situacije ali sve motreći da nam duša ne oboli...a neće, jer taj nukleus sopstva je najvažniji i najjači. :cmok2: :heart:

@ Ljiška...:heart: ...osećaš ti mnogo...znam ja :heart::cmok2:

@ Lončar...Hvala mili dečače...od :heart: :cmok2:

@ Dunja W ...blizančice moja...prepoznaješ sve korake...naravno..telepatija deluje :heart: :cmok2:

@ mari47...dušo mila, odgovornost je tako opterećujuća reč...ali i potreba...moramo poštovati sebe i sve svoje dobro osluškivati i maziti...samo na taj način uspevamo! :heart: :cmok2:

Mene isprovocira ova deviza "nikada ne izlazim bez sredjene kose, noktiju i rezervnog veša u torbi"
Jel ga bar upotrebi,cemu rezerva ako nije iskoriscena...da li ovo znaci posto sve pronalaze slicnosti u tvom tekstu da i one nose uvek sa sobom 'rezervni donji ves'..

Poslednja izmena:
SibirskiTigar;bt139549:
Mene isprovocira ova deviza "nikada ne izlazim bez sredjene kose, noktiju i rezervnog veša u torbi"
Jel ga bar upotrebi,cemu rezerva ako nije iskoriscena

Evo nama medenjaka našeg SIBIRSKOG!!!! :heart: :heart: :heart::zag:

e , stavrno se uželeh tvoje vrcavosti ;) :zper::klap:

p'sad!..."ono" u torbi je rezerva...ako naleti na nestašne koji kidaju zubima :zper::mrgreen::rumenko:

( treba balansirati uvek "na žici"...a za ostale...e sad..toj ne znam..."zavisi koliko trava pušta farbu") :hahaha:

Poslednja izmena:
Ej srećo moja , kad se budem ponovo rađao , ako se ne rodim kao ciganin - ono biću ćemane , pesma il ciganski konj !
Al biću stalno uz žensku čeljad , pa kud puklo da pukne ( eh te sve frajlice, kad krenu u špacir -- sačuvaj me bože ) !

Poslednja izmena od moderatora:
Shvatam da sam prevazišla svoju pasivnost i osećaj zatočenika života i sudbine.
Ono što nas čini srećnim ili nesrećnim, nije samo svet oko nas.
Kada postanemo svesni našeg unutrašnjeg sveta i razotkrijemo sopstveni kosmos, shvatićemo da svaki osećaj koji dolazi spolja je manje intenzivan od osećaja koji potiče iz dubine bića-duše naše, našeg vlastitog izvora sreće i srca - kao vodiča i putokaza kroz more želja
.
Tol nemam šta da kažem, sve je rečeno!!!!
:heart: :heart:

Ej srećo moja , kad se budem ponovo rađao , ako se ne rodim kao ciganin - ono biću ćemane , pesma il ciganski konj !
Al biću stalno uz žensku čeljad , pa kud puklo da pukne ( eh te sve frajlice, kad krenu u špacir -- sačuvaj me bože ) !

E cicuško lepa...lepe želje...a da bi bio neophodan..i stalno uz žene..bolje se rodi kao kada...:hahaha:

kada-zenska-cipela-498.jpg

...hteo sam ja da budem damski sapun ... onaj opojno skriveno mirišljav -- zavodnički, što opija srce... kad su to saznali u školi , ćapi me pedagog - pa demagog --- i tma i tušta pametnih u belom .. prali mi glavu mesecima ; i da se spasem, kažem da hoću da budem branilac otečestva .. cvrc .. oni strpaše me u akademiju / dilkarnicu .... ej , kontao sam kontao , i pretvorim se u slavuja , pa pr / pr ,preko žice ... naiđu cigani a ja sa njima bež u život ... zato sad hoću to što hoću .. a to što hoću ja i mogu ...... ehej - ode zec !

Back