Зашто би се искључивали? Напротив, једни без других ни не постоје
Нису то реални, већ вештачки направљени проблеми. О томе и причамо овде, корона није здравствено, већ пре свега политичко питање.
Вакцина је једини спас!

Вирус постоји и многима није ”лаган”, али се спречава сваки покушај да се испита и утврди због чега и о чему се ту заправо ради.
А да су вакцине неефикасне, тестови непоуздани, а прописани протоколи лечења неделотворни, су јасне и неспорне чињенице које се забашурују медијском халабуком и доношењем бесмислених мера које скрећу пажњу са реалних на ”реалне” проблеме
Ne mozes mi reci da su alternativa medica tvorci cajeva za mrsavljenje, homeopate, proizvodjaci lekova i proizvodjaci vakcina u istom kosu zato sto prosto jedno drugima
otimaju novac i "musterije", ako vec tako hoces da sve svedes na novac. Ja tako mogu da ti kazem da je onda i cela duvanska industrija onda farmakomafija koja je u slizbi pulmologa... Ili sta vec. Razmisli malo.
Problemi su "vestacki" jer kada je lockdown, imas privatne zurke antimasker/vakser/razum populacije kojoj je sve cool dok ne zaglave za bolnicu a onda se biju sa lekarima da ih lece i upadaju preko reda u bolnice. Koliko ih samo znam da su se ispekli na taj nacin. Problemi su vestacki jer imas kovid propusnice na fb da kupis za pare, umesto da primis vakcinu i da imas 90% sansu da ces odredjeni imunitet dobiti. Imas i fake testove i sve ostalo zbog cega je pozornost povecana. Identican slucaj kao pre par decenija kada su poostreni zahtevi za bezbednost na aerodromu i avionu, ili poostrenje mera za brzinu u saobracaju kao i cesce radarske i alko test kontrole, kao i kupovinu vozackih dozvola. I tu mozes da se pozoves na vestacki problem i ugrozavanje slobode ljudi ili maltretiranje, pa i politiku, zbog cega recimo palis svetla u sred bela dana na suncu i ko je "sa severa Evrope lobirao za to" da vazi za sve. Primera je milion.
Virus se i te kako ispituje i do sada se vec nesto zna, a to je da ce biti sezonski, po svoj prilici da ce ostati sa nama. Vakcina je jedina
prevencija potencijalnoj tezoj slici ljudi u 90tak posto slucajeva, posto spasa nema i pokazalo se da deluje za ono za sta je napravljeno da deluje. I da imas 100% vakcinisanih, od tih 100% barem 5-10% nece odreagovati na vakcinu, sto je na milion ljudi saberi koliko onih koji su vakcinisani a nemaju zastitu. Posto se i "prirodni imunitet" pokazao kao katastrofalan, ja ne znam sta je resenje onda, ili barem prevencija? Da pustimo sve da radi kao sto je radilo, da pricamo kako nicega nema, da stopiramo vakcinaciju, da obustavimo uvoze lekova i opreme, ili sta? Ja ne vidim izlaz iz situacije u kojoj realnost demantuje da je zabijanje glave u pesak i zanemarivanje problema zapravo resenje istog.
A slazem se da je politika u mnogome
krivac uasto se ne reaguje
efikasnije i sto je korona de facto postala izgovor i za losu ekonomiju, i za migrante, i za 100 drugih stvari i svasta bi se moglo reci. Ali politika je zeznula sve i uvek zeza sve, tako da me ne cudi da je ista zaobislo i ovo. (I zgrozen sam sto jeste)