Kovačica: Profesora tukli metalnom šipkom zbog bloga.Sloboda govora u Srbiji

toz972

Poznat
Poruka
8.376
http://www.021.rs/story/Info/Vojvod...ofesora-tukli-metalnom-sipkom-zbog-bloga.html

Kovačica: Profesora tukli metalnom šipkom zbog bloga
Goran Herling, profesor Gimnazije "Mihajlo Pupin" u Kovačici, brutalno je preksinoć pretučen oko 20 časova u svojoj kući, u ulici Nikole Tesle.

profesor_kovacica.jpg

Njegove kolege kažu da je Herlinga metalnom šipkom prebila grupa muškaraca, te da su ga tukli po glavi, telu, rukama i prstima.

"Profesor Herling je napadnut u sopstvenom domu od strane naručene bande fašista i neljudi. Bio je sav krvav i prebačen je u pančevačku bolnicu, gde mu je konstatovan potres mozga, a zbog zadobijenih povreda teško se kreće. Sav je natečen, a prsti su mu crni od prebijanja", kažu njegovi prijatelji.

Oni navode da je Herling pretučen jer se "na svoj način bori protiv opšte fašizacije društva i nepravde koju viđamo svaki dan", odnosno zbog mišljenja koje je iznosio na svom blogu, odnosno Fejsbuk stranici, koju možete pogledati OVDE.

Na svom blogu oglasio se i sam Herling, koji napominje da su mu doktori rekli da se radi o težim povredama, te da ga ovim niko neće sprečavati da javno govori ono što misli.

Nadležni se za sada nisu odlasili povodom ovog slučaja.

Sloboda govora ?????

Poslednja izmena:
Nesto ne vidim neke opasne ideje u njegovom facebook obracanju.
Iskreno znam i mnogo opasnije cinjenice i mnogo opasnije tendencije, nazovite prorocanstva sta ce se sigurno desiti , a ne nagadjanja politickih komentatora.
E sad, ako imas neku svoju borbu i stvoris licnog neprijatelja, a to se lako stvara u Srbiji gde svi pajseri i seljaci sve shvataju licno i nemaju apstraktno razmisljanje nego sve svode na , jel ti to meni kazes....onda to moze da eskalira.

Sto se tice slobode govora, ona stvarno ne postoji u Srbiji zbog pomentog seljackog mentaliteta koji je masovan, znaci u ciframa 99%.
To sto mnogi za sebe misle da su gradjani, potice od utiska koji im drage zenice i drugarice ostavljaju, uz napomenu da one misle da nisu seljanke...
Upravo one ocekuju , provociraju i zahtevaju seljaka osvajaca i domacina, gde je pojam domacin nakaradno izvitoperen u neku zastitnicku a operativnu ulogu uspeha, a ne stvarno domacinskog poslovanja i znanja i na kraju i ponasanja..

Uostalom pitanje za vas....ko u Srbiji moze da prezivi od domacinskog poslovanja i ponasanja, tj da ima zenu pored sebe....ima da dobije sut kartu od devojke u sekundi, ima da postane persona non grata jer nece da mulja van zakona i slicnog...
Sastavni deo "domacinskog" mora da obuhvati i razne muljaze i seljacko nadmudrivanje i smrdljivost.

Uhapsen je izvesni L.P. iz okoline Panceva, 29 godina, na facebook stranici skole se tu i tamo neke insinuacije navode , uglavnom koliko sam shvatio on je nekada bio i direktor skole. Ne znam sta je on to toliko strasno izneo da bi ga neko hteo ubiti jer ovo jeste pokusaj ubistva.

Naša gimnazija - Mihajlo Pupin - Kovačica Zašto je od našeg profesora koji je bio zdrav čovek, stvoren bogalj? Zašto su mu gažene šake? Zašto su mu mrvljeni svi prsti na obe ruke? Za opomenu što piše o nečemu o čemu ne bi smeo? Zašto je teškim i oštrim predmetom desetinu puta udaran po potiljku i temenu? Za opomenu da ne sme čak ni da misli o onome što piše? Zašto mu je koža glave pretvorena u trake i šivena po celoj površini? Zašto je zadobio potres mozga i zašto nema ravnotežu? Zašto je svega par udaraca nedostajalo da mu bude prosut mozak u sopstvenom dvorištu? Zašto je udaran u glavu sve dok mu obuća nije spala s nogu i dok nije prestao da se pomera? Zato što su zločinci pomislili da je mrtav i da su uspešno obavili posao? Šta je sledeće i ko je od nas sledeći? Da li će ministar reagovati?

https://www.facebook.com/gymkovac/?fref=nf&pnref=story

Poslednja izmena:
Herling: Verujem da sam napadnut zbog pisanja

Slučaj profesora engleskog jezika u gimnaziji u Kovačici Gorana Herlinga, koji je pre nekoliko dana brutalno pretučen, u dvorištu svoje kuće, privukao je veliku pažnju javnosti. Profesor ovaj napad dovodi u vezu sa onim što je pisao o dešavanjima u školi dok, dok u toj instituciji demantuju da to ima bilo kakave veze s njima.

Umesto u učionici, sa svojim odeljenjem, 1. septembar ovaj profesor je proveo u bolnici, gde se oporavlja od povreda koje su mu nanete 31. avgusta, u dvorištu njegove kuće.

“Kucnuli su mi na roletnu, sa ulične strane, pozvali me po imenu, mislio sam da je neko poznat. Čim sam otvorio vrata kapije dobio sam pesnicu u lice i onda su počeli da uleću unutra”, kaže Herling za N1.

On veruje da napad ima veze sa onim što je pisao na svom blogu, odnosno stranici Nova nada na Facebook-u gde je, kako kaže, pokušavao da ukaže na mnoge probleme, koji postoje i u školi a i na nivou lokalne samouprave.

“Pisao sam o tome šta se dešava u gimnaziji, kako je to spregnuto sa lokalnom politikom i dalje sa sindikatima, sa političarima. Mislim da je sve vezano za moj blog jer više puta su mi savetovali da prestanem da pišem”, dodaje pretučeni profesor.

Prema njegovim rečima, sve što je pisao dokumentovao je zvaničnim zapisinicima. Ukazivao je na nezakonite radnje, pod punim imenom i prezimenom, ali ne potvrđuje da je to razlog batina.
Direktorka gimnazije Tatian Brtkova, koja je na to mesto došla posle Herlinga, tvrdi da škola nema nikakve veze sa onim što se dogodilo.

“Mogu da vam kažem da mi je jako žao što se politika u ovo sve umešala, tj da se politika na sve ovo navlači. Škola ne sme da bude politička. njega je stvarno mogao bilo ko da pretuče, ja to ne mogu da znam. Može da bude i učenik i roditelj i otkud znam. To može da bude iz nekih ličnim razloga, ja ne znam zašto svi povezuju školu samo zato što je on profesor ove škole. Škola sa tim nema veze”, navodi ona.

I u policiji, nezvanično kažu da prebijanje, verovatno, nema veze sa dešavanjima u školi.

http://rs.n1info.com/a190324/Vesti/Vesti/Herling-Verujem-da-sam-napadnut-zbog-pisanja.html

Pretučeni profesor: Priče o ličnom sukobu nisu istinite

Profesor engleskog jezika Goran Herling iz Kovačice, kojeg je u dvorištu njegove kuće u tom mestu pretuklo više napadača, izjavio je da su mu neprihvatljive tvrdnje pojedinih tabloida, da je pretučen jer je vređao devojku jednog od napadača, koja mu je koleginica sa posla.

Policija je zbog ovog incidenta uhapsila Leonarda Pastora (29) iz okoline Pančeva koji se sumnjiči da je 31. avgusta pretukao Herlinga, dok su tabloidi objavili da "motiv tog napada nije političke prirode, već da je u pitanju privatni sukob".
Herling je poznat po tome da je preko Fejsbuka (Facebook) i stranice "Nova nada" objavljivao podatke o malverzacijama u školi u kojoj radi, a do kojih je dolazio.

Nakon napada Herling je medijima rekao da veruje da "sve to ima veze sa onim što je pisao na svom blogu".

"Sa koleginicom nisam imao nikakav konflikt tokom godina rada u gimnaziji, a izbegao sam tu mogućnost i prilikom njenog verbalnog nasrtaja na mene, odmah po dolasku na posao", ispričao je Herling.

Prema njegovim rečima, on ne prihvata ni priču plasiranu u tabloidima da je "dečko koleginice rešio da uzme stvar u svoje ruke", zbog navodne uvrede koju joj je uputio.

"Zašto bi dolazio noću, a ne preko dana? Zašto bi došao u moju kuću, a ne u školu? Zašto je sa sobom vodio drugove, umesto da dođe sam? I na kraju, zašto bi raspravljao on, a ne direktorka škole koja ima obavezu da bude medijator? Ja njenog dečka niti sam poznavao, niti znao da ga uopšte i ima", ispričao je Herling.

Dodao je da se nije bavio nikakvim "obmanjivanjem javnosti", odnosno da je jedina stvar koju je radio i pisao, bila zapravo "prijavljivanje nepravilnosti rada u ustanovi prosvetnim organima, kao i uzbunjivanjem javnosti povodom toga".

On je objasnio i da do sada nikada nije bio član bilo koje stranke, te da "ne izražava simpatije za bilo koju političku opciju na lokalnom, pokrajinskom ili republičkom nivou u Srbiji".

Herling je kazao i da se nakon napada dugo nije mogao da dobije Hitnu pomoć, pa ga je komšija tamo odvezao.

http://rs.n1info.com/a191025/Vesti/Vesti/Pretuceni-profesor-Price-o-licnom-sukobu-nisu-istinite.html

Back