- Poruka
- 20.599
Шта би фалило да увеземо који вагон неких кршних скандинаваца, или шармантних латино типова?![]()
Uuuuuu ja sam ZA...

Ubice me muz sad, bolje da bezim!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Шта би фалило да увеземо који вагон неких кршних скандинаваца, или шармантних латино типова?![]()
U redu je sve to sto pricate ali mislim da je problem veoma ozbiljan i da postoji a mislim da se nece resiti sam od sebe.
A problem je sto u pojedinim krajevima srbije nema zena !!!!!!!!!
Mislim sta uraditi po tom pitanju???????
Ovde cujem raznorane kritike te nije ovo nije ono...
Price tipa drzava bi trebala da ulaze u infrastrukturu,da pomaze selu,mislim dajte to slusam nonstop i od toga nema nista.Manite se praznih prica.
Uprkos svemu tome ima ljudi koji su ostali tu i zive i rade u tim krajevima,ali sad postoji drugi problem svi ti ljudi ostase nezenje jer sve devojke pobegose sa sela,i naravno kada nema proste reprodukcije,malo po malo uskoro ce svi ti krajevi postati pustinje.
Covek je barem dao konkretnu ideju sta uraditi po tom pitanju.
Jedina prava i konkretna ideja je da država izgradi infrastrukturu, i stvori takvu zakonsku "klimu", da čovek može da živi od svog rada, me gde se nalazio, u selu, ili u gradu! Sve normalno uređene države, kada nešto hoće da razviju, daju razne podsticaje, a ono što hoće da suzbiju, oporezuju da se smrzneš - pa ko voli nek' izvoli... I poljoprivreda je svugde doobro zaštićena od strane države, osim kod nas.
Uz infrastrukturu, školovanje za seljaka (svaka profesija zahteva obuku, samo se sljaci rađaju pametni?), i obezbeđenu stabilnost tržišta za njihove proizvode, pa da vidiš da li će bežati! Ali, ne, najlakše je: "naštampaj para, pa uvezi", a svoju proizvodnju i svoje ljude ubijaj u pojam!
u svakoj vladi pa i u ovoj ima neka budaletina koja sluzi za odvalacenje paznje, dok nasi ministri marisu na veliko![]()
Ljubi je taote! Koliko sam shvatila, ti si visokoobrazovana, ali nemaju kompjutere ovi što im "smrdi motika", a u grad su došli bez kvalifikacija, i rade loše poslove, malo plaćene, ili sede na birou, samo da se zovu građani, pa da čujemo njihove argumente.
Ja sam razgovarala sa nekoliko žena, koje su se udale iz bogatih porodica, i to iz vojvođanskih sela, nedaleko od gradova, i rade kao spremačice i kafe kuvarice, samo da mogu da odu u svoje selo "kao gospođe"! Sve su bile loši đaci, i jedva su završile osnovnu školu! Naravno, njima mala plata nije problem, jer sve vuku sa sela, od roditelja, koji su "ludi" pa rade! I još mi kažu - ni mrtve se ne bi tamo vratile, "ne znaš ti koliko tamo mora da se radi!"Da li to znači da su vredne, radne i pametne, ili da su praznoglave pokondirene tikve?
![]()
Pa ja sam samo napomenula to da ljudi neće da žive na selu.
Čak i oni koji nemaju apsolutno ništa... 30km od Bg. ka Vršcu, kuća od 90 kvadrata + veliko dvorište, ne znam kolki plac - 15 000 evra. Bez kamata banke, rata bi na 30 godina bila 42 evra mesečno... Pa da je kamata i duplo veća od glavnice - opet je manje od 300 evra... S tendencijom da jednoga dana imovina koju plaćaš postane tvoja, lična. Ovako tih 300 evra mesečno ide u vetar... Pa meni nikako nije jasno zašto. Jel 30km od Bg toliko strašno i mučno za život?
Hebeš me ako razumem ove naše ljude - meni ne bi bilo strašno ni najmanje
Ма, тај се зајебава! То може да буде лична фикс идеја неког Жељка, али изјавити овако нешто са позиције једног министра???Одакле му кредибилитет да тако нешто одвали? (Ако је наведено уопште тачно!)
Ко да су жене, божемепрости, нека роба, па да уговоримо увоз контингента од 4 вагона жена?!
У принципу, немам ништа против да се неко из Србије ожени женом са далеког Истока, и да оне, уколико желе, дођу да се удају овамо....али ово заиста звучи смешно...
Уосталом, зар у укупном становништву Србије није много већи број жена него мушкараца???
Slazem se, pa da ne tupimo vise na racun tih potencijalnih tovara iz Kambodze.
Udata sam, ali to nije tako bitno, išla bih ja sutra na selo, ali sam rođena u gradu i nemam nikakvo parče zemlje ni kuću, gde bih otišla! A ovi što su "skorašnji" građani, zašto nisu ostali kod kuće, nego se ubiše da dođu u grad, i još im se ne sviđa da neko drugi ode tamo, hoće da biraju ko će da radi umesto njih!
Bila je tema "zašto žene neće na selo", ima dosta mojih postova, sve sam baš opširno objasnila, samo što me nisu pojeli kroz monitor! Čak sam jednom i napisala da imam nekoliko ostvarljivih ideja kako da se relativno brzo dođe do pristojnog života na selu, niko nije ni primetio tu rečenicu, a kamo li da me pitao šta je to, makar samo da bi me kritikovao - da se ne bi slučajno desilo da postoje argumenti za opstanak na selu!
A sad im smeta nekakva sumnjiva izjava, koja i nema neke ozbiljne šanse da se ostvari.Osim toga, već u sledećoj generaciji i oni će hrliti u grad, jer ovde država nije pokazala sposobnost da se stara o svojim državljanima - oduvek im je bilo lakše da uvoze, nego da proizvode, pe sad evo, i ljude bi hteli!
Da ne objašnjavam dalje, istopiće mi se tastatura, mnogo u Srbiji ima lenjih i besnih!
PS ovo je ipak za "politiku", gde je i postavljeno, nije ovo tema za "dom i porodicu".
e Taote ali ne zaboravi kada budes ostvarila ideju
nema pedikira, manikira, frizera, solarijuma,
ustaje se u pet![]()