KRAJ LETA

Opustele plaže ......kraj..... kraj mnogo čega ? Još samo sunce žal prekriva !

30kx3dy.gif

Hvala svima !

...sećam se svih svojih polazaka u školu ...teško je bilo ..naročito nisam mogao da se rastanem s plažama, koje su dale toliko ljubavi - toliko nežnosti- toliko snova i divnih obećanja sa zaklinjanjima ... nikad nisam zaboravio sunce koje je sijalo kao da će avgust večno trajati .. samo za nas i naše ljubavi svetlošću obasjane ... i svakog leta zapadao sam u tu fantaziju i čaroliju avgustovsku ... ni danas mi ne godi to septembarsko rastajanje s plažama ; naročito ne sećanje na njih ......početak školske godina i jesenje kiše , za navek nas rastavljaju .. ostaju samo sećanja ... sećanja, kad smo se ispraćali tih kasnih septembarskih dana prepuni tuge i nemih slutnji ...

... za sve vas i one koji nose ovu letnju setu ...

Poslednja izmena:
...bože , kakov je to detinjstvo , to školsko doba , što živi u meni...
...bože , kako su se ucratala u meni ta leta i sva septembarska seta....
...juče je padala kiša i izbrisala tragove u pesku , na rečnoj obali od ovog leta !

123loncar;bt167933:
Hvala svima !

...sećam se svih svojih polazaka u školu ...teško je bilo ..naročito nisam mogao da se rastanem s plažama, koje su dale toliko ljubavi - toliko nežnosti- toliko snova i divnih obećanja sa zaklinjanjima ... nikad nisam zaboravio sunce koje je sijalo kao da će avgust večno trajati .. samo za nas i naše ljubavi svetlošću obasjane ... i svakog leta zapadao sam u tu fantaziju i čaroliju avgustovsku ... ni danas mi ne godi to septembarsko rastajanje s plažama ; naročito ne sećanje na njih ......početak školske godina i jesenje kiše , za navek nas rastavljaju .. ostaju samo sećanja ... sećanja, kad smo se ispraćali tih kasnih septembarskih dana prepuni tuge i nemih slutnji ...

... za sve vas i one koji nose ovu letnju setu ...

Ovo je baš lepo i nežno. :think:
Videh i ne zeleh ignorisati.
Obradovala sam se čak postojanju Lončarevih plaža i avgust-nezaborava,
čak sam se i ponadala da Zxy je u pravu,da ste nekad bili jako romanticni,
pa se sad pitam ,
gde je i zašto je, taj prelomni trenutak vaseg života nastao,
da bilo koju damu budete danas u stanju nazvati "Marom svinjarkom sa Ade"
jer i da je u pitanju svinja i ona bi se srdila, sto ste joj rekli da je Mara a ne svinja.
:think:

"Marom svinjarkom sa Ade"

...u stvarnom svetu Mara je bila retko lepo stvorenje....imala je tu neoprostivu manu ...pored lepote imala je i dostojanstva - važnica....bila je iz siromašne porodice , časna , hrabra....nije padala na krišku hleba - a bome ni za zlatan broš...svet je osudio da samuje , pored svinja i tako se izdržava....
...život zna da uništi prvo čovekovu dušu , a sa njom i njegovo telo....iz straha , čovek se batrga , vuća - a život mnogima biva kao živi pesak...verovatno u takvom životu , mnogi izgube svoj romantizam - braneći se , ponekad čovek ubije i slobodu !

Back