kosovsko vece u sava centru - Ivana Žigon Veče pesama i recitala 20.10.

sin dimitrije

Iskusan
Banovan
Poruka
6.335
ovo jeste za ovaj forum posto mi znamo sto znamo o nama i o kosovu i metohiji, oni nas uslovima i tzv pregovorima, mi njih u beogrradu pesmom

ne bih da reklamiram, a i ne treba posto ce cena ulaznica biti simbolicna. rec je o umetnickoj predstavi i porodicnom koncertu za sve i za porodice

pocinje sa litijom za sve stradale i poginule, ikada, pa pesme o kosovu i metohiji, molitve pesme, pesme o rusiji

http://www.savacentar.net/index.php?option=com_content&view=article&id=592:ivana-igon&catid=81:koncerti&Itemid=645&lang=sr

Ivana je 2005. godine osnovala hor dece iz enklava Kosova i Metohije "Kosovski božuri" koji čine 15 najtalentovanijih učenika škola iz enklava: Orahovac, Velika Hoča, Priština, Goraždevac, Gračanica, Kmetovce, Letnica, Kosovka Mitrovica. Održali su preko 100 koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Rusiji, Belorusiji i Francuskoj na srpskom, ruskom i engleskom jeziku. Kao predsednik Društva srpsko ruskog prijateljstva od 2002. godine predvodila je poduhvate za pomoć Kosovu i Metohiji, organizovala je "Dane kulture Kosova i Metohije" u Moskvi, uručivala je stipendije studentima, nagradila 150 učenika po selima Kosmeta kompjuterima, u humanoj misiji organizovala je i gostovanja ruskih pevačkih ansambala po selima KiM, putovanje 520 najugroženije dece iz enklava Kosova i Metohije u Rusiju, kao i putovanje 57-člane delegacije veterana Drugog svetskog rata i golootočana u Moskvu povodom 60-godišnjice Pobede nad fašizmom. Na njen predlog gradonačelnik Moskve Jurij Luškov doneo je odluku o izgradnji Moskovskog sela i 75 porodica dobilo je ključeve novih kuća početkom 2007 u selu Istok. Za ovaj rad nagrađena je: — 2004. Specijalnom nagradom Večernjih novosti za podvig godine — 2005. Ordenom za "Veru i vernost" Andrej Prvozvani, Centra nacionalne slave Rusije — 2009. Nagradom fondacije Braća Karić za humanitarne aktivnosti.
Tečno govori ruski, engleski, francuski, a služi se i španskim.
Na sceni Velike dvorane Sava Centra, Ivana će sa gostima prirediti još jedno nezaboravno veče pesama i recitala , podscećanja na srpsku kulturu i tradiciju za čije je održanje nepokolebljivi borac.

zahvaljujem na ucescu na temi. fala, o fala

Ма дај бре, па на сваком митингу радикала је слушамо ... Човек би помислио да само фали пушђку да узме и да оде да брани Србе на КиМ. Она је само ратни хушкач, ништа друго ...

Ма дај бре, па на сваком митингу радикала је слушамо ... Човек би помислио да само фали пушђку да узме и да оде да брани Србе на КиМ. Она је само ратни хушкач, ништа друго ...

koncert je koncert. oces da dodjes ili neces. ti neces. ok. a to sto pripisujes koncertu...tvoja opseseija, pa sta.

zamolio bi da jasno kazes sta mislis i da posle toga ne spamujes temu brojnim postovima

Прошле године сам била поставила на пдф Жене,
величнствен концерт Иване Жигон, који је био бесплатан за све
посетиоце.
Неке дискутанткиње су негодовале, што то не поставим на
пдф Политика, (што сам им страшно замерила и у себи помислила,
колико су то јадне и злобне особе, ако овакву духовну лепоту не виде
првнствено оне, као жене)

Ево, иза ове моје поруке, можете и сами да се уверите у то што сам написала,..
http://forum.krstarica.com/showthre...i-laku-noc?p=16675979&viewfull=1#post16675979

..а када сам поставила тему са поменутим концертом,
на пдф "Београд",
јер тамо се прате или би морали да се прате сва збивања у
престоници,
тема ми је била ЕКПРЕСНО избрисана, а акада сам питала,
ЗАШТО, добила сам образложење да то није рекламни део форума,
па да поставим тему на "огласе",
што је по мени било ван сваке памети...

Била сам тада изведена из такта, па сам погледала мало боље
шта се пише на том пдф "Београд" и била запрепаштена колико се
у ствари ту највише рекламира,
те неке пекаре,..под мотом
оно " Јао, купила сам данас дивне кифле у пекари....тој и тој и
онда сви "аплаудирају" како су кифле фамозне, буди Бог с нама...

Зато сам одлучила да тему посвећену том концерту и сличним
концертима Иване Жигон отворим на мом блогу, ево овде, под називом

" О како певају мале Виле и Анђели"

http://forum.krstarica.com/entry.php/21508-О-како-певају-Мале-Виле-и-Анђели

Жао ми је, ове године нисам успела да одем на концерт, јер када
сам одлучила да идем, више карата није било, па молим некога
од вас ко је би на концерту, да напише,
како је било на концерту и да поставе неку сличицу или снимак,
па да то пребацим на тему у мом Блогу...или ако неко жели,
може директно и тамо.

Значај овог концерта је за нас Србе био вишеструк. Ко то није
препознао, онда није нешто у реду са њим.

А, писати о томе да Иваан Жигон промовише неку партију је ван памети,
она је промотер свих нас, јер да је среће да само део нас има
такву и харизму и енергију,какву поседује Ивана,
па где би нам био крај...ВЕРУЈЕМ да
би Србија цветала, а на Косову и Метохији српски народ био
СЛОБОДАН и срећан!!!

.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: 27E
eto podudario se koncert u vreme otvorene agresije na nase dole.

bila je to zgodna prilika da se kosmet emotivno priblizi onima koji nisu nikada bili dole, a stasavaju. moraju da znaju da to jeste nase, sta god da se desi. a vec se svasta desilo nije to bio neki komercijalni koncert najvecih komercijalnih zvezda. pre je to jedno umetnicko vece sa samo jednom porukom - kosovo je srce srbije

Ohoho , znači Ivana Žigon nepoželjna ovde , pa kako mjk-mu bosančerosi napaćeni , a da im je dinA zaurlav'o , to može i to svaki dan 19 tema...sa'ćemo mi to drugačije , nije ni čudo što bosansko jato ovo napravi jer mučenici i ne znaju drugačije ...reper za neizmernu glupost ranije bio : k'o da si iz centralne bosne :lol:

Elem , ja već pisala o tome na temi o oslobođenju Beograda :

Sad sam došla iz Sava Centra sa svečanosti povodom oslobođenja Beograda od nacista , fašista i domaćih okupatora .

SC je bio krcat i prepun , čak je narod i stajao sa strane.

Oduševljena sam brojem mladih , obrazovanih intelektualaca koji su činili većinu tamo .
Puno mi je srce što ti prelepi mladići i devojke prepoznaju prave vrednosti .

Najjača rečenica mi je bila : Oni se nisu stideli da daju živote za našu slobodu, a mi se (pojedinci) stidimo da im kažemo hvala .

Scene bombardovanja Beograda su bile potresne kao i ceo program, pola sam preplakala.

Kosovski božuri su plenili pesmom i igrom kao i milim licima te nesrećne omladine sa Kosova i iako im je dole u kućama pogrom , došli su da uveličaju ovaj veliki dan.

Bio je ambasador Rusije G-din Aleksandar Konuzin , pa ruski dobrotvor G-din Jakupič ( moram još da pogledam da nisam omašila prezime) koji redovno šalje po 3 aviona da naša deca sa Kosmeta idu u Rusiju na odmor i ambasadorka Kube i dosta visokih zvaničnika iz diplomatskog kora prijateljskih nam zemalja...naravno da nije bio niko od fašista.

Fascinirala me jedna stara borkinja koja je održala prigodan govor i zamolila Gospodina Konuzina da spase Srbiju , da nam pomogne.

Sve u svemu sam puna utisaka i čim prenesem slike postaviću ih ovde.

Srećna sam što živim u zemlji gde je takva omladina koja ne dozvoljava da je truju plaćenici i isfrustrirani gastosi koji su svoja dupeta smestili na zapadu , a lične komplekse leče ovde.

Nastup u Kremlju prilikom dobijanja ordena za Veru i Vernost

mali deo njihovog programa

Ova deca su bila fascinantna sad 20-og u Sava Centru ...verovali ili ne ali više od pola sale je brisalo suze , a stvarno je bilo simbolično jer su taj dan šiptarske horde sa nato plaćenicima , a ništa boljim od njih napadale naš goloruki narod dole na Kosmetu:worth:

p.s. Stvarno mi nije jasno da je ovo na hronici , a zavijanje onog hermafrodite izbosne , dinE im na prvoj strani politike:dash:

zahvaljujući ovom mestu svi bosančerosi ozbiljno počinju da mi se gade , a ima načina da im se vrati u rl itekako ima i radiću na tome :neutral:

Хвала ти Сандрина на овим лепим информацијама, јер да не
поверујеш, да овај концерт медији уопште нису пропратили,
онако како је он заслужио.
Концерт је био посвећен ОСЛОБОЂЕЊУ Београда од нациста,
на неки начин то је био поклон граду Београду,..па
ГДЕ су на концерту представници градске скупштине,...а да не
говорим о тоталном медијском мраку!

види, види,, па тек сам сада угледала,
...................ПА КО ЈЕ ПРОМЕНИО НАЗИВ ОВЕ ТЕМЕ:?:

Пошто нисам успела да присуствујем концерту, ево већ неколико
дана бунарим по свим медијима, тражим информацију како је
прошао концерт, хтела сам да поставим макар нешто на блог
који сам отворила прошле године,
нажалост, само сам на једном сајту, сајту Делија пронашла причу о
овом концерту и нешто врло ружно у вези овог концерта.
Веровала сам да су то биле лажи и прљава подметања,...ево
уверите се у то:
http://www.delije.net/forum/viewtopic.php?p=279767&sid=43e338bf1fae8713b8c4cf79622d0249

А, ово, Сандрина, што си ти написала, их ДЕМАНТУЈЕ,
хвала ти и због тога, још једном...
.(хоће ли бити и нека сличица постављена:)

.

SANDRINAbg zahvaljujem na opisu koncerta.

ogroman je pritisak da se srbija odrekne kosmeta. ali je lepo videti da smo mi ti koji su normalni i da kosovo jeste srpsko, samo su prilike nenormalne i vreme je vuneno

Naravno da Kosmet jeste srpski i hvala Bogu da nas ima normalnih i verovao ili ne u ogromnom broju ali su ovi drugi glasniji, bezobrazniji i brutalniji iako samo virtuelno jer u stvarnom životu su pi*kice i kukavice i manji od makovog zrna...dokaz je i šikaniranje čak i ove teme , teme sa ovakvim sadržajem ali ničija nije do zore gorela , a dno su već odavno probili još samo da izliju i beton preko i da im ni traga više ne ostane ;)

A uz to i ne nosi brus kad peva (rekla mi drugarica koja je pevala u horu koji ju je pratio u SC) :brus:

Baš vam je trebalo vremena da smislite ovo jel' da ali ni ne sumnjam obzirom kakve su vam 'telektualne sposobnosti .
Nemaš ti drugarice koje bi se popele do sale u Sava Centru, a kamoli na binu...tvoje su plafon ispod plavog mosta i to kada je lošije vreme da popune praznine .

Što se tiče gaća i brusa , naravno da ni Jelena kao ni ja kao ni gro normalnih ženskih osoba ne nosi ono što nosiš ti i takve kao ti...vi pazarite na tezgama ispod mostova , a kad zaradite kintu viška , makro vas časti u onom ćumezu kod železnjaka , tako da bi to i bilo istina u neku ruku : ne, ne nosi brus ( taman posla) koji bi obukla neka mucava kamenjarka.

Хвала ти Сандрина на овим лепим информацијама, јер да не
поверујеш, да овај концерт медији уопште нису пропратили,
онако како је он заслужио.
Концерт је био посвећен ОСЛОБОЂЕЊУ Београда од нациста,
на неки начин то је био поклон граду Београду,..па
ГДЕ су на концерту представници градске скупштине,...а да не
говорим о тоталном медијском мраку!

види, види,, па тек сам сада угледала,
...................ПА КО ЈЕ ПРОМЕНИО НАЗИВ ОВЕ ТЕМЕ:?:

Пошто нисам успела да присуствујем концерту, ево већ неколико
дана бунарим по свим медијима, тражим информацију како је
прошао концерт, хтела сам да поставим макар нешто на блог
који сам отворила прошле године,
нажалост, само сам на једном сајту, сајту Делија пронашла причу о
овом концерту и нешто врло ружно у вези овог концерта.
Веровала сам да су то биле лажи и прљава подметања,...ево
уверите се у то:
http://www.delije.net/forum/viewtopic.php?p=279767&sid=43e338bf1fae8713b8c4cf79622d0249

А, ово, Сандрина, што си ти написала, их ДЕМАНТУЈЕ,
хвала ти и због тога, још једном...
.(хоће ли бити и нека сличица постављена:)

.

Nadam se da će uspeti nešto da se spase od sličica, a onda ću ih postaviti i to samo zbog ove teme koju gurnuše da se ne vidi...hbg-a kada nam i na čelu države tavori čovek koji je ne podnosi , šta očekivati od ovakvog nekog mesta ...u najbolju ruku ovo što i napraviše , bosansko jato i mucava nakaza .

Otvorila sam ovaj link i ne znam šta očekuješ da komentariše neki klinac , navijač koji ako je i bio tamo nije dobio očekivani plejzir u vidu vudu skakavaca ili čega već ne .

Naravno da nije istina i naravno da niko nije ni mrdnuo iz sale do samog kraja programa koji je trajao od 20h - 22.30h i zamisli koliko je bilo potresno i interesantno da se čak ni ja nisam vrpoljila posle po' sata kako imam običaj kada uvrtim sebi da moram da ispušim cigaretu.

Ne znam gde su se dobijale , prodavale karte jer sam ih ja dobila preko mame koja je funkcioner u potomcima Solunaca i znam da su još neke organizacije kao i Ruski dom , Ambasada Rusije , SUBNOR i udruženje boraca NOB-a , sa potomcima bili uključeni u ovu manifestaciju i hvala svima njima na učešću , kao i još jednom Ambasadoru, njegovoj ekselenciji G-dinu Aleksandru Konuzinu ( mom komšiji ) , zatim g-dinu Jakupoiču , humanitarcu i nekim gospođama Ruskinjama kojima nisam zapamtila imena ali su me fascinirali ti naši dragi gosti Rusi koji su u horu uzviknuli : Kosovo jeste srce Srbije i tu je nastao opšti haos od aplauza u celoj sali koji je trajao nekoliko minuta da su mi dlanovi zabrideli.:klap:

Ne mogu sve to da zamisle mučeni bosančerosi i mucave nakaze...otkud bi i mogli , njima je vrhunac dinA i ohajkače iz rodne im gudure.;)

p.s. Problem sa slikama je izbio zato što sam svoje mesto u drugom redu ustupila maminoj prijateljici , novinarki iz Bora , da bi sela pored mame , a ja sam se premestila na njeno koje je bilo u 10-tom redu i ono što sam i supela da snimim je nekvalitetno i mutno...ukoliko jedan ortak uspe da mi nešto izvuče okačiću ovde ;)

Back