Ovo se ja ne mogu ovome pridružiti
zašto?
A ko nama garantuje da će se ovo obistiniti. mislim, nismo ni mi ovce za šišanje, pa kako se ko sjati u Bg obeća doglednu evropsku perspektivu...Nema perspektive dok se ne donese Ustav EU ili bilo kakav dokument koji je tome sličan. Znači, svako obećanje je ludom radovanje, a da ne govorim da bi nam ulazak za godinu dana uništio kompletnu zemlju jer smo i zakonodavno i društveno i kulturno i ekonomski nepripremljeni.
To mi zvuči kao ono, ma Srbe nisu osudili za genocid, da bi pustili Kosmet! I šta sad, mi ne pustimo Kosmet i šta, baba Higins zove u svoju šupu ostalih 14 da glasaju ponovo??
Sad samo 13:2 ali u BIH korist!
Što će reći, mi smo nasankani od zapada mnogo u zadnjih 15 godina, najviše zbog glupe Miloševićeve politike, ali ne može jedan narod da ispašta na taj način.
Problem Kosmeta je složen, naši velikaši nisu predstavili ništa konkretno, što će reći, ponudili su glupu floskulu "više od autonomije, manje od nezavisnosti" koja je potpuno nedorečena i nejasna.
Sa druge strane šta je u pitanju, da li Rusi i sad na mala vrata uvučeni Kinezi brane povelju UN i međunarodno pravo koje je više puta krepalo i doživelo kao takvo i nekrofiliju ili su u pitanju ucene. Šta ima Rusija od toga što Srbija neće ući u EU? Ajde da i pristanemo da ne uđemo u NATO, jeb.š NATO niti mi treba, niti žudim za njim...kad u Srbiju uđe milijarde američkih $ sa zapada nikad više nećemo biti bombardovani i podvrgnuti sankcijama i izolaciji...što će reći, u nekoj doglednoj računici, više ćemo izdvajati za vojsku po BDP ako nismo članice, ali podnećemo to, ako je zbog Kosmeta, vredi.
Ali koji je interes da ne uđemo u EU? Ne vidim ni jedan. Sve države koje su oko nas su u EU ili svim silama tome teže...sve zemlje oko Rusije su u istoj...što će reći to je jedna obična glupost i podvala nekih, koji pokušavaju da proguraju tezu ili EU ili Kosmet.
Stvar je principa i morala, jer je 15% ipak deo jedne međunarodno priznate države i kao takva treba i da ostane.