Kosovski zavet

Bilo bi lepo i tradicionalno da se malo vratimo na STEFANOVO ZAVEŠTANJE.......koje se tiče bar o jeziku NARODA KOME PRIPADAMO................a znanje bilo kog stranog jezika upotrebiti tamo gde isti.....jezik normalno pripada.....................GOVOROM se čuva postojanost NARODA iz koga se iznikne...............ma..... ako nisam dorečen....neka ostane na tome.....pa radi jasnoće...

........................................
Moja zemlja, sva u plavom
I sa brda i sa mora
Moja zemlja, večna slavom
A na licu, osmeh bora..................
......................................
ZK

....................................
Zemljo moja, plavi cvete
Samo orač tebe ore
A nemani kad se svete
S trnom ljutim, tad se bore..................

Zemljo moja, plava nado
U odbranu kad se krene
Ko te voli ide rado
Zemljo moja, moj nevene.............

ZK

................................
Ne dam sveću, kolač slave
Manastire i oltare
Ne dam cveće, oči plave
Ni istinu za prevare................
........................................
ZK

POLJE KOSOVA

Ima polje, sve ravnina
Nije kao što su, ona neka
Već kolevka od davnina
I svetinja pamtiveka...............

Ima polje, poraza i slave
I duhovno blago roda
Božuri su mesto trave
Nabujali kao voda...................

Kada stigneš, tada kleči
I poljubi, grudu ploda
I tada ćeš čuti reči
Od iskona, suzu roda.............

ZK

МАЈКО СРБИЈО

Ој..... Србијо, Мајко мила
и Светињо у осмеху рана
У свом лету, раширених крила
Туђом руком, ШЉИВО НЕУБРАНА................

ЗК

ПС
ЗДРАВО ЖИВО..................

Poslednja izmena:
Majka Muju sisala na struju -

Pustio Muja kosu i bradu
da se dopadne curama u gradu
naredi majka da se obrija
pa mu se smeje cela carcija

Cure mu kazu, ti jesi fin
al' sta vredi, mamin si sin
(2x)

Refren
Sad o Muji sva carsija bruji
sad o Muji sva carsija bruji
majka Muju sisala na struju
majka Muju sisala na struju

Povela majka sina bez kose
da jednu curu za Muju prose
na celo Muja fesic nabio
berberu onom izlog bih razbio

Raja se smeje, fesic je fin
ali je Muja osisan sin
(2x)

Refren

Cekala cura Muju sa bradom
cesto kroz prozor gledala kradom
pitala Muju, sto se obrija
pa ti se smeje cela carsija

Muja joj rece, pa to je stos
fora je biti po glavi bos
(2x)

Refren

Tomislav Colovic

Cicoka -Pa to samo majka moze da voli.Nije ti lako.-
.na post alabundu

Umno razumno NE..... DA...emotivno... samo po zakonu prirode i iznedravanja..............zna se i koren čudom čuditi ..sem ako nije ona narodna.............NEĆE IVER DALJE OD KLADE............odgovor *osmišljenog* i od za njega značaja datog mu u pesmi o SISALA MAJKA MUJU NA STRUJU........ zna samo ONAJ GORE i OVAJ DOLE što ironiju postiranog naziva kao i pesme ni sam nerazumno razume ..................a i zanimljivo je samo ako posmatramo zanimljivost kao relaks u čuđenju ćudu...........bilo koje opcije..................valjda je shvaćeno a ne mora biti prihvaćeno.........od potpisnika navedene pesme....koliko bi me radovalo dva puta više bi me čudilo................ajd neka se snalazi ako se snašao ili našao nije.................pozdrav.

Poslednja izmena:
Emotivno NE samo po zakonu prirode i iznedravanja..............zna se i koren čudom čuditi ..sem ako nije ona narodna.............NEĆE IVER DALJE OD KLADE............odgovor *osmišljenog* i od za njega značaja datog mu u pesmi o SISALA MAJKA MUJU NA STRUJU........ zna samo ONAJ GORE i OVAJ DOLE što ironiju postiranog naziva kao i pesme ni sam nerazumno razume ..................a i zanimljivo je samo ako posmatramo zanimljivost kao relaks u čuđenju ćudu...........bilo koje opcije..................valjda je shvaćeno a ne mora biti prihvaćeno.........od potpisnika navedene pesme....koliko bi me radovalo dva puta više bi me čudilo................ajd neka se snalazi ako se snašao ili našao nije.................pozdrav.

Ljudi, jel neko razume ovoga, sta on pise?
...da nije mozda Zika Obretkovic iza ovog nika
z:(

ma kakvi samo je malo preterivao sa psihoaktivnom suptancama u mladosti pa mu ostalo ,znam ja jednog ludaka iz kraja sto je picio lepak 10 godina , potpuno isti nacin ophodjenja i sklop recenica , jos mislio da se on prikacio na Krstu pod tim nikom koliko lice , al posle saznah da nema komp , ovo je znaci nego drugi kolega od iste fele

Ma dovoljno je da Ti sebe *razumeš*....mada.............a ostali neka Ti odgovore pa vidi gde ti je *prevodilac*................ma nema problema što me ti ne *razumeš*.....u šta ne sumnjam.....čak po najmanje.........*ili da bi me razumeo* da pače...ili da šotke.....z:poz:

Poslednja izmena:
ma kakvi samo je malo preterivao sa psihoaktivnom suptancama u mladosti pa mu ostalo ,znam ja jednog ludaka iz kraja sto je picio lepak 10 godina , potpuno isti nacin ophodjenja i sklop recenica , jos mislio da se on prikacio na Krstu pod tim nikom koliko lice , al posle saznah da nema komp , ovo je znaci nego drugi kolega od iste fele

Ako Ti je to nivo percepcije.............onda mi je u potpunosti jasna Tvoja PF koncepcija.........pod uslovom da znaš značenje skraćenice PFkoncepcija.......i Tebi z:poz:

Poslednja izmena:
Kosovo i Metohija je ŽIVOTNOST SRPSKE POSTOJANOSTI.....................svako može da misli šta hoće......JA ŽIVIM SA OVOM ŽIVOTNOŠĆU......ona ISTRAJAVA i NADAHNJUJE one u dolazu koji će svojoj zemlji ili državi ČUVAROM DRŽAVNOSTI BITI.......može samo da smeta onima.................javit će se na svoj način...................

PLAVI PRKOS

Ja im oči, ne želim da vidim
Jer u njima mržnja seva
I ne želim da se stidim
Što u meni SRPSTVO peva...........

Bit će pesma, osmeh, igra
Podsmeh bolu, *inat* slavlje
Prkos srca, kao čigra
Sa PONOSOM još i plavlje..........

ZK

Kosovski zavet je i ovo.Sa ovim zavetom su isli goloruki protiv visestruko bolje naoruzhanih.ide ovako:
Besa bese,besen ta kame dhene per Kosove jeten kam me dhane ............ uostalom poslushajte lepo zvuchi

Back