Kradja vozila

Mirko_212

Elita
Poruka
15.178
Svako motorno vozilo je investicija,bez obzira da li se radi o novom ili polovnom.Skuplje vozilo,veca steta.Pod vozilom podrazumevam putnicka,teretna i autobuse,sve su to motorna vozila.
Kako se zastititi od kradje,kako nadmudriti lopove,koja je zastita najbolja?:think::think::think:

Обавезно савременији и скупи аларм и најмање две своје "цаке".
Те цаке је међутим тешко извести на новијим колима.
Ја сам својевремено на мом ауту направио цаку да ми се електромагнетни вентил који регулише пребацивање бензин-плин налази у неутралном положају (дакле ни бензин ни плин) све док не искључим један скривени мали прекидач, без обзира на то како наместиш главни прекидач где бираш плин-бензин-ништа.

Даље, наместио сам свој аларм, сирена тог аларма се укључи кад је тај исти прекидач укључен, и неко оптерети, тј, седне на седиште.

Другим речима, лопов може да деактивира регуларни аларм, може да уђе у кола, али кад седне на седиште, активира се тај резервни аларм, и прекида се било какав довод горива.
И сад, нека он тражи шта му је док аларм пишти..

Dva alarma, drugi koji se aktivira i deaktivira skrivenim prekidacem, oba s blokadom motora, i npr. zeder. Moze i tako osiguran auto da se ukrade, ali ce verovatno odbiti lopova, jer ipak deaktivacija svakog od ovih sitema iziskuje odredjeno vreme, koje lopov obicno nema.

Обавезно савременији и скупи аларм и најмање две своје "цаке".
Те цаке је међутим тешко извести на новијим колима.
Ја сам својевремено на мом ауту направио цаку да ми се електромагнетни вентил који регулише пребацивање бензин-плин налази у неутралном положају (дакле ни бензин ни плин) све док не искључим један скривени мали прекидач, без обзира на то како наместиш главни прекидач где бираш плин-бензин-ништа.

Даље, наместио сам свој аларм, сирена тог аларма се укључи кад је тај исти прекидач укључен, и неко оптерети, тј, седне на седиште.

Другим речима, лопов може да деактивира регуларни аларм, може да уђе у кола, али кад седне на седиште, активира се тај резервни аларм, и прекида се било какав довод горива.
И сад, нека он тражи шта му је док аларм пишти..

A ti ces da spavas snom pravednika...

Alarm je tehnologija devedesetih,ovde u norveskoj se nudi GPS lokator koji daje signal cak i ako je auto parkiran u garazi jer radi na osnovu mobilne mreze.

Данас сваки лопов који држи до себе има GPS jammer, ометач GPS/GPRS сигнала, чим покрене ауто укључи jammer и можеш да се сликаш што се тиче праћења.

Данас сваки лопов који држи до себе има GPS jammer, ометач GPS/GPRS сигнала, чим покрене ауто укључи jammer и можеш да се сликаш што се тиче праћења.
Radi na specijalnoj frekvenciji tako da jammer ne funkcionishe,kompanija koja nudi ovaj odashiljac daje 100% verovatnocu da ce automobil ili ukradeni objekat biti pronadjen.

Dva alarma, drugi koji se aktivira i deaktivira skrivenim prekidacem, oba s blokadom motora, i npr. zeder. Moze i tako osiguran auto da se ukrade, ali ce verovatno odbiti lopova, jer ipak deaktivacija svakog od ovih sitema iziskuje odredjeno vreme, koje lopov obicno nema.

Dobro, ja za to imam dvorište i garažu

A ti si ekspert na tom polju pa znash kako funkcionishe,ta firma ne bi tvrdila da je efekat odasijaca 100% da to nije istina,takodje i osiguravajuca drustva spustaju cenu polise ako auto ima taj uredjaj.

Наравно да знам како функционише GPRS, поготово на којој учестаности, шта ти мислиш, да ће цела мобилна мрежа да мења карактеристике због праћења возила? Ометање се наравно ради слањем сигнала истих учестаности и веће снаге, чиме се сигнал загушује.

Back