Kosarkaski klub - pronalazenje sponzora

luka993

Početnik
Poruka
7
Osnivam kosarkaski klub najvise zbog mladjih kategorija, ali imam zelju da odmah krenem i sa seniorima, ali vecina je upucena kolike to troskove donosi, pa me zanima da li neko zna ili ima iskustva kako pronaci sponzora, da li je to moguce, a da nije preko neke veze i slicno. . . Kako ubediti nekoga da te sponzorise, i sta to njemu moze da donese. . . ? eto to je otprilike to, svako misljenje je zlata vredno.

Mislim da ovde tesko neko moze da te posavetuje o tome jer niko nema iskustva sa tim. Moj brat drzi skolu dzudoa pa mi je pricao malo o tom poslu. Najbolje je da krenes od osnovnih skola i trazis klince koji bi trenirali kosarku. Klinci imaju roditelje, roditelji firme koji mogu da daju neki novac za finansiranje kluba. Ali to ne ide nikako u pocetku jer klub mora malo da se probije planom o poslovanju, sopstvenim pocetnim kapitalom, odnosno da napravi neki vidljivi rezultat, da se vidi napredak da bi onda neko treci ulozio svoj novac u njega. Treba napraviti neki razgovor sa direktorima skola da se odrzi predavanje ili neki seminar deci o tome kako je kosarka korisna stvar u njihovom fizickom razvijanju dok su mladi i nesto slicno tome. Prvo privuces buduce kosarkase a onda ides na sponzore.

Poslednja izmena:
Osnivam kosarkaski klub najvise zbog mladjih kategorija, ali imam zelju da odmah krenem i sa seniorima, ali vecina je upucena kolike to troskove donosi, pa me zanima da li neko zna ili ima iskustva kako pronaci sponzora, da li je to moguce, a da nije preko neke veze i slicno. . . Kako ubediti nekoga da te sponzorise, i sta to njemu moze da donese. . . ? eto to je otprilike to, svako misljenje je zlata vredno.

Kod nas i veliki klubovi teško nalaze sponzore, mali gotovo nikako. Nema puno perspektive u tom pogledu. Većina klubova koji funkcionišu kod nas se finansiraju od lokalnih samouprava.

U sustini me zanima da li on ima neke olaksice na porez i da li ja kad odem kod eventualnog sponzora mogu da igram na tu kartu, pa ako neko zna nesto detaljnije o tome da mi kaze to bi mi najvise znacilo...

Mislim da ima. Firma u kojoj sam radio je sponzorisala izviđače, kik boks klub, i donirala osnovnim školama kompjutersku opremu i na osnovu toga je imala olakšice oko poreza. Zavisi kako se sve to zavodi da li kao poklon, donacija, bespovratna pomoć itd. Postoji način da se smanji porez ukoliko je u svrhu promovisanja sporta, razvoj dece... znaš ono kao u humane svrhe. Naravno tu klub treba da obezbedi zahvalnice firmama za poklon da se to javno vidi. Što reče kreptoman nije loše da se ode do predsednika opštine i zatraži se pomoć od opštine u kojoj se nalazi klub.

Back