DAMAGE CONTROL - Rado bih voleo da me demantujete i dokazete da nisam u pravu umesto sto mi pretite ,,jer neznam s kim imam posla,,. Brrrr smrzo sam se. Neznam s kim imam posla jer ovde ne poznajem nikoga.
Daleko od toga da Ti prijetim.
A saznati s kim "razgovaraš" možeš veoma lako, pogledaš profil, ako tamo nema ništa, onda pogledaš njegove poruke (ja barem tako radim), one govore jako mnogo o svakom od nas.
Sud mogu doneti samo na osnoviu onoga sto pisete a ovo pisanje mi njie bilo podkrepljeno cinjenicama.
Ja sam Ti rekao da mi ne pada na pamet da Ti iznosim činjenice. Kao što si našao ove, koje ističeš u prvi plan, tako nađi i ove druge.
Mogu jedino da Ti predložim neke "stvari", potraži npr.
Zbornik dokumenata i podataka o NOR-u naroda Jugoslavije (ima pravo da se načitaš, ako se dobro sjećam ima oko dvadest tomova), onda takođe zbornik dokumenata koji se otprilike zove (ebg davno je to bilo)
Tajna i javna saradnja četnika i okupatora, pa zatim
Mihailović prema njemačkim dokumentima itd. i tome sl. (ako si baš ozbiljan, ima da se potrudim i da ti dam sve refernce u vezi ovoga što sam nabrojao).
Svaki dokument koji je u tim zbornicima naveden postoji, zna se u kojem je arhivu, u kojoj zbirci i pod kojim je registarskim brojem.
E tako se 60 godina pisala istorija a pise se i danas bez cinjenica ostrasceno podmetanjem lazima i konstrukcijama.
Tačno, to sam ja i rekao - muljanje.
Neznam kako sam i cime nekoga ovde uvredio molim navedite te reci koje nekoga vredjaju rado cu ih povuci.
Već sam naveo
Ali meni to nista nije novo da ljudi koji od istorijske gradje poznaju film otpisani i bitka na neretvi nalaze za poterebno da komentarisu sa sarkazmom koji je samo njima razumljiv.
Nikada istoriju nisam učio po filmovima, ima u njoj stvari koje slabije znam, ima onih koje nešto naročito ne volim (kao što je NOB), ali ima npr. i stvari, kao ono na čemu sam magistrirao (i na čemu ću, ako Bog da i doktorirati), koje mislim da dosta dobro poznajem.
I da,
Isus33 je apsolutno u pravu, u istoriji se crno-bijele stvari mogu na prste nabrojati, sve ostalo je sivilo i to zato što ono takvo i jeste ili zato što ga je vrijeme takvim učinilo.