Kratka skazka o sreći / 1 /

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
springriversc.jpg

Proleće 2011.

Ogrejalo je sunce, najzad...Toplina neka kroz prozor mami i dečiji žagor i cvrkut poneke ptice.
Raduje me refleksija zraka..poziva na pokret...na adrenalin...a nisam zavezana za stolicu bolešću pa da pravdam svoju nepokretnost i nemar prema telu.
Ushićeno otskakućem do kupatila uz dečiju brojalicu:
En-den-dinu-savaraka-tinu-savaraka-tika-taka-elem-belem-buf-trif-traf-truf!

Pevušim dok mlaz iz tuša spira snove sa tela i pokreće krvotok.
Obuvam patikice-zujalice i spremna sam za akciju. Obala...ili park?
Park je ogroman kompleks uredjen da se bude ceo dan u zelenilu..da li na trim stazi..ili negde na klupi uz knjigu finu...
ili samo žmirkavo uživanje mirisima ozelenelog drveća i tepiha od maslačaka .NAsmejana lica posvuda i deca po klackalicama i ljuljaškama...
Skoro se i ne čuju...čudno je to...mnoštvo na jednom mestu, a kao da su svi u nekim staklenim boksovima...svako neku svoju priču osluškuje i živi.

Reka je starica na večitom putu..lagano se gega krivudavom stazom nekada prospe svoje tovare po obalama ali ih brzo i pokupi pa su šetališta slobodna za tapkanje malih stoplala i njihovih roditelja...
ima tu i trupkavog skakutanja šapica..a pojave se i točkovi nekih kotrljajućih obožavaoca brzina..
Reka se poput testa razvlači mazno umivena dnevnim suncem i nudi se patkama..gelebovima i kajacima na brčkanje i ogledanje.
Šuma na drugoj strani obale još nije olistala..tek vrhovi krošnji svetlucaju igrom vetra vragolastog...cveće raznobojno po zardinjerama grli poglede i uveseljava...
Proleće je u moj grad otškrinulo vrata...skinulo zimske kapute i pogladilo svakoga po kosi.
Welcome to the club, Spring club.
Još smo živi i dišemo i gledamo ovo proleće 2011
.
:worth::heart:

@ mari..lepa mari...samo potsećanje da uzivamo svaki trenutak koji nam je poklonjen od prirode...
postoje mnogo veći užasi od promašaja naših...kojima trujemo svest i dušu...
trebalo bi poraditi na percepciji...da skliznemo pažnju sa našeg mazohizma... :heart:

oh mustro moja lepa
zxy prolećni cvetku u začetku
obožavam "nesigurnost" tvoju
kažeš da je ljubav slepa u početku
a naravno kad si nabio kačket na oči
i ti kopaš kanale koncentrično oko sebe
pa kako da proleće prepreke preskoči
kada je zaledjeno putovanje do tebe?
:heart:

Tol;bt137127:
oh mustro moja lepa
zxy prolećni cvetku u začetku
obožavam "nesigurnost" tvoju
kažeš da je ljubav slepa u početku
a naravno kad si nabio kačket na oči
i ti kopaš kanale koncentrično oko sebe
pa kako da proleće prepreke preskoči
kada je zaledjeno putovanje do tebe?
Jednog dana ću andjele
da skočim u Dunav zbog tebe
pa il il me fataj na obali tvojoj
il odoh u...crno more
ne mogu više da trpim
izazove tvoje ;):heart:

Evo nama Ljikice
nazula patikice
optrčala SAvu
ka Dunavu kreće
uz društvo kereće
fakturiše cveće
knjiži lastavice
poljupce zarezuje
tugu oporezuje
zxy opominje pesmom
prolećnom nežnom
strastvenom i setnom
da zaplovi na stranu
dugom prošaranu.

...zamasima svojih krila
prolijeće jutro
pored prozora
raspline se preko
terasa drugih sadeći
cvijeće i i lagano
poluotvarajući
vrata i ponekad nemir
posiju isto
po podiženim stolnjacima
i novinama
od noći zaboravljenih
...
odmami nas daleki
cvrkut ptica
ili djece
a onda smire
unutrašnji nemiri
i zavjesom ogrnem
prozore i prozorčiće
ako već sviće
neka drugi to rasporede
za moje poći ću ja
cvjetiće
kad odmakne dan
i zaboravim sinoćni san...

P.S.
-nemoj da me grdiš, što nijesam napisao proljećnu pjesmu
mila mi Tol, a zaista sam htio...

:klap: Tol. Zaista si majstorski docarala prolece i budjenje zivotnog elana koje ono donosi. Hvala za osnivanje kluba. ;) Krajnje je vreme je da se pocne slaviti svetla strana zivota ili radost i lepota koju ona sadrzi. Zasto birati utvare i senke tamne strane zivota kad uvek samo od nas zavisi na kojoj strani cemo biti?

@ Sofy, darling..." always look on the bright side of life "..tako nekako pesma peva a i jeste logično: privlačna je uvek namazana strana hleba i to-pekmez :)))
NAime crna je kumulativ svih boja, kao i bela(kombinacija svih boja vidljivog dela spektra)...no bela oplemenjuje dok tamna razboljeva.
Tako i sa mislima, kako ih negujemo takva će i naša spoljašnjost-eksponiranje biti a i takve će se
oploditi u eteru i nama vraćati. Bolje je za naše DANAS ako se radujemo činjenici da smo otvorili oči i
otpočeli da skidamo lajere našeg sutra.
Treba slaviti svaki dan postojanja i pokušati da oplemenimo sebe i okruženje u kojem budemo.
Hvala ti na članstvu u klabingu...no skazke o malom čudu (sreći)koje nas čini ushićenim i plemenitim
tek će se nizati.

Poslednja izmena:
Tol;bt137152:
...tako i sa mislima, kako ih negujemo takva će i naša spoljašnjost-eksponiranje biti a i takve će se oploditi u eteru i nama vraćati.
Treba slaviti svaki dan postojanja i pokušati da oplemenimo sebe i okruženje u kojem budemo.
... skazke o malom čudu (sreći)koje nas čini ushićenim i plemenitim
tek će se nizati.

Tol,došla sam po preporuci našeg ZXY-a...
I izgleda da sam došla na pravo mesto..mnje panravilas Karotkaja skazka o sčastljivosti..

:D

Kako mogu da postanem član tvog Prolećnog kluba? ;)

lejla.al.dbuni;bt137165:
Tol,došla sam po preporuci našeg ZXY-a...
I izgleda da sam došla na pravo mesto..mnje panravilas Karotkaja skazka o sčastljivosti..

:D

Kako mogu da postanem član tvog Prolećnog kluba? ;)

Красота в глазах наших и этого достаточно для сказки о счастье

быть членом весной клуба легко...Posmatraj, upijaj voli i uživaj...i zapiši svoju percepciju ovde :):heart::mrgreen::D:zag::bye::klap:

Back