Kradljivci vremena

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ribar

Poznat
Poruka
9.164
Preplavljeni smo reklamama. Nude se „akcije“, „sniženja“, „pojeftinjenja“ i sve moguće pogodnosti.
Kada se reklama time i završava, odmah je bacam.
Možda nekome takva reklama zaista nešto znači. Meni ne!
Sve što kupujem, kupujem samo za novac. Plaćam odmah gotovinom. Da bih znao da li nešto mogu da kupim najpre moram da znam cenu. Ako nemam dovoljno novca nikakva mi povoljnost ne pomaže.
Znači cena diktira sve ostalo.
Da bi me reklama zainteresovala mora da sadrži cenu. Tek kada vidim cenu znam da li to mogu da kupim.
Svi koji reklamiraju neke proizvode, posebno kada napišu „za informacije o ceni pozovite“ pored ostalog, pokušavaju da ukradu i moje vreme. Vreme utrošeno da saznam ono što je trebalo da objave.
E pa, gospodo, moje vreme nećete krasti. Čak i ako ga imam suviše.
Možemo da razgovaramo samo ako najpre vidim cenu!

Ja im uredno trazim 20e za svaki zapoceti sat razgovora, uz dozvolu da sami biraju temu.
Nekoliko poziva nedeljno se smanjilo na jedan-dva mesecno. :) To su neki novi.
Oni primaju platu za taj "razgovor", nema problema, ocu i ja.

Znam da postoje narusavanje i ugrozavanje privatnosti kada zovu telefonom A desava se da zvone na vratima i nude raznu robu. Pre par godina neki lik mi nudio postansko sanduce kao posta naredila da svi moraju da imaju postansko sanduce. Ja mu trazio legitimaciju on odbijao da pokaze...na kraju mu rekoh da moja kuca ima kamere koje snimaju sve..odmah je otisao.

Back