Коштуница у центру ...

Претходни и садашњи премијер др Војислав Коштуница је контраверза за радикале и демократку странку. Он је средина међ' зараћеним странама које у ова бурна времена дају заклетве да неће са "оним другима".

Док је јаз ДС-СРС огроман, толики да је опасно поделио Србију, нашао се и политичар у "средини" који својим понашањем и деловањем омогућује функционисање државе а по мојој оцени спречава и оно најгоре што би се могло десисти : евентуални грађански рат, на радост многобројних непријатеља. Можда је претерано а можда није ...

Једно од тумачења оцила јесте и "Само Слога Србина Спашава". У протеклим веома бурним светским дешавањима Србија је постала мета или бар трн у оку геополитичком устројавању. Трпимо огромне притиске, претње, цепање земље ... Отуд, спомињем оцила, није ли крајње време да се у Србији постигне неопходна највећа могућа слога?

Како су већ поменути ДС и СРС окосница или већина Србије, сматрам да се морају догодити компромиси међу њима како би се јаз смањио а сила Србије повећала. Управо ту видим Коштуницу, као медијатора који би могао много учинити за овај готово немогући подухват. Мислим да је премијер донекле и "одрадио" такав посао, који га сигурно кошта великог дела бирачког тела.

Поред свих људских и политичких мана, да ли му, гледајући на овај начин, признајете овакву улогу ?

Laci, evo doš da probijem led.....Ko će nego stari saborac:mrgreen:.....
Mislim da Voja živi od stare slave i ucenjivačkog kapaciteta......On je kao robot, mrtav čovek, iako nije baš mator......Tadić je zakon i nadam se da će ga polako izolovati......Dati Koštuniju previše vlasti, je po mom skromnom mišljenju- pogubno:cool:

Не мислим да Коштуница може да буде неки посредник.Он је у задњих седам година био важна карика у одлучивању,и добили смо још тајкуна,опљачкану привреду и беду.Појам ''беда'' може да буде чудан ''жутима'',који се само фрљају бројкама,као што је радио Слоба.А тајкуни су већином они и њихови...диктирају цене и систематски нас пљачкају.Коштуница је постао само шраф у ДСС машини,не види се нигде његов појединачан иступ кад су важне ствари у питању,а пеглање реторике ми није доказ низашта.

Da je Koštunica medijator, posrednik, sredina, poluga kompromisa....jaz između SRS i DS bi se makar donekle smanjio. A ne smanjuje se, naprotiv, možda je i veći nego ikad. Tako da Koštunica ostaje u sredini, ali onoj "nit' smrdi nit' miriše", "pola riba, pola devojka". Moj utisak je da bi bez da trepne pustio niz vodu i jedne i druge, čak i neke sadašnje "svoje", ako mu to u nekom trenutku odgovara. A to nije sloga, već nešto sasvim drugo. Ne znam šta, jer, iskreno, ne znam šta nam misli, ali mi se svakako ne dopada.

Prvo kolega Laci cestitatam na blogu :-D
A sto se tice Kostunice sta reci covek je iz nevezuse postao bitna figura na nasoj politickoj sceni secamo se DSSa iz devedesetih koja je to smejurija bila ali najzasluzniji za njegov uspon je svakako pokojni Djiki koji je krajem devedestih uvideo da vise ne moze da racuna na sujetnog i vec iskompromitovanog Vuka pa su na njegovo mesto doveli "neukaljanog" Kostunicu kako bi se mobilisao ogroman potencijal nacionalisticki opredeljene opozicije .Kasnije se ispotavilo da Kostunica nije tako trom i naivan kao sto je izgledao a ispostavili se i da nije bas posten i dosledan kao sto se predstavjao pa je tako mnoga obecanja i ocekivanja izneverio sto je uticalo da mu drasticno padne popularnost pa je onda resio da moze sa svima i sa DSom ,i sa Dinkicem i sa radikalima i SPSom bio je ranije i sa Cankom i Baticem. Sve u svemu covek je ko dama sa Plavog mosta ima najveci "koalicioni potencijal"

Да будем прецизнији, Коштуницу помињем симболизујући ДСС. Он лично јесте важан у својој странци, али не мислим да је способан да диктаторски води и одлучује ?!?!? Као личност ми и није претерано интересантан.

Већ дуже време, заправо, ми је идеја цивилизовање односа политичког миљеа у којем не сме бити "нипошто с онима". Већ сам негде то пискарао. Не улазећи ко је кривљи или тврђи имам жељу да се јаче збију српски редови. Чиста физика, брате. Овај спољни свет би морао да добије јасну поруку да смо у неким "националним" и дугорочним циљевима потпуно компактни.

Немогуће је и лудо очекивати да се суштина политичких партија убије - да не постоје разлике у виђењима и начинима ... Али треба да постоји свест да се некад мора улазити у комромисе. Нису они ту да би се грабили за кинту и бенефиције. Како их натерати да сви имају на уму да су ту да служе неким општим и вишим циљевима?

Ха, утописта сам ? :lol:

Moje mišljenje je da je Koštunica, prvi nakon više decenija, vladar Srbije koji želi Srbiji i Srbima dobro.
Istina je da je zemlja u bedi i haosu, ali ne smemo zaboraviti činjenicu da je on premijer , tačnije lice koje ima neku vlast u rukama, poslednje dve godine. Ne smemo zaboraviti i činjenicu da u zemlji imamo razne frakcije koje su plaćene da rasturaju zemlju. Ne smemo zaboraviti činjenicu da je u našoj zemlji pre samo četiri godine ubijen premijer- kakva je to država bila kad je takav čin mogao da je zadesi? Šta je ostalo u nasledje Koštunici?Mnogo je pitanja...
Mislim da će se brzo ( za koju godinu) na našoj političkoj sceni iskristalisati sve. Videće se ko je bio lopov, a ko ubica, ko izdajnik, a ko radnik za Srbiju.
Nestaće mnoge političke stranke, a medju njima, verovatno i DSS. Meni je Koštunica dokazao da je čovek koji ne želi da vlada po svaku cenu. Možda će ovo nekom delovati smešno, ali budućnost će pokazati.

po meni najnegativnija politicka figura srbije, po srbiju. cak i sa seseljom na celu drzave neke bi stvari isplivale na vrh, ili da kazem odvojio bi se kukolj od zita, a sa kostunjavim i dalje je sve izmesano, narod zbunjen i neodlucan povodom puno pitanja oko buducnosti srbije. ali se mora priznati da je neka vrsta mosta, ali ne po tome sto je njegovo politicko opredeljenje takvo vec zato sto mu racunica pokazuje sta da radi. znaci covek bez ideala ili zelje za opstu dobrobit. nije fer ovo sto sam napisao, ali samo da vam kazem da otprilike isto mislim i o nasem v. surojiu. politicar iz licnog interesa

adem_ks:
...a sa kostunjavim i dalje je sve izmesano, narod zbunjen i neodlucan povodom puno pitanja oko buducnosti srbije...
U suštini ovo i jeste ono za šta imam pozitivno mišljenje o njemu. Svako brzo i radikalno rešenje ne može da bude pametno. Isuviše je opasno. Posebno kod Srba, zbog inata i tvrdoglavosti.

Zapravo, kad ovako misli čovek sa pozicije "suprotne interesima Srbije" (bez uvrede, ako se ne varam stvari baš tako stoje, zar ne? :lol: ) logično bi bilo da je Koštunjavi baš prava stvar. Svako "sečenje" i zaoštravanje bi sužavalo prostor za manevre. Rusija više nije minoran faktor. Zamisli da se tog 6.og oktobra sve okrenulo NATO-u ? Vi biste već imali nezavisnost (ali ne onu normalnu koju ste želeli - nego upravnu, prividnu) a mi bi bili na listi za odstrel kod svojih vekovnih saveznika.
Sve ovo je ispalo pametnije nego što smo mislili. Imamo prostor da sarađujemo sa svima ko ponudi pošten dogovor. Falinka je što sporo ide po ekonomsku dobrobit građana, ali, to bi bilo tako i ovako i onako.

Nažalost od nas malo zavisi, ali i to malo treba da bude kompromisno - u smislu političkog i nacionalnog jedinstva, koliko je to moguće. Koštunjavi tako deluje, da li isključivo vođen nekom privatnom računicom ili razumom kojim ovo svesno radi - svejedno mi je.

Kostunica je jedino sto nam je ostalo, a da valja... :wink:
Jednostavno niko mi ne uliva poverenje, osim njega.
Ono sto drugima nedostaje je mera u ponasanju, reagovanju, akciji... a on je umeren sasvim.
Veruje u Boga, stajao je 6 sati na sluzbi u Hilandaru i ja mu se divim, posle puno godina ja jedva odstojim sat i po...:lol:
On je mnogo jaci i ispravniji nego sto se to cini na prvi pogled. On meri, pa sece i definitivno ima dobre namere.
Posteno dete, pa posten mladic, danas posten covek i jedini je razlog zasto zelim da glasam kada su izbori.

Prosto sve sto on kaze, ja se slazem... mislim u 99% slucajeva isto sto i on o raznim pitanjima...

E sad... sto se tice uloge posrednika, hteo on ili ne, ali on to jeste na neki nacin... i dobro je sto je on, sto nije neko drugi...

Back