moze cak da se desi da smo sa pneumokoknom vakcinom napravili prostora ovoj iz grupe a, jer u americi se daju vec vise od 10 godina deci
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ova sa kojom mi muku mucimo ne izaziva upalu pluca, vrlo retko:streptokoka pneumonija se upravo zato tako i zove jer napada pluca, bezobzira sto zivi u nosnoj flori - nije to ta bakterija koja nasoj skolskoj deci pravi problem cesto,vec ova druga iz A GRUPE
i sad, nudi nam se pneumokokna vakcina a rizik da nju dobijemo,tj. vec je imamo samo da nam sidje u pluca, PNEUMU, je bar 10 puta manji od BAKTERIJE GAS da nas malo-malo pa zeza- GDE JE TU LOGIKA?group A streptococcus (GAS) has accounted for less than 1% of cases of community-acquired pneumonia.
Is there a vaccine for gas?
However, a vaccine is still not available, but leading candidates are under development. Individuals living in GAS-endemic regions or even in high-density areas, are exposed to a number of circulating GAS strains.
The quest for GAS vaccine - NCBI
These infections account for over 500,000 premature deaths every year
ok, znam da sam dosadan, ali nisu to moje studijea da sprecis to na ostovu tvojih studija
ti umesto da mi kazes hvala jos me prozivas, a sam si krenuo sa infekcijom uha koju bi trebalo da sprecimo ovom vakcnom: https://www.chop.edu/centers-programs/vaccine-education-center/vaccine-details/pneumococcal-vaccine prakticno evo 7%:koji znaju procente i koji znaju koliko se u praksi cesto susrecu sa problemima i komplikacijama koje izaziva streptokoka pneumonija.
ostaje samo pitanje da li tih 7 u 100 laksih ima pored infekcija uha i upalu pluca, ili ovih 20 u 100 tezih slucajeva, ali ti opet kazem is iskustva, ovde pedijatri kada dovedemo dete sa upalom uha prvo posumnjaju na strep iz grupe a, i rade taj test, a na ovu pneumokoknu ne sumnjaju uopste, moguce je da misle da nam je dete vakcinisano, a mozda cak i jeste ovo najstarije [koje je jedino i imalo upale uha, a zena je imala i taj A strep vise puta, JA NISAM NIKAD]Infekcija uha nikada nece moci potpuno da nestane, jer je mogu izazvati mnoge bakterije i virusi, mocice i dalje, aliinfekcija uha od streptokoke pneumonije moze ovom vakcinom...
The pneumococcal vaccine prevents about 7 of every 100 ear infections and about 20 of every 100 severe ear infections requiring tubes.