Kovid vakcina za medicinsko osoblje i drzavne sluzbenike

Smešno je to. Potpisati da primamo vakcinu na našu odgovornost jer nemaju garanciju da ćeš preživeti ili oboleti od ko zna čega. A onda te prisile da to uradiš. Oni bi da se ograde papirima da si svestan posledica, pa onda te silom teraju. Ah, koliko će trebati narodu da shvati neke stvari.

Nekad kad ti neko da savet (pre interneta), a ogradi se i kaže: "Ali ne bih želeo da budem odgovoran, ovo je samo savet, ti odaberi hoćeš li me poslušati ili ne". Odmah ti se pale lampice da nešto nije kako treba. Sada se to po automatizmu prihvata.

Sirom sveta vode se diskusije o obaveznoj vakcini za recimo lekare i medicinsko
osolblje, ali i za cinovnike ( tu je policija, carina, vojska).
Novi Zeland danas je otustio9 carinika jer su odbili vakcinu.
Morace nazalost sve da ide nekako silom i zakonskim propisima.

to je po meni uredu
i naravno da drtzhava nema pravo da kazhe svi morate biti vakcinisani ili ostajete bez posla ali u njemackoj postoji i pravo poslodavca koji nosi odgovornost za zdravlje svojih radnika i klijenata ili pacijenata narochito u medicinskom sektoru.

to je po meni uredu
i naravno da drtzhava nema pravo da kazhe svi morate biti vakcinisani ili ostajete bez posla ali u njemackoj postoji i pravo poslodavca koji nosi odgovornost za zdravlje svojih radnika i klijenata ili pacijenata narochito u medicinskom sektoru.
Drzava ima prava da to kaze drzavnim cinovnicima a to je carina,
policija, vojska jer ih drzava i placa i ne zeli da obole, budu mesecima
bolesni, a onda da idu u invalidske penzije zbog posledica korone.

Smešno je to. Potpisati da primamo vakcinu na našu odgovornost jer nemaju garanciju da ćeš preživeti ili oboleti od ko zna čega. A onda te prisile da to uradiš. Oni bi da se ograde papirima da si svestan posledica, pa onda te silom teraju. Ah, koliko će trebati narodu da shvati neke stvari.

Nekad kad ti neko da savet (pre interneta), a ogradi se i kaže: "Ali ne bih želeo da budem odgovoran, ovo je samo savet, ti odaberi hoćeš li me poslušati ili ne". Odmah ti se pale lampice da nešto nije kako treba. Sada se to po automatizmu prihvata.
Ako si lekar, i ne želiš da se vakcinišeš, niko ti ne brani da odbiješ vakcinu i da se više ne baviš poslom lekara.
Nema nikakve prisile.

Ako si lekar, i ne želiš da se vakcinišeš, niko ti ne brani da odbiješ vakcinu i da se više ne baviš poslom lekara.
Nema nikakve prisile.
Lako je to reći. A od čega će živeti ta osoba? Kako će plaćati kredite? Znaju oni za caku. Kao, ne moraš, ali si pod kreditima i nećeš imati posao i odeš na robiju. Nisu oni naivni.

Lako je to reći. A od čega će živeti ta osoba? Kako će plaćati kredite? Znaju oni za caku. Kao, ne moraš, ali si pod kreditima i nećeš imati posao i odeš na robiju. Nisu oni naivni.
Pa, neka se prekvalifikuje u poljoprivrednika, na primer.
Ne mora da se guši pod maskom, a usput neće da se oseća ucenjenim. I poljoprivrednici otplaćuju kredite.

Drzava ima prava da to kaze drzavnim cinovnicima a to je carina,
policija, vojska jer ih drzava i placa i ne zeli da obole, budu mesecima
bolesni, a onda da idu u invalidske penzije zbog posledica korone.

Kao poslodavac imam domicilna prava i dužnost brige prema svojim zaposlenima
što znači da svog zaposlenika mogu poslati kući i nisam dužna isplatiti platu! ako su 10 vakcinisani a jedna netje onda sorry baby

takodje u nijednoj bolnici neces dobiti posao ako ne dokazes imunitet (Morbilli)

a sad oko covida prave frku

logisch

@Baby Yoda

Neka se snađe. Ako sumnja u ono za šta je učio, onda sigurno ima neki bolji plan za budućnost i zaradu.
A možda sazna nešto i preko YT. :)

Veliki zdravstveni sistem ne trpi samovolju. Ne bi trebalo da ima "hoću-možda-neću". Sutra se polovina zdravstvenih radnika, ili više od toga, razboli i bude nesposobno za rad.
Na žalost, ipak ima samovoljnih.
Zato sada u Batajnici primaju i frizerke i kuvarice, kao volontere, za presvlačenje bolesnika. Usput ih priuče i da nameste kateter. Na šta to liči, ne možeš zamisliti ni u najluđim snovima.

A od cega cu ja ziveti i te kredite otplacivati ako sam prinudjena da odem bas kod tog lekara i on me zarazi? I gradjevinski inzenjer mora da
stavlja kacigu na glavu kad ide na gradiliste.

174504274_2965677530343574_4319290807128872215_n.jpg

Mogao bih i ja da postavim pitanja lekaru:
1. Da li ste se Vi vakcinisali? Niste? Kako možete da razgovarate sa mnom, bez maske i nevakcinisan?
2. Kada se Vi razbolite, (jer odbijate vakcinaciju), ko će mene da leči?
2. Sastav vakcina je poznat i dostupan svakome. Da li je moguće da Vi to, kao lekar još ne znate?
Kakav ste Vi to LEKAR?

Mogao bih i ja da postavim pitanja lekaru:
1. Da li ste se Vi vakcinisali? Niste? Kako možete da razgovarate sa mnom, bez maske i nevakcinisan?
2. Kada se Vi razbolite, (jer odbijate vakcinaciju), ko će mene da leči?
2. Sastav vakcina je poznat i dostupan svakome. Da li je moguće da Vi to, kao lekar još ne znate?
Kakav ste Vi to LEKAR?
Ja sam pre dve nedelje pitala stomatologa da li je vakcinisan jer on
ima masku, ali ja jel po logici stvari nemam, a i sama sam vakcinisana
tek pre dve nedelje. Covek kaze da su svi kod njega vakcinisani.
Zamisli ORL lekara koji nije vakcinisan?

Kao da je neki problem da se Doktori medjusobno dogovore sa njihovim kolegama da daju jedni drugom vakcinu.Tako sto ce da je uspricaju u lavabo i zavedu u kompjuter a zatim izdaju sertifikat o vakcinaciji koji ce Doktor da urami i stavi na zid da vide svi njegovi pacijenti da je i on vakcinisan.

Zloupotrebe postoje u svim sferama drustva zasto ih ne bi bilo i u Medicini.

Kao da je neki problem da se Doktori medjusobno dogovore sa njihovim kolegama da daju jedni drugom vakcinu.Tako sto ce da je uspricaju u lavabo i zavedu u kompjuter a zatim izdaju sertifikat o vakcinaciji koji ce Doktor da urami i stavi na zid da vide svi njegovi pacijenti da je i on vakcinisan.

Zloupotrebe postoje u svim sferama drustva zasto ih ne bi bilo i u Medicini.
Ne mora čak ni ušpricavanje u lavabo. Može i samo paraf u kartonu. :) Niko od nas ni ne traži dokaz da mu je odabrani lekar vakcinisan.
Ali nije štos u tome što će on mene i tebe, ili svog načelnika da zezne. Jednostavno je izložen virusu bez zaštite. Ako se razboli on, a i onaj njegov kolega, pa još nekoliko njih takvih, ubrzo ćeš videti koliko ti i ja imamo koristi od njihovog lažiranja vakcinacije.

Back