Koštunica: Podle tvrdnje Đukanovića, a Srbiju bi pljuvali za mnogo manji ispad

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=20&nav_category=11&nav_id=696899
154152427751495af44f15e617515742_orig.jpg

Predsednik DSS je u reagovanju za podgorički dnevnik "Dan" naveo da su "mu ruke čiste i savest mirna", a Đukanovićeve tvrdnje nazvao "rastrojenim nastupom" i pozvao ga da se izjasni da li su i njemu "ruke čiste ,a savest mirna".

Koštunica je saopštio i da je sa svojim reagovanjem upoznao i vlasti Srbije, jer ocenjuje da je "do sada nepoznat slučaj da se sa zvaničnog mesta jedne nezavisne države za najgore zločine optužuje" bivši predsednik SR Jugoslavije.

Crnogorski premijer je u ponedeljak kazao da je Jovanovića ubio onaj koji ga je najviše koristio dok je bio živ i da je on bio "poslodavac i Jovanovića i Lekića (predsedničkog kandidata Miodraga Lekića), onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put, i koji je svojim destrukcijama pred Briselom pokušavao Crnu Goru da ometa na njenom evropskom putu".

Predsednik DSS-a u odgovoru na ove optužbe kaže da lično nije poznavao Jovanovića, da je od njegovog ubistva "imao obavezu" da više puta razgovara sa Đukanovićem, koji prilikom "tih brojnih susreta nikada, makar u uvijenoj formi, nije imao hrabrosti da iznese svoje današnje izmišljotine".

Naveo je i da je pogrešio u proceni da Đukanović "mora imati nešto u sebi od crnogorske čestitosti i da mu ne može pasti na pamet takva vrsta podlosti da ubijene ljude koristi da bi tokom izbora sačuvao vlast".

"Vređati ubijenog novinara lažno tvrdeći da sam njegov poslodavac, posebna je vrsta bezobzirnosti... Nisam stručnjak i ne mogu da objasnim tu naopaku duševnu sklonost za lažnim svedočenjem i podvalama. Ali, ... mogu nesumnjivo da procenim da nijednom predsedniku vlade ne može da služu na čast da izmisli ovakvu neistinu", stoji u Koštuničinom reagovanju.

Po njegovoj oceni, Đukanović je "svojim rastrojenim nastupom otvorio pitanje šta ga toliko uznemiruje u slučaju ubistva novinara Jovanovića kada je spreman da izmišlja i podmeće".

Predsednik DSS-a odgovorio je i na Đukanovićeve optužbe da stoji iza paljenja ambasada u Beogradu, ocenom da je to unutrašnja stvar Srbije i pozivajući da, ukoliko ima dokaze, dostavi ih nadležnim državnim oragina.

"Pitam se šta bi se desilo da su sa zvaničnog mesta u Srbiji upućene slične, teške optužbe na račun nekog crnogorskog političara? Ta vsrta ponašanja je očigledno rezervisana za Đukanovića, a na Srbiju bi se sručilo drvlje i kamenje i za neuporedivo manji ispad", zaključio je Koštunica u reagovanju.

Đukanovićeve tvrdnje odbacio je juče i Lekić, navodeći da Đukanović "bestidno laže".

"U istoriji Crne Gore nije bilo tako bestidnog saopštavanja neistina kao što ih saopštava Milo Đukanović", kazao je kandidat na izborima za predsednika Crne Gore na predizbornom skupu u Kolašinu.

Ma nije bitno samo to ,generalno su kvalifikacije iz saopštenja Gospodara uvredljive i degradirajuće ,a ovaj se prepoznao u njima i ima potrebu da se brani od njih .

Pa Kostunica je taj koji je vrsio zvanicne funkcije u vreme ubistva ZDJ, koji je pokusao da spreci otcepljenje CG, a verovatno je i u to vreme bilo ovo sa Jovanovicem i Lekicem sta god i Djukanovic se sada nasao da trabunja ovako nesto... Bolest.
Sto onda to nije rekao???

U pravu je, a onaj ko misli drugacije ce pre reci glupost.
Pa paljenje stranih diplomatskih predstavništava nikako nije unutrašnja stvar jedne države , ne znam šta si ti po struci , deluješ mi kao neki djak ili student još, što nije ništa loše i strašno ,al Vojislav kao političar,bivši funkcioner i pravnik odlično zna da to nije unutrašnja stvar jedne države, nikada i nigde u medjunarodnim odnosima , nego se pravi blesav ,obmanjuje ili jednostavno lupeta .

ahha uvek je davao debilne izjave, al ova je vrhunac

.paljenje ambasada je unutrasnja stvar Srbije:hahaha:

Ne, izjava je sasvim na mestu, a oni koji to ne shvataju su takvi kakvim si nazvao Kostunicu.
Meni su se uvek dopadale njegove izjave "bez trunke greske". Zaista ga cenim i uvek sam glasao za njega.

- - - - - - - - - -

Pa paljenje stranih diplomatskih predstavništava nikako nije unutrašnja stvar jedne države , ne znam šta si ti po struci , deluješ mi kao neki djak ili student još, što nije ništa loše i strašno ,al Vojislav kao političar,bivši funkcioner i pravnik odlično zna da to nije unutrašnja stvar jedne države, nikada i nigde u medjunarodnim odnosima , nego se pravi blesav ,obmanjuje ili jednostavno lupeta .

Svakako jedna CG nema sta da se mesa u stvar kao sto je paljenje ambasada po Srbiji i to jeste unutrasnja stvar zemlje ako se posmatra kao krivicno delo, zar ne?
Djak nisam, student takodje nisam...

Pa Kostunica je taj koji je vrsio zvanicne funkcije u vreme ubistva ZDJ, koji je pokusao da spreci otcepljenje CG, a verovatno je i u to vreme bilo ovo sa Jovanovicem i Lekicem sta god i Djukanovic se sada nasao da trabunja ovako nesto... Bolest.
Sto onda to nije rekao???

Ti si izgleda otvorio školu za ometene u razvoju. Teško ćeš ti njima nešto objasniti.

koštunicu iako je u opoziciji fašističke sile zla sa zapada smatraju kao pretnju za realizaciju pogubnih planova za srbe i srbiju...svedoci smo učestalih napada na gospodina koštunicu od strane nato plaćenika preko svojih poslušnika i kupljenih političara kako u samoj srbiji tako i regionu......neprijateljima srba koštunica je trun u oku koji ih mnogo žulja......ali ko ih ebe........iskopaće njih bili ja vam kažem.......

naravno da Djukanovic ima informaciju od svoje tajne sluzbe da je narucilac ubistva Kostunica + srpska tajna sluzba ....
Đukanović je oličenje čojstva, tako da mu se treba verovati brezpogovorno... pih....
Govedo i ***** kakvo Crna gora neće skoro izroditi....

- - - - - - - - - -

ahha uvek je davao debilne izjave, al ova je vrhunac

.paljenje ambasada je unutrasnja stvar Srbije:hahaha:
Paaa, i zapaljena je iznutra...:per:
Šteta onog dečka što pogibe za džaba...

Chick fight se nastavlja ,Gospodar odgovara Vojislavu
"Koštunica radio kao Milošević"
Izvor: Tanjug

Podgorica -- Crnogorski premijer Milo Đukanović je izjavio da mu je savest čista, pogotovo otkad u protokolarnim aktivnostima ne mora da pruži ruku Vojislavu Koštunici.

Posle optužbi na račun Vojislava Koštunice, koga je doveo u vezu s ubistvom novinara Duška Jovanovića, kao i reagovanja lidera opozicione Demokratske stranke Srbije, crnogorski premijer Milo Đukanović je odgovorio Koštunici da "mirno spava" i da mu je "savest čista".

Đukanović je, povodom reagovanja Koštunice na optužbe crnogorskog premijera, da je lider DSS-a i nekadašnji predsednik SRJ odgovoran za ubistvo Jovanovića, glavnog urednika “Dana”, rekao da se u Crnoj Gori “digla kuka i motika" da brani Koštunicu.

“Vrlo mirno spavam. Savest mi je čista, pogotovo otkad u protokolarnim aktivnostima ne moram da pružim ruku Vojislavu Koštunici'', rekao je Đukanović u crnogorskom parlamentu.

Koštunica je prethodno u izjavi podgoričkom “Danu” ocenio da su Đukanovićeve optužbe “monstruozne, mračne i podmukle", poručio da su njemu ruke čiste i da mirno spava, a crnogorskog premijera je pozvao da javnosti kaže da li su njegove ruke čiste i savest mirna.

Najpre je Đukanović izjavio da je Jovanovića ubio "onaj ko ga je najviše koristio dok je bio živ" i da je on bio "poslodavac i Jovanovića i (predsedničkog kandidata Miodraga) Lekića i onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put, i koji je svojim destrukcijama pred Briselom pokušavao Crnu Goru da omete na njenom evropskom putu“.

On je ponovo uputio optužbe Koštunici, a na pitanje ima li novih saznanja o ubistvu Jovanovića, kao i da li bi o tome pričao pred istražnim organima, rekao da sve što govori, govori javno, navodeći da je spreman da pruži maksimalan doprinos radu svakog državnog organa.

“Ko god hoće time da se bavi. Pa naravno, ja sam ozbiljan čovek. Ne mislite valjda da bi se ja služio ovakvim optužbama da bih konstruisao na nečiji račun. Ne. Ja o ovome mislim ono što mislim i spreman sam da svakom državnom organu koji se time bavi ponovim ovo što sam sada kazao”, rekao je Đukanović i dodao da je to više nego dovoljno od njega.

Navodeći da je pročitao reagovanje Koštunice i, kako ih naziva, njegovih sledbenika u Crnoj Gori koji, kako smatra, “i dalje očigledno očekuju da ih on svojom minornom ulogom na srpskoj političkoj sceni može zaštiti”.

“Drago mi je da se on prepoznao u onome što sam govorio na konferenciji za štampu. Zajednički možemo zaključiti da je demantovao sve, sem ono što je trebalo. On nije ni pokušao da demantuje da je u ulozi predsednika SRJ, ne samo nasledio Slobodana Miloševića, nego po istoj formuli rabio ono što su bezbednosno-obaveštajne strukture Vojske Jugoslavije (VJ). O tome sam govorio kada smo razgovarali u parlamentu, o tome ko bi se morao osećati odgovornim za ubistvo Duška Jovanovića”, rekao je Đukanović.

Nije unutrasnja stvar Srbije, ali je stvar Srbije i SAD-a, ne neke brdsko planinske svercerijade.

Sta se taj crnogrski diktatorski svercerski mafijaski olos okomio na Bivseg Predsednika?

Bolje nek' pazi na ona svoja brda i gudure, da se ne digne neka kuka, motika ili shikira.
Pa nije se okomio na njega nego na svoju opoziciju ,a mučeni Vojislav se prepoznao u njegovim tvrdnjama ,uostalom njih dvojica su zajedno tikve sadili u više navrata tako da odlično znaju sve jedan o drugome.

Back