Kovačević: Narodna stranka pristaje da oba pregovarača opozicije budu Đilas

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
104.545

Kovačević: Narodna stranka pristaje da oba pregovarača opozicije budu Đilas

bg-sinisa-kovacevic-clf-240520-09-38-51-02-still002-313618-725x407.jpeg

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da se ta stranka zalaže za dva pregovarača u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje EU i da pristaje da "obojica budu Dragan Đilas ili Janko Veselinović", saopštila je ta partija.

„Neka ta dva čoveka budu Dragan Đilas, neka obojica budu Đilas, ali nemojte praviti papazjaniju, gulaš. Narodna stranka ne mora da učestvuje u pregovorima. Neka obojica budu Janko Veselinović, ali idite tamo sa dostojanstvom i dignitetom čvrsto braneći stavove da izbori moraju biti ili pošteni ili da ih nema“, rekao je Kovačević televiziji Nova S.

Kovačević je dodao da je Narodna stranka predložila dvojicu ljudi koji nikakve dodirne tačke nemaju sa Narodnom strankom, profesore Bojana Pajtića i Slobodana Samardžića, jednog sa levog političkog centra, a drugog sa desnog centra.

„Ako nećete njih, dajte drugu dvojicu – neka obojica budu Đilas ili Janko Veselinović“, ponovio je Kovačević.

Kovačević je dodao da Narodna stranka smatra da pregovori o izbornim uslovima ne bi smeli da se pretvore u kozačku skupštinu, larmu, cirkus i galamu, nego da postoji „određena vrstu digniteta i pregovaračkog dostojanstva“.

„Nama gulaš u kojem su proneveritelji bojkota od juče ne treba, mi taj gulaš nećemo da kusamo, a onaj ko hoće, neka ga kusa. Onaj kome su Vučićevi čauši po Beogradu, Leštanu i Merošini skupljali potpise nije personifikovana politička opcija sa kojom bismo mi ušli u bilo koju vrstu kolaboracije, saradnje i tako dalje“, naveo je Kovačević.

https://rs.n1info.com/vesti/kovacev...aje-da-oba-pregovaraca-opozicije-budu-djilas/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Možda Đilas prihvati...ako se dogovori s Đilasom. :think:

Meni jе ово тотално логично да опозиција има 2 преговарача, уместо 15 преговарача наспрам 15 различитих партија.

Вучић највише воли такав однос. Он сам на њих 15, па онда он делује опасно.

Два преговарача су права ствар.

Један нека буде Ђилас, а други..

..други може да буде...Ђилас са леве стране и...

Ђилас са дестне стране. дАкле, идруги нека буде Ђилас.

Meni jе ово тотално логично да опозиција има 2 преговарача, уместо 15 преговарача наспрам 15 различитих партија.

Daleko jace deluje snajperski metak, nego metkici iz sacmare. ;)

Đilasu bi se to sigurno svidelo, ali problem je to ne znamo šta će reći Đilas na to. :think:

Šta sad Jeremić insistira da neka dvojica odu tamo na pregovore a Đido hoće ko Milutinović što je u Rambujeu vodio neke Egipćane,Gorance i koga sve ne,ne razumem.

Đilas želi da na pregovore s Vučićem dolaze predsednici svakog najmanjeg pokreta. Dakle, da dođe i Velja Ilić (Nova Srbija) i Branislav Lečić (demokrate Srbije) i Lutovac (DS) i Boris Tadić (SDS) i Avis Movsesijan (NOVA) i Pavle Grbović (PSG) i Dobrica iz inicijative Ne da(vi)mo Beograd i onaj iz sindikata Sloge (zaboravih mu ime) i Janko Veselinović (Pokret za preokret) i Zelenović bivši gradonačelnik Šapca (Zajedno za Srbiju) i predstavnici Pokreta 1 od 5 miliona i onaj Olenik iz Građanskog demokratskog foruma i Zelena stranka slovačke nacionalne manjine i predsednik Mađarskog pokreta i Vlaške stranke i nečega što se zove KLIP. I da svi kumulativno, konferencijski učestvuju; u prevodu, pozvan je ko hoće da dođe (verovatno ima još nekih nešto manje bitnih koje zaboravih).

Skupština slobodne Srbije napravila je platformu o tome da treba da na pregovore sa Vučićem i Dačićem isto tako učestvuju samo 2 zajednički izabrana predstavnika opozicije. Kao i da svi koji su bojkotovali izbore u Srbiji treba da budu jedinstveni oko toga i da izaberu svoja dva predstavnika (jednog sa levog i jednog sa desnog političkog spektra). Narodna stranka Jeremića je na tom stanovištu, kao i Boško tj. Dveri, a tu je i Pokret slobodna Srbija (pokret nastao od velikog dela PSG-a, kad ga pred izbore prošle godine napustili zbog Sergejeve odluke da se odustane od bojkota i ipak na te izbore izađe).

Koalicija NADA će ići na te pregovore, ali zasebno, tj. samo sa Vučićem i Dačićem (nakon što EU predstavnici napuste prostoriju). POKS-u EU predstavnici nisu bili toliki problem da budu medijatori, ali to je bio DSS-ov vrlo izričit zahtev da su samo takvi pregovori, bez apsolutno ikakvih posrednika ili medijatora, za njih prihvatljivi. Tu je negde tog stava i Vladan Glišić, mada ga generalno ne interesuje taj dijalog uopšte (pomalo tragično, jer je jedini opozicioni poslanik u parlamentu, ne računajući manjine).

DJB su i protiv i za sve. Tj. ne razumem ih.

Ona Macura šalje na sve adrese preklinjući da se neko seti Stranke moderne Srbije i da je Dačić pozove, jerbo su izgleda svi zaboravili da SMS postoji, a Mlađa Đorđević (Pokret Oslobođenje) sve tera u PM.

Đilas i Šolak!

DJB su i protiv i za sve. Tj. ne razumem ih.

Mala šala. Da mi @Alter_Ego_ ne zameri.

Vučić govori o dva modela. Jednom bez predstavnika EU u kojem će on učestvovati lično sa opozicijom i delu u kojem će neko u njegovo ime učestvovati u pregorima uz medijaciju EU.

DJB je jedina politička opcija koja će, izgleda, ići na obe pregovore.

Pa i nije u parlamentu.

Mislim, ako ne računamo radim-za-sve-opcije Glišića i ona dva Ugljaninova poslanika. :lol:
pa ne znam cemu insistiranje na djilasu kao lideru opozicije. Lik sem beograda nema nikakvu podrsku u narodu, Pitanje da li sad mogu i cenzus da predju. Ja ocekujem da ce vucic da vlada jos jedno 10ak godina. Posle ce doci opet neki levicari itd.

pa ne znam cemu insistiranje na djilasu kao lideru opozicije. Lik sem beograda nema nikakvu podrsku u narodu, Pitanje da li sad mogu i cenzus da predju. Ja ocekujem da ce vucic da vlada jos jedno 10ak godina. Posle ce doci opet neki levicari itd.

Iz razloga što je osnivač Saveza za Srbiju i favorit Šolakovih medija. I raspolaže finansijskim sredstvima kojima može da finansira i okupi dobar deo opozicije.

Tako se nekako može i videti. Veliki deo opozicije gravitira ka Đilasu, a Narodna stranka je nezavisna tako da otud i podloga za ovaj sukob. Đilas se posvađao s Mlađom, koji je dobar s Boškom i otud za sada ta određena „nezavisnost“ verovatno privremena.

NADA (DSS-POKS) su verovatno Vučićevi, isto kao i SRS ili Zavetnici. Iliti, kako ono kažu, DB pos'o.

Iz razloga što je osnivač Saveza za Srbiju i favorit Šolakovih medija. I raspolaže finansijskim sredstvima kojima može da finansira i okupi dobar deo opozicije.

Tako se nekako može i videti. Veliki deo opozicije gravitira ka Đilasu, a Narodna stranka je nezavisna tako da otud i podloga za ovaj sukob. Đilas se posvađao s Mlađom, koji je dobar s Boškom i otud za sada ta određena „nezavisnost“ verovatno privremena.

NADA (DSS-POKS) su verovatno Vučićevi, isto kao i SRS ili Zavetnici. Iliti, kako ono kažu, DB pos'o.
Nema on tu harizmu. Ne znam zasto lik instistira da bude vodja. Recimo kad prodajes neki proizvod ti iznajmis neku picku da ti reklamira, da bi se bolje prodalo, a djilas bi stavio samog sebe posto je on najbolji u svemu i naravno najlepsi

Jeste; kamarad Džordževič će pokrenuti manastirski ustanak. Samo da stigne đulad iz Rusije.

Неће без неког Наполеона са запада.

Ти не разуеш полит.међ.структуру, како она настаје, како се одржава и како се мења, а када може да се прави Устанак између 2 структуре !

Подићи устанак треба ти ооооогромно знање

Back