zasto da bacim krastavac koji je samo na krajevima jako malo pozuteo i koji ima dobru tvrdocu,samo je kiseo.a sem toga nisam imao drugi nego samo ovaj moj.zasto bih bacao ako mogu da ga iskoristim.tamo negde u pocetku 19 veka kada su raznorazni svetski putnici prolazili ovim krajevima neki francuz je zapisao sa zaprepascenjem da je video neku zensku osobu koja je pod nekim drvetom jela trule plodove!!!to je bilo njemu odvratno,da neko jede trulo voce ili sta god da je.meni je malo neverovatno da francuzi nisu nikad videli ili culi da odredjene vrste krusaka ,koje su doneli na balkan i prosirili turci,budu jestive i ukusne tek kada sagnjile.ne mogu da se setim tacno koja je knjiga,secam se da je bio neki francuz. moji poznanici ,vocari ,su mi pricali da su pre tridesetak godina,vecinu krusaka koje su proizvodili,najuspesnije prodavali u krajevima sa muslimanskim zivljem.mozda i krastavac i da nije GMO,kad ukiseli,ima vecu upotrebnu vrednost?ko zna,mi smo skloni da robujemo navikama.a i nauka napreduje,nove spoznaje,shvatanja....uglavnom.pa zar nije u onoj davnoj seriji "sogun" japanac doneo mrtvog fazana Saterlendu i okacio mu iznad vrata i da tu "omeksa" 4-5 dana pa da bude spreman za jelo.a ovaj nas junak zavrljacio smrdljivu strvinu preko plota i uvredio darodavca.covek se uci dok je ziv.