Kovid vakcine svake godine porucuje Fajzer

• Začetnik teme Začetnik teme bane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
streptokoka pneumonija se upravo zato tako i zove jer napada pluca, bezobzira sto zivi u nosnoj flori - nije to ta bakterija koja nasoj skolskoj deci pravi problem cesto,vec ova druga iz A GRUPE
ova sa kojom mi muku mucimo ne izaziva upalu pluca, vrlo retko:

group A streptococcus (GAS) has accounted for less than 1% of cases of community-acquired pneumonia.

Is there a vaccine for gas?

However, a vaccine is still not available, but leading candidates are under development. Individuals living in GAS-endemic regions or even in high-density areas, are exposed to a number of circulating GAS strains.

The quest for GAS vaccine - NCBI

These infections account for over 500,000 premature deaths every year

i sad, nudi nam se pneumokokna vakcina a rizik da nju dobijemo,tj. vec je imamo samo da nam sidje u pluca, PNEUMU, je bar 10 puta manji od BAKTERIJE GAS da nas malo-malo pa zeza- GDE JE TU LOGIKA?
a net eksperti kao kiriku cak i ne znaju da nas muci ova druga - gas, da pneumokokna vakcina ne stiti od ove koja nas muci, statisticki 10 pura cesce ako pominjemo upalu srednjeg uva grla sinusa ... prijatelju, pogresnu reklamu kacis

Poslednja izmena:
Sto si dosadan vise sa citanjem i citiranjem o pneumoniji.... Sve to sto citiras ok je i ide na ruku ljudima koji su mnogo upuceniji od tebe, koji znaju procente i koji znaju koliko se u praksi cesto susrecu sa problemima i komplikacijama koje izaziva streptokoka pneumonija... To su nasi strucnjaci koji su na osnovu toga, a suprotno tvojim istrazivanjima po netu odlucili da je potrebno da to bude obavezna vakcina.....
Ne znam sta bih ti predlozio da uradis, a da sprecis to na ostovu tvojih studija... Mozda da ih zoves ili da protestujes ili da izadjes na tv i objasnis strucnoj javnosti kako si dosao do tih saznanja i zasto tvrdis da si upravu...

a da sprecis to na ostovu tvojih studija
ok, znam da sam dosadan, ali nisu to moje studije
koji znaju procente i koji znaju koliko se u praksi cesto susrecu sa problemima i komplikacijama koje izaziva streptokoka pneumonija.
ti umesto da mi kazes hvala jos me prozivas, a sam si krenuo sa infekcijom uha koju bi trebalo da sprecimo ovom vakcnom: https://www.chop.edu/centers-programs/vaccine-education-center/vaccine-details/pneumococcal-vaccine prakticno evo 7%:
The pneumococcal vaccine prevents about 7 of every 100 ear infections and about 20 of every 100 severe ear infections requiring tubes.
potreba za gas vakcinom ne moze se nadomestiti sa pneumokoknom vakcinom, bilo ona obavezna ili ne
https://academic.oup.com/cid/article/45/7/863/542453

Infekcija uha nikada nece moci potpuno da nestane, jer je mogu izazvati mnoge bakterije i virusi, mocice i dalje, aliinfekcija uha od streptokoke pneumonije moze ovom vakcinom...
ostaje samo pitanje da li tih 7 u 100 laksih ima pored infekcija uha i upalu pluca, ili ovih 20 u 100 tezih slucajeva, ali ti opet kazem is iskustva, ovde pedijatri kada dovedemo dete sa upalom uha prvo posumnjaju na strep iz grupe a, i rade taj test, a na ovu pneumokoknu ne sumnjaju uopste, moguce je da misle da nam je dete vakcinisano, a mozda cak i jeste ovo najstarije [koje je jedino i imalo upale uha, a zena je imala i taj A strep vise puta, JA NISAM NIKAD]
The pneumococcal vaccine prevents about 7 of every 100 ear infections and about 20 of every 100 severe ear infections requiring tubes.

Dakle, ja sada sumnjam da smo ovom vakcinom protiv bakterije koja inace zivi u 1/4 svih nas u nosnoj, i flori zdrela, napravili put ovoj drugoj iz grupe A, i da zato moje najstarije dete ima probleme sa upalom uva [sada vec redje] - ovde u usa se ta vakcina daje deci odavno, a mi smo postali antivakseri tek pre 3-4 godine, ranije su moja deca primala sve vakcine.

Poslednja izmena:

Back