Kragujevac: Radnik ubio gazdu

Stvarno ste nekorektni sa ovim simpatijama za ovog ubicu:thumbdown:

a kako bi reagovali kada bi na primer neki radnik poucen ovim primerom,

digao ruku na naseg Tihija koji je isto gazda neke privatne firme?:think: :cool:

Pa ako im plaća redovno i solidno,ako ih nemaltretira,ako ih netera da rade prekovremeno(neplaćeno naravno) zašto bi neko digao ruku na njega...
Uostalom motivi ovog ubistva se još neznaju i nema nekog specijalnog smisla raspravljati dok to nebude zvanično objavljeno

hro-ubica.jpg

Policija privodi Živanovića

KRAGUJEVAC - Vlasnik trgovinskog preduzeća "Tehnopromet" Zoran Glišović (52) ubijen je u četvrtak u svojoj kancelariji u Ulici Kneza Mihaila. Zločin se dogodio oko podneva, a policija je ubrzo uhapsila Živorada Živanovića (52), bivšeg radnika preduzeća "Jugozan" u kojem je svojevremeno bio zaposlen i ubijeni vlasnik.
Policija pretpostavlja da se iza zločina kriju nerešeni odnosi oko dugovanja. Policija je saopštila da je Živanović naoružan pištoljem ušao u poslovne prostorije "Tehnoprometa" na prvom spratu zgrade u Ulici Kneza Mihaila i pucao u Glišovića. U kancelariji su u tom trenutku bili sekretarica i Glišović.
- Glišović, iako ranjen, sa sekretaricom je pokušao da pobegne niz stepenice, ali je Živanović potrčao za njima i u vlasnika "Tehnoprometa" ispalio još nekoliko hitaca, nakon čega je pobegao.
Ubica je potrčao prema obližnjem mostu koji vodi u krug "Zastave". Pretpostavlja se da je tu, u blizini, parkirao i svoj automobil kojim se odvezao kući u naselje Ilićevo. Nezvanično saznajemo, da su ga tu policajci pronašli i uhapsili. Kod njega je pronađen i pištolj kojim je počinjen zločin.
-
Ne znam zašto je ubijen. Moj zet je bio dobar čovek, biznismen za primer, uvek se dobro brinuo o 20 zaposlenih. Plata nikada nije kasnila, ne verujem da se bilo kome zamerio - ispričao je u četvrtak žrtvin šurak Bogdan Grković.
Grkovićeva supruga Snežana je i jedini očevidac ovog tragičnog događaja. Ona je sekretarica, koja je bila u kancelariji kada je upao Živanović. Prva je i javila o tragediji.
- Stigao sam odmah. Ono što sam u kratkom razgovoru sa suprugom koja je tu radila kao administrativni radnik saznao, Živanović je upao i počeo da vitla pištoljem. Pokušali su da ga urazume. Međutim, počeo je da puca, u grudi mog zeta ispalio je dva hica - priča Bogdan Grković.
Bogdan kaže da je teško ranjenog zeta zatekao na stepeništu ispred kancelarije. Još je davao znake života.
- Govorio sam mu da diše i da će sve biti u redu. Nije mogao ništa da mi kaže, samo me je pogledao - svedoči Grković.
Ubrzo je stigla i hitna pomoć. Vlasnik firme je prevezen u Klinički centar. Lekari su pokušali reanimaciju, ali nisu uspeli da mu spasu život.
Poznanici o Glišoviću imaju samo reči hvale. Dušan Butulija, i sam privatnik, priča da je sa Glišovićem dugo radio. Dobro poznaje i osumnjičenog Živanovića.
- Radili su u "Jugozanu". Živanović je bio vozač, a Glišović je bio jedan od šefova. Firma se raspadala, Glišović je napustio i započeo privatni posao pre 15 godina. Znam da je Živanović bio nečim nezadovoljan, tužio se sa "Jugozanom" i koliko sam čuo izgubio spor. Niko mu za to nije kriv, a ponajmanje Glišović. Šta se desilo i zašto je došlo do zločina niko pouzdano ne zna - kaže Butulija.
Osumnjičeni za ubistvo u četvrtak kasno po podne priveden je Suzani Grujović, istražnom sudiji Okružnog suda.

PORODICE
NA mesto zločina u četvrtak su došli mnogobrojni prijatelji Glišovića. Svi pričaju da je bio dobar čovek, uvek spreman da pomogne. Iza sebe je ostavio suprugu Svetlanu i sina Miloša.
Kako saznajemo, osumnjičeni za ubistvo živi sa majkom, razveden je i ima dvoje dece.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=143817

Ma ova zemlja je na rubu socijalnih nereda i protesta. Cak i da ovaj slucaj nema veze sa neisplacenim platama itd. krajnje je vreme da gklavonje uvide da je situacija krajnje alarmantna i da nesto urade po tom pitanju. Ljudi i onako sastavljaju kraj s krajem, josh kada postoji realna opasnost da zbog krize izgube i tu koricu hleba onda postaju veoma napeti i agresivni.

Tako je!! Preporuka:"Bolje da sami uzmu stranjku nego da im je Narod navlaci!".:rtfm:

Jedina olaksavajuca cinjenica za ubicu je,
da je ipak imao legalnu dozvolu za pistolj :think:

Hronika
Policija privela ubicu
Ubijen vlasnik preduzeća "Tehnopromet"
Autor: Tanjug | 23.04.2009. - 12:48 izmena 14:48

Vlasnik i direktor preduzeća "Tehnopromet" Zoran Glišović ubijen je jutros u Kragujevcu, policija je ubrzo identifikovala i privela ubicu Živorada Živanovića (52), ali motiv još nije poznat.

Kako je saopšteno, Živanović je u Glišovića pucao iz pištolja oko 11.30 minuta, nakon ulaska u poslovne prostorije "Tehnoprometa" na prvom spratu stambene zgrade u ulici Kneza Mihaila 1. Iako ranjen, Glišović je sa sekretaricom pokušao da pobegne niz stepenice, ali je Živanović potrčao za njima i u vlasnika "Tehnoprometa" isplaio još nekoliko metaka, posle čega je pobegao, navedeno je saopštenju.
Glišović je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru u Kragujevcu, a uviđaj na mestu ubistva izvršio je istražni sudija Okružnog suda u prisustvu zamenika Okružnog javnog tužioca i pripadnika policije. Policija je kod Živanovića pronašla pištolj, kojim je izvršio ubistvo i za koji je posedovao dozvolu. Živanović će u toku dana, uz krivičnu prijavu, biti sproveden istražnom sudiji Okružnog suda, dodaje se u saopštenju u kojem se ne navodi šta je bio motiv tog zločina.

http://www.blic.rs/hronika.php?id=89496

Е ја сада на све ово кажем: АКО ! Годинама и ја и још неки људи пишемо да ће народу ПУЋИ ТРПИЛО, али не вреди... примитивци узјахали на власт па само вичу: ђи, ђи... ово је по мом схватању САМО ПОЧЕТАК... биће свашта у овој пропалој земљи пуној најневероватнијих лопурди...

Back