Kratka priča od Val

Mnogo poučno, pa nek ostane zapamćeno:

Jedno veče, sedela sam i razmišljala o smislu života. I kako bi bilo lepo da načinim neke drastične promene...

I tako ja legnem da spavam, kad ono, pored mene se stvorilo fascinantno stvorenje sa rogovima :rumenko: , i sa crveno-zapaljivom aurom kojoj, je l', ni jedna smrtnica, a bogami ni besmrtnica ne može odoleti...
Kaže "Ja sam onaj koji jesam.. iliti Lučonoša!" .. i tako sam Nečastivi poče da mi palacavim jezikom šapće uputstva i obećanja.

Rekao mi je da će mi podariti sve što želim.. moć, slavu, uspeh, dobar izgled... sve, sve, sve..
Ali da moram da navučem masku licemerja. Danju da se foliram, da slavim Boga onako spolja, da smaram ljude citatima iz Biblije, da ni najmanje ne poštujem tuđe pravo na samoopredeljenje, i da ih "spašavam na silu".
"To je najizvornije đavolsko delovanje", reče Crveni, "Uviti đavolju rabotu u plašt najboljih namera. Onda možeš raditi šta želiš i idržati bogougodan privid, a iza sprovoditi bahanalije kakve želiš. Ako nešto od tih bahanalija i izbije na videlo, nema veze - ti se samo zvanično pokaj, i puj pike, ne važi. Teraj dalje. Đavolski plan je savršen, to je đavolsko delovanje pod okriljem Boga!" reče Crveni i palacnu zmijski jezikom.

Ja dobro razmislih i rekoh "Ja bih radije da idem putem samospoznaje i ezoterije".

"To je daleko teži put", reče Crveni, "Spaljivaće te verbalno, progoniće te.. što veće licemerje, to će veće progonstvo biti. A tek ako ne slediš moja goreo pisana pravila, tek tada će ti prišiti moje ime. Tipična zamena teza!"

"Nema veze", odvratih, " Uvek postoji block lista u cyber svetu, i okretanje leđa i odlazak u stvarnom svetu... a leđa se lako mogu ojačati spoznajom, veći štit ne postoji, iako ne postoji ništa bolnije od stvaranja takvog štita...

Uzvratio mi je osmehom punim razumevanja.

Back