Kosovski albanci nastavljaju sa visokim natalitetom

• Začetnik teme Začetnik teme daxt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srbija ce:

• postati deo evropske unije kao skladiste za otpad i naseljavanje imigranata

• pripojiti albaniji kao nenaseljena oblast

• biti podeljena medju susednim narodima

• nestati kao vizantija

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Si ti čuo za natalitet? A on se ne pravi proseravanje mpo forumima. On se pravi time da ... znap ono, imaš pčelice i imaš cvet i onda...

Natalitet u Srbiji je negde (uslovno receno) na nivou evropskog (ja bih pre rekao nize srednji,ali dobro). Naravno da moze biti i veci,najbolje bi bilo u doglednom vremenu kad bi natalitet bio na nivou 12-13 promila za prostor cele Srbije, a ne kao danas na nivou od 9.5 promila. Nataliteti od 32 promila svakako nisu uzor za iole racionalan zivot (mislim na Srbiju) i malo ko bi taj broj ispostovao.

Zacudjuje medjutim vrlo visok mortalitet,i to ne samo ovde,vec i u Madjarskoj,Bugarskoj i Ukrajini. Hrvatska recimo ima mortalitet oko 11 promila,Srbija skoro 14 (sta li je izazvalo ovoliko odstupanje izmedju nas i Hrvata:confused: ),isto kao i Madjarska,dok Ukrajina i Bugarska idu i do mortaliteta i od 15 promila.

Kakav si ti licemer. Svima delish lekcije, a osecam da si neki mizerni stvor koji se ni za shta ne pita ni u svom zivotu. Putuj....:bye:

Sve je u životu moguće, moguće je da si u pravu, ali i da nisi. Ali ja nisam tema. recimo, Kakav je tvoj doprinos natlaitetu? Albanci imaju puno dece, Albanci imaju i žene. Ovaj, kako ti stojiš sa tim kad se već interesuješ za moj potencijal da budem pitan?

Nekad je i Srebrenica imala jednu od vecih stopa nataliteta, da li neko ima informacije kakva je situacija danas :?:

Devastirano mesto. Nekad zivelo 40 hiljada u opstini,danas procenjuju da u celoj opstini ima 8 hiljada ljudi,5 hiljada Srba i 3 hiljade Bosnjaka. Rat je tamo odneo salu,samo vise se ni Srbi tamo odavno ne smeju,jer se i oni odatle iseljavaju zbog ekonomske zanemarenosti tog kraja. Ostaju stariji,mladji idu za Zvornik,Bijeljinu,Tuzlu i Sarajevo.

Natalitet u Srbiji je negde (uslovno receno) na nivou evropskog (ja bih pre rekao nize srednji,ali dobro). Naravno da moze biti i veci,najbolje bi bilo u doglednom vremenu kad bi natalitet bio na nivou 12-13 promila za prostor cele Srbije, a ne kao danas na nivou od 9.5 promila. Nataliteti od 32 promila svakako nisu uzor za iole racionalan zivot (mislim na Srbiju) i malo ko bi taj broj ispostovao.

Zacudjuje medjutim vrlo visok mortalitet,i to ne samo ovde,vec i u Madjarskoj,Bugarskoj i Ukrajini. Hrvatska recimo ima mortalitet oko 11 promila,Srbija skoro 14 (sta li je izazvalo ovoliko odstupanje izmedju nas i Hrvata:confused: ),isto kao i Madjarska,dok Ukrajina i Bugarska idu i do mortaliteta i od 15 promila.

Srbi su imali veliki natalitet pre 70-80 godina-sada je velika smrtnost..
Kod Albanaca je drugacija demografska slika-najveci natalitet su imali pre 20-30 godina..
U Albaniji se pre 20 godina radjala 2.5 puta vise dece nego danaas..
Slicno je i na Kosovu..
U Albaniji se radja oko 30 000 dece poslednjih godina-na Kosovu je izmedju 15000-20000..

Srbi su imali veliki natalitet pre 70-80 godina-sada je velika smrtnost..
Kod Albanaca je drugacija demografska slika-najveci natalitet su imali pre 20-30 godina..
U Albaniji se pre 20 godina radjala 2.5 puta vise dece nego danaas..
Slicno je i na Kosovu..
U Albaniji se radja oko 30 000 dece poslednjih godina-na Kosovu je izmedju 15000-20000..

Da,i ja sam tog misljenja,ali ipak i druge zemlje su imale baby boomove posle Drugog svetskog,pa ipak nemaju katastrofe mortaliteta od 15 promila. Dakle,to je samo jedan uzrocnik. Koji bi bili drugi? Moguce je i to da nacin zivota kod nas ima malo udela (mnogo zivota se izgubi na putevima i magistralama,jedemo slano,masno,slatko i ljuto,ne idemo kod lekara - jer Boze,sta ce nam lekar kad mi sve bolje znamo od njih :lol: i tako to).

Neko je jednom procenio ( a i pisao sam ovde vec o tome,dozvolicu sebi ponavljanje) da bi povecanjem bezbednosti u saobracaju broj umrlih na godisnjem nivou bio manji za 20 %. Dodaj sad i vodjenje racuna o zdravlju,ishrani i sl. i to izadje na nekih 70-75 hiljada umrlih godisnje umesto na 102-105 hiljada koliko u Srbiji umre u proseku po godini.

Back