korupcija...

Smoriša

Ističe se
Banovan
Poruka
2.553
Dobijete ponudu da malo prekrsite zakon i zaradite sa strane nesto tipa 100, 200 ili 300 hiljada novcanih jedinica. Ne mozete biti otkriveni, valjda.:roll:
Sta biste uradili i kakve biste moralne dileme imali ako biste ih imali? Zbog cega zasto, a zbog cega ne?

No way pedro..
Znajući sebe, izjedao bi me osećaj krivice do srži , čak i da je ogroman procenat sigurnosti da mutna radnja neće biti otkrivena. Kada ti je u sistem ugrađena čast nema te novčane sile... Doduše nekad i na sopstvenu štetu al jbga.

Dobijete ponudu da malo prekrsite zakon i zaradite sa strane nesto tipa 100, 200 ili 300 hiljada novcanih jedinica. Ne mozete biti otkriveni, valjda.:roll:
Sta biste uradili i kakve biste moralne dileme imali ako biste ih imali? Zbog cega zasto, a zbog cega ne?
ako treba sa pljacka lovan, lopov ili drzava moze i za manje

Pošto non-stop radim sa državom i njenim aparatom u vidu poreske,zdravstvenih i pio fondova, iskreno ne bih žalio centa koji bih joj uskratio. Parazitski sistem napravljen da bez milosti isisa poslednji dinar bilo kakvom pokušaju preduzetništva osim povlašćenih po bilo kom osnovu,da održi tajkunski monopolski sistem i usput pravi što veći i "zadovoljniji" javni sektor koji mi plaćamo da bi sebi obezbedio dugoročno verne glasače.

Pojedinačno nekog čoveka teško da bih mogao bez jakog osećaja krivice,ali državu...ni da trepnem a kamoli da se premišljam.

Država kao država i jeste sklop da pojedini koji su tad u mogućnosti kradu bez ikakve krivice i provale.

Svaki, doslovno svaki vladajući je pun kao brod dok mu narod manje - više gladuje, tako da su stvari poprilično jasne.

Odbio bih.
Ne zelim da prodam sebe za nesto zbog cega bih se kajao do kraja zivota i zbog cega bi me bilo sramota da se pogledam u ogledalo.

Ali da "malo prekršite zakon" :lol: Nema tu malo il nemalo. Dakle ne bih.

Msm sve i da hoću ne bih mogla, sve i da moram ne bi umela to da izvedem.

I čudim se kad vidim na šta su sve ljudi spremni i šta sve rade, a ja bi crkla zbog toga, bukvalno.

Msm ne bi imala strah od zakona i te neke kazne, nego od sebe same, savest bi me izjela načisto.

Ali da "malo prekršite zakon" :lol: Nema tu malo il nemalo. Dakle ne bih.

Msm sve i da hoću ne bih mogla, sve i da moram ne bi umela to da izvedem.

I čudim se kad vidim na šta su sve ljudi spremni i šta sve rade, a ja bi crkla zbog toga, bukvalno.

Msm ne bi imala strah od zakona i te neke kazne, nego od sebe same, savest bi me izjela načisto.
Lepo, slazem se sa tobom, ali to "malo" postoji.:)

Zavisi i sta se radi. Ako je neka kriminalna aktivnost, tipa da svercujem nesto i sl. no, no.
Ako je da radim na crno, neprijavljen, pa ko u Srbiji ne radi neprijavljen, samo sto su 100+ hiljade velike pare, stoga i kazne.

Ja bih se poistovetio sa ovim odgovorom.

Nego meni je to maler.Ja da nadjem sad 100 dinara na ulici i da ih uzmem,u roku od sat vremena bih izgubio 10 puta vise.Nece mene ta laka lova i teski sam maler kada je to u pitanju.

Psihološki eksperimenti koji su vršeni, pokazuju da su ljudi u stanju da se ponašaju sasvim drugačije, kad znaju da neće za nešto odgovarati.
..
E sad što se tiče mene, ja bih verovatno bila jako jako iskušana u vezi nekog hakerskog kriminala...naročito, taj Robin Hud sindrom.. ne znam, da li bi se tome čovek mogao odupreti, da dođe u situaciju. :lol:

Gledala sam jednu malu demonstraciju šta hakeri rade, i za sada bi mi bio gušt da uđem u neki hotel i menjam televizijske kanale svim gostima koji su tu odseli :zkez:
..
Tome bih jako teško odolela i tu me krivica sigurno ne bi pojela.

A sad za ove ostale veće stvari, tu sam gde sam, činjenice same govore.

Ja sam solo igrac i cim bi mi neko ponudio kombinaciju tu bi vec bilo dva igraca dakle ne dolazi u obzir mislim to u vezi deobe i zajednickog dila inace sam izuzetno raspolozen da zavrnem drzavu ili da opeljesim neku secikesu tipa advokata sudije geometra ili nekog drzavnog sluzbenika.
Takve likove derem bez milosti.

a htedoh da otworim sl temu.tipa da li je priwredna korupcija oprawdana u drzawi koja ne radi za was(wec za strance)
1.s jedne str da li je bolje recimo uzeti od drzawe pare(tj ne placati neke namete)koje bi otisle u budžet,al ne bi iz njega narodu,jer sefowi nasih sefowa ne odobrawaju taj razvitak,
ili recimo uzeti te pare i razvijati biznis gde mozes da zaposlis wise ljudi i nahranis nj.porodice..
2.ili da to ne radis jer ako se wodis tom politikom to znaci predaja tom sistemu,jer kad se i nasa sitna dela zbroje imaju neg.uticaj.kao i miskowic...a i tudje zlo ne oprawdawa nase,i u zbiru nam grize buducnost.
al opet:
msm swako drusto tolerise mafijase kao najbogatiji sloj al postoji razlika izmedju onog koje radi za sebe i priwredno razvija zemlju(i srednji sloj prosperira),i onog gde su slojewi na wrhu strani placenici i narod pati.

ne znam,nisam pametna.wezano za owo i jos neke dr stawowe sam uwek bila pola pola,wise idealhsticki nastrojena.mada ne znam dal se to zowe posten cowek ili budala..

jer opet ako werujes u grupu onda treba da se boris za b.okruzenje,ne samo da kazes ja necu da kraduckam,al takwe aspiracije nemam(fajterske)tako da sta znam mozda sam neki licimer.jer mi swi ocekujemo da su = prawa nesto na sta imamo bogom dano prawo jer su ga owi pre nas izvojewali ,a nisu wec je nesto za sta stalno treba da se borimo..

Od drzave je greota ne uzeti narod i posten svet ne diram al zato kad mi saka padne neki advokat sudija geometar ili politikant pa malo je reci da im sledi surenje i peljesenje.Imam poseban pik na te likove koji su se ovajdili na narodnoj muci i nesreci koju oni produkuju i umnozavaju zarad bezocne licne koristi

Back