Kosovo: Nenad Rašić nazvao Srpsku listu političkim monstrumom

asketa

Poznat
Poruka
7.976
Kandidat koalicije „Sloboda“ za premijera Kosova Nenad Rašić objavio je predizborni spot na albanskom jeziku u kom je pozvao građane da glasaju za tu koaliciju kako bi se kako je naveo, „zajedno odrekli političkog monstruma koji se zove Srpska lista“, preneo je danas portal Kosovo onlajn.

„Sa ovom iskrenom molbom, pozivam vas da glasate za broj 120, jer s vašim glasom, zajedno ćemo se odreći ovog političkog monstruma koji se zove Srpska lista. Ja sam Nenad Rašić, glasajte za broj 120“, naveo je kandidat koalicije „Sloboda“ a preneo portal Kosovo onlajn.
Koaliciju „Sloboda“ čine Progresivno demokratska stranka Nenada Rašića i Nova partija Kosova Dejana Mirića, a na listi kandidata za poslanike te koalicije nalaze se i predstavnici dve građanske inicijative, kao i nezavisni kandidati Rada Trajković i Slaviša Petković.

https://www.danas.rs/politika/kosovo-nenad-rasic-nazvao-srpsku-listu-politickim-monstrumom/

Kako vam se čini ovaj "visokoumni" postupak ovde često citirane Rade Trajković i ovog Rašića koji je
sin na KiM poznatog člana i funkcionera SPS u Slobino vreme (sada pokojni)?

Da li je Rada Trajković toliko očajna da se služi ovakvim sredstvima? Da li ovim
bruka i opoziciju u čije se redove gura?

Ja uglavnom ne izlazim na te izbore (osim ako me ne ulovi rodbina da im dam glas)
ali mi je ovaj poziv Albancima da izaberu srpske predstavnike baš nemoralan i odvratan.

Baš me briga za Srpsku listu...

Ja govorim o moralu opozicije i na šta su sve spremni
da se dočepaju vlasti...

A narod ma koliko glup bio vidi i ocenjuje ove postupke i generalizuje ih.

Posle kmečite: grbav narod, krezav narod, ovakav, onakav...help NATO...
ne može se smeniti vlast bez intervencije Zapada...
...a niko da sagleda činjenicu da je problem u pameti i sposobnosti opozicije..

da se dočepaju vlasti...

Problem je u nesposobnosti naroda.

Tako ste glasali za Slobu i Vučića 1999, pa onda "Joj ljudi šta je ovo"

da se dočepaju vlasti...

Nakon ubistva Olivera je napravljena poprilično tmurna atmosfera u srpskim sredinama na Kosovu. Ko će sad uopšte da se usudi da bude neki konkurent i da se takmiči sa Srpskom listom koja je postigla cilj da ima 99% glasova Srba? Ne vidim poentu ovog Nenada i Rade Trajković da uopšte učestvuju na izborima kada nemaju šansu ni kod Srba ni kod Albanaca za neki Komšić scenario.

Nakon ubistva Olivera je napravljena poprilično tmurna atmosfera u srpskim sredinama na Kosovu. Ko će sad uopšte da se usudi da bude neki konkurent i da se takmiči sa Srpskom listom koja je postigla cilj da ima 99% glasova Srba? Ne vidim poentu ovog Nenada i Rade Trajković da uopšte učestvuju na izborima kada nemaju šansu ni kod Srba ni kod Albanaca za neki Komšić scenario.
Срби тамо треба да имају некога ко није српска листа, тј. држава Србија. Сви знамо шта им се догодило кад су последњи пут све карте бацили на државу Србију.

Pa to je bolja opcija nego se blamirati i glupirati.
Nije meni čudno za Rašića i Petkovića ali ova Rada Trajković
je nekakav doktor medicine, matora baba...
Ovako samo daju poene suprotnoj strani.

Срби тамо треба да имају некога ко није српска листа, тј. држава Србија. Сви знамо шта им се догодило кад су последњи пут све карте бацили на државу Србију.
...imaš pravo sve karte valja baciti na albanske koljače i amerikance koji ih štite...

...imaš pravo sve karte valja baciti na albanske koljače i amerikance koji ih štite...
Па нешто не видим да се ми овде у Београду претржемо од борбе против Американаца. А око албанских кољача види са председником Републике и осталима који се састају са њима, или са министром спољних послова Србије који ономад рече ако је неком до Устава нека га стави под мишку па с њим на Косово.
Али не, најлакше пљунути по онима који живе у албанском мору и сналазе се како знају и умеју.

da se dočepaju vlasti...

ne u izdaji opozicije koja radi za stranu agenturu...

Iz grmena velikoga lafu izać trudno nije, ...

Ovde je ostalo samo malo srpske sirotinje u svakom pogledu (i u intelektualnom)
Očekivati tu neke velike domete je iluzorno.
Kao što vidimo ni u Srbiji se ne pojavljuje taj neko ko bi se suprotstavio Vučiću
a tek na KiM....pogotovu što ovde suprotstaviti se Srpskoj listi se izjednačuje sa
suprotstavljanjem Srbiji.

Iz grmena velikoga lafu izać trudno nije, ...

Ovde je ostalo samo malo srpske sirotinje u svakom pogledu (i u intelektualnom)
Očekivati tu neke velike domete je iluzorno.
Kao što vidimo ni u Srbiji se ne pojavljuje taj neko ko bi se suprotstavio Vučiću
a tek na KiM....pogotovu što ovde suprotstaviti se Srpskoj listi se izjednačuje sa
suprotstavljanjem Srbiji.
Званична Србија и није неко у кога се треба нешто много уздати, сетимо се само Крајине, или западнокрајишких општина у Би, а и повлачења војске са Косова. Најважниије је сачувати народ на вековним огњиштима, Србија, то су Вучић, Дачић и остала багра, сетимо се само Карловца- Огулина- Карлобага. Данас их тај Вучић не помиње, њему било добро и онда и сада, народа тамо више нема, а она наставља да лаже, данас лаже и маже више него икад.

Званична Србија и није неко у кога се треба нешто много уздати, сетимо се само Крајине, или западнокрајишких општина у Би, а и повлачења војске са Косова. Најважниије је сачувати народ на вековним огњиштима, Србија, то су Вучић, Дачић и остала багра, сетимо се само Карловца- Огулина- Карлобага. Данас их тај Вучић не помиње, њему било добро и онда и сада, народа тамо више нема, а она наставља да лаже, данас лаже и маже више него икад.
...govoriš o nečemu što je bilo prije 30 god. za vrijeme kada su srbijom vladali jugokomunisti....a srbija nije imala svoju vojsku niti svoj kadar već ljude oficire zatrovane jugoslovenstvom.

...govoriš o nečemu što je bilo prije 30 god. za vrijeme kada su srbijom vladali jugokomunisti....a srbija nije imala svoju vojsku niti svoj kadar već ljude oficire zatrovane jugoslovenstvom.
О чему ти то причаш, па Србија данас на месту министра одбране има кретена који није ни служио војску кад је требало, у емисијама лагао како се пријавио као доборовољац али је био одбијен јер његов ВЕС није био потребан (за неупућене, ВЕС имају само они који су служили војску), после кад су ископали да није служио војску он каже има велику диоптрију а нико га никад није видео с наочарима.
И шта ти очекујеш, да ће неко на Косову да се узда у државу где су такви идиоти на руководећим местима? О лезбејки, о шоферима, о министрима са купљеним дипломама да и не говоримо.
Заложи ти своју имовину на њих, али не очекуј да други буду тако блесави.

Па нешто не видим да се ми овде у Београду претржемо од борбе против Американаца. А око албанских кољача види са председником Републике и осталима који се састају са њима, или са министром спољних послова Србије који ономад рече ако је неком до Устава нека га стави под мишку па с њим на Косово.
Али не, најлакше пљунути по онима који живе у албанском мору и сналазе се како знају и умеју.
..ništa čudno..pa beograd je intelektualno utočište svih protjeranih jugoslovena s prostora ex jugoslavije koji su antisrpski šovinisti tj. autošovinisti....predsjednici se sastaju sa suprotnom stranom ne po izboru već po sili pregovaranja...treba pronaći rupu u zakonu i ovim albanskim uvlakačima ala rada trajković zabraniti ulaz u centralnu srbiju....da i ljotićevci su se nekad tako snalazili u moru njemaca...

Back