KOŽA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

KOŽA

Misli dolaze u ovu tišinu centra koji još spava. Tihi miris kafe....moja jutarnja samoća.....volim je. Lagano....kao bulevarom da nonšalantno šetaju ulaze u oblačno jutro...mmmmm i lepo, nežno, brižno pa od svega toga nekako lepo tromo.
Ona dva ugursuza su hiper aktivni te ih Maca jedva savlada od jutros hahahaha . Kad su mene videli već su im stomačići bili puni...i kafa skuvana....pa kad su osetili mamu, ih...jedva sam od silnog kerećeg mamaaaaaaaaaa, maaaamaaaa bezbedno sišla niz stepenice u dugoj kućnoj haljini. I naravno, imam nove ogrebotine na rukama ali ih ponosno i s ljubavlju nosim. Mnogo svih mojih ljubavi u ove umorne dane...ljubavna jutra...ljubavne večeri...prijatelji koji nisu samo poznanici...šta treba više? ...ništa.
Razmišljam uz kafu o ljudima, o njihovim ćudima što teraju ih da rade neke stvari iako znaju.....ooo, da, znaju da će zbog toga sutra žaliti....možda i neće jer neće imati hrabrosti da stanu pred ogledalo. Mnogo, mnogo hrabrosti treba da se stane pred tu čudnu spravu koja tako puno otkriva i tako puno skriva, zato i kažem da je sprava, jer radi....bože, što ne volim ljude koji nikada ne priznaju da su krivi, tačnije priznaju tek kad su skroz saterani u ćošak u koji su uglavnom sami sebe sitnim lagarijama saterali i naravno, do tada su upropastili sve stvoreno......da......neki su kao...likovi u krivom ogledalu a neki jasni kao kap kiše na dlanu i prijaju....baš ove kiše što se sprema da zagrli nas. Volim kišu i te kapi koje te štrecnu kad u kožu udare a opet, prija taj hladan dodir ...prosto se osetiš živim....dodir....osećaj....mmmmmm...smešim se...

Mislim nepovezano...tek samo sekvence izleću čak i nespojive jedna sa drugom, a sve umotano u divan osećaj da se zaista dobro osećam u svojoj koži....iako sam umorna, iako je rok, iako radim previše, iako ne mogu da spavam od opterećenja, iako me svaka koščica boli ali mi ramenca igraju u taktu muzike što svira hahahah, iako nemam para a obaveza koliko hoćeš hahaha, iako je ludnica oko mene i .....da....dobro se osećam u svojoj koži, što i vama želim :D

attachment.php

attachment.php

PS Dobro jutro ljubitelji lepe reči i stvaranja istih....:kafa: .....:zeek: već je 8 .....vidimo se u preletu :heart:

Soradze;bt237313:
Mudrošću stvarate harmoniju u sebi. Ništa jednostavnije, a izgleda nedostižno. Lepo je što dajete drugima vetar u leđa.

Hvala....za čitanje i razumevanje :)
A vetar.....pa, davati nije teško
Znate, zapisah jednu misao....najviše traže zapravo oni koji ništa ne daju....samo na prvi pogled je to padaroks ravnoteže
Tema za mozgaličicu :lol:

:whistling:

Sta nam ogledalo danas kaze, da li smo u svojoj kozi ili smo navukli ...Neciju, pretvarajuci se da smo bolji, lepsi i pametniji...

mir cemo doziveti onog trenutka kada shvatimo da smo Mi,mi ,samo u svojoj kozi, bez da pokusavamo da budemo neko i nesto ,imitirajuci tamo nekog.:whistling:

pometen;bt237320:
:whistling:

Sta nam ogledalo danas kaze, da li smo u svojoj kozi ili smo navukli ...Neciju, pretvarajuci se da smo bolji, lepsi i pametniji...

mir cemo doziveti onog trenutka kada shvatimo da smo Mi,mi ,samo u svojoj kozi, bez da pokusavamo da budemo neko i nesto ,imitirajuci tamo nekog.:whistling:

Dabome....ma ja sam uvek ja, kakva god......većinski mnogo fina i deševna :manikir::rotf: a i ne modiram se a pogotovu ne imitiram ...pa sad, kome se Ljiljka svidja ok....kome ne....opet ok :rotf:

Back