Корупција на западу

Vidi,ne tvrdim ja nista.Samo sam primetio.Bilo na visokom,srednjem ili najnizem nivou-isto je.
malo sutra - vi ljudi lazate sami sebe, ne razlikujuci trgovinu uticajem i korupciju

ja za moje pare mogu da kupujem sta god hocu, moje pravo da uticem i kreiram sistem, zakone itd, a korupcija je kvarenje sistema koji vec postoji, rusenje/krsenje zakona, ... znaci ako platim da se zaobidje zakon, ja sam bezakonik, i krimos, a ako lobiram da se neki zakon uvede, ja sam zakonik

balkan je truo i korumpiran do koske, i sad ovaj

bernardo masta da korupcija stanuje na zapadu​

aham, samo je ja doziveo nisam - pa ja zivim u americi da ne moram, da se zahebavam sa korupcijom, kao u srbiji, bezveze se lazemo

ti decko uzmi recnik pa vidi sta znaci rec korupcija, jer ja sumnjam da znas
Бернардо зна да се појава велике корупције повезује са транзицијом из социјализма у капитализам

Када су се фабрике куповале за по 1 динар, почетком 2000тих

Бернардо зна да се појава велике корупције повезује са транзицијом из социјализма у капитализам

tu imaš više razloga kao naprimer
1. osiromašenje i ratno okruženje
2. gubitak moralnih vrednosti time što su stari ideali odbačeni a novi nisu uspostavljeni
3. subverzivne delatnosti obaveštajnih službi sa ciljem da upropaste i iskvare društvo koje smatraju neprijateljskim

tu imaš više razloga kao naprimer
1. osiromašenje i ratno okruženje
2. gubitak moralnih vrednosti time što su stari ideali odbačeni a novi nisu uspostavljeni
3. subverzivne delatnosti obaveštajnih službi sa ciljem da upropaste i iskvare društvo koje smatraju neprijateljskim
Наравно, све ја то знам брате

Али сложићеш се да је суров капитализам и велико сиромаштво смртоносна комбинација

privatizacija je sasvim drugo pitanje, nisam na nju mislio, ali ne kazem da i u njoj nije bilo svega i svacega

dakle, izvrsna zakonodavna i sudska vlast, one su korumpirane, i vamo to uopste ne smeta, kazete zapad je gori

Наравно, све ја то знам брате

Али сложићеш се да је суров капитализам и велико сиромаштво смртоносна комбинација
trebali smo da idemo putem postepene tranzicije sa vođenjem računa o moralnim vrednostima koje se popularišu preko medija i sa ugledanjem na naprimer švedski socijalizam a ne na američki kapitalizam...greška političara i naroda koji je takve političare doveo na vlast...i nisu tu samo dosmanlije krive...moral je prilično načet još za vreme Miloševića, a sve se nastavlja i sada sa partokratijom, korupcijom i popularisanjem pogrešnih vrednosti...

trebali smo da idemo putem postepene tranzicije sa vođenjem računa o moralnim vrednostima koje se popularišu preko medija i sa ugledanjem na naprimer švedski socijalizam a ne na američki kapitalizam...greška političara i naroda koji je takve političare doveo na vlast...i nisu tu samo dosmanlije krive...moral je prilično načet još za vreme Miloševića, a sve se nastavlja i sada sa partokratijom, korupcijom i popularisanjem pogrešnih vrednosti...
Слажњм се апсолутно. Баш и хтедох да споменем скандинавске социјал-демократске системе

У земљама суровог капитализма, поготово у САД, корупција је главни начин обрачуна моћника са оним мање моћнијима. Чак су легализовали у корупцију у политичким круговима, то се зове "лоби". Дође ти нека организација, фондација, понуди пару да причаш и радиш како ти кажу.

Код нас је корупција ем што смо сиромашни па би се свако продо за леб, ем што смо као такви ушли у најсуровији систем функционисања.

Али корупција сама по себи није легитиман разлог нпр одласка из Србије у земље западног света, јер је и тамо корупција на сличном нивоу као код нас. Дакле, што више новца имаш, јер се у капитализму све око новца врти (капитал), то си моћнији, утицајнији, јачи... И моћићеш да корумпираш, "финансираш" итд итд.
U kakvoj zabludi ti zivis covece da to nije normalno. Dakle, korupcija na nivou veliklih drzavnih poslova tipa ko ce dobiti pravo na izgradnju autoputa u vrednosti od pola milijarde $ tebe kao obicnog gradjanina neposredno ne dotice (ok, vratice ti se to kroz neke vece poreze) ali te korupcija na svakodnevnom nivou svakodnevno i neposredno ne da dotice, nego urnise.

Pa tako, neko je vec nabrojao to, moras da platis lekaru u domu zdravlja ili bolnici da ti spase zivot tako sto ces se operisati za 2 nedelje a ne sledece godine, moras da das poklon medinskoj sestri da se bolje (u stvari onako kako bi trebala po nekim normama) brine o tebi, da das poklone vaspitacicama, uciteljicama i nastavnicima da budu bolji prema tvom detetu, mnogi daju za vezu za upis deteta na drzavni fakultet, kupuje se radno mesto, placa se mito panduru koji te zaustavio sa pokvarenim radarom na kom blinkuje ko zna cija brzina, placas tuzioci i sudiji da ti skinu 1 ili 15 godina robije, placas u katastru da ti odrade upis koji se ceka 4-5 godina u "normalnom" stanju, placas shefu na groblju da ti da grobno mesto koje se iznenada stvori iako je to groblje odavno popunjeno... znaci, placas mito za skoro sve da bi mogao "normalno" ziveti u Srbiji.

A na tom trulom i surovom Zapadu obicnog drzavnog sluzbenika (policajca, sudiju, lekara, medicinsku sestru, sluzbenika iz opstine..) ne mozes podmititi jer za tim i nema potrebe, sve se radi prema zakonu i zakonskim odredbama i rokovima. I to je osnovna (i ogrooomna) razlika izmedju Srbije i Zapada, sistem u Srbiji funkcionise samo ako imas da das za mito, na Zapadu funkcionise bez mita.

OK, ima i na Zapadu korupcije, nesto se i otkrije a nesto i ne. Pa tako imamo slucaj upisa dece na poznate drzavne univerzitete u USA preko izmisljenih sportskih rezultata uz novcanu nadoknadu, sem organizatora te prevare kaznjena su i ta deca izbacivanjem a roditelji (cak i poznata imena) zatvorskim kaznama. Zamislite takvu situaciju u Srbiji, da li bi se tako sta moglo desiti?

Lobisti su legalno placeni ljudi (politicari) za koje se javno zna od koga su i koliko dobili da zastupaju njihove interese. Njihovi papiri se redovno cesljaju, placaju i porez na to a da li je neko ko odlucuje o stvarima za koje lobiraju dobio mito da tako odluci ne znamo - u sustini je to mesto gde treba traziti mito a ne javno placenom lobiranju. Uperio si prst u totalno pogresno mesto.

Eh da, razlog mog odlaska (a i par drugih ljudi koje toliko dobro znam da mogu sa njima da pricam o tome) je nesredjeno stanje i haos u Srbiji, korupcija koja nas dotice u svakodnevnom zivotu je jedan od tih glavnih razloga.

Слажњм се апсолутно. Баш и хтедох да споменем скандинавске социјал-демократске системе
Morate krenuti od toga ko zivi u skandinavskim zemljama a ko u Srbiji. Pa kad sklavirte u glavi da je to totalno razlicit narod, razlicitih moralnih vrednosti, razlicitih shvatanja zivota, razlicitog odnosa ka radu, redu i zakonu - onda se tome mora prilagoditi i pravac kojim bi trebalo ici Srbija.

A ko ce da tu ideju prezentuje, ko uokviri i pokrene ne pada mi na pamet, jer medju danasnjim Srbima ne zivi Gospod Bog koji bi jedini imao sanse da uspe da nas Srbe utera u red na podrucju od Subotice do Vranja. Nikada prezaljeni drug Tito je bio na 30% toga puta ali posto je sam zivot sto kazu teska *****, otrglo nam je tog velikana prerano iz nasih zivota. Zamislite sta bi uradio da je poziveo do danasnjih dana...

Што је вредност новца као добра јача и већа, то су људи и склонији корупцији.

У земљама суровог капитализма, поготово у САД, корупција је главни начин обрачуна моћника са оним мање моћнијима. Чак су легализовали у корупцију у политичким круговима, то се зове "лоби". Дође ти нека организација, фондација, понуди пару да причаш и радиш како ти кажу.

Код нас је корупција ем што смо сиромашни па би се свако продо за леб, ем што смо као такви ушли у најсуровији систем функционисања.

Али корупција сама по себи није легитиман разлог нпр одласка из Србије у земље западног света, јер је и тамо корупција на сличном нивоу као код нас. Дакле, што више новца имаш, јер се у капитализму све око новца врти (капитал), то си моћнији, утицајнији, јачи... И моћићеш да корумпираш, "финансираш" итд итд.

А борба нас малих са њима је ко борба са таласима. Вазда те поклопе
Neoliberalani kapitalizam je drugo ime za korupciju

Карте које приказују земље запада и САД као најмање корумпиране су сигурно глупост, исто као и карте где просечан Србин има IQ испод 90, а Американац изнад 100, иако би Србин могао да наброји барем 7,8 држава чланица у САД а Амер не би знао ни 3 државе ван САД.

To veze nema sa IQ :lol: Oni ne uce o drugim drzavama jer im ne treba, ne zato sto ne mogu. Dok Srbi uce sto ne treba, jer su dangubi.

malo sutra - vi ljudi lazate sami sebe, ne razlikujuci trgovinu uticajem i korupciju

ja za moje pare mogu da kupujem sta god hocu, moje pravo da uticem i kreiram sistem, zakone itd, a korupcija je kvarenje sistema koji vec postoji, rusenje/krsenje zakona, ... znaci ako platim da se zaobidje zakon, ja sam bezakonik, i krimos, a ako lobiram da se neki zakon uvede, ja sam zakonik
Koja je razlika?U oba slucaja radis u svom interesu.

Koja je razlika?U oba slucaja radis u svom interesu.
razlika je da li radim u domenu zakona, ili naprotiv zakona - npr. ovo pozivanje ljudi i davanje slobodnog dana da se mitinguje je nasuprot zakonu o radu - nema sansi da postoji slobodan dan za politicko agitovanje, jer bi i opozicija koristila isto. Daklem sns radi protiv zakona. Plus ucene i pretnje. Treba joj zabraniti rad!

Ко плаћа сендвиче, пиће, дневнице и превоз онима који долазе на СНС митинг

Дачић напустио седницу Владе, СПС неће на митинг 26. маја?! prc! znaju da je ilegalan miting, i da ce neko da robija za sve! na primer:​

Далибор из околине Велика Плане има породичну драму због Вучића и СНС кадрова, који бруталниим уценама приморавају његову супругу (чистачицу у школи на одређено) да глуми публику на политичким митинзима далеко од куће.​

https://srbin.info/drustvo/daliboru...na-vucicev-miting-deca-placu-za-majkom-video/

kada nova vlast odrapi kaznu na desetine miliona sns sekti za ove ilegalne delatnosti, onda ce se nauciti pameti! sns je kriminalna organizacija, samo mafija isto radi. SNS GLAVESINE CE ROBIJATI! GARANTOVANO.

Poslednja izmena:
razlika je da li radim u domenu zakona, ili naprotiv zakona - npr. ovo pozivanje ljudi i davanje slobodnog dana da se mitinguje je nasuprot zakonu o radu - nema sansi da postoji slobodan dan za politicko agitovanje, jer bi i opozicija koristila isto. Daklem sns radi protiv zakona. Plus ucene i pretnje. Treba joj zabraniti rad!

Ко плаћа сендвиче, пиће, дневнице и превоз онима који долазе на СНС митинг

Дачић напустио седницу Владе, СПС неће на митинг 26. маја?! prc! znaju da je ilegalan miting, i da ce neko da robija za sve! na primer:​

Далибор из околине Велика Плане има породичну драму због Вучића и СНС кадрова, који бруталниим уценама приморавају његову супругу (чистачицу у школи на одређено) да глуми публику на политичким митинзима далеко од куће.​

https://srbin.info/drustvo/daliboru...na-vucicev-miting-deca-placu-za-majkom-video/

kada nova vlast odrapi kaznu na desetine miliona sns sekti za ove ilegalne delatnosti, onda ce se nauciti pameti! sns je kriminalna organizacija, samo mafija isto radi. SNS GLAVESINE CE ROBIJATI! GARANTOVANO.
Ti si promasio temu.

Hehee...

ea3e656c-0031-4b7f-96ea-eadeab353e88-getty-1238703039.jpg

images

Svaka država ima mafiju, ali u Srbiji, Srpskoj, Belarusiji, Rusiji....mafija ima svoju državu.

Ово је сендиварски и досманлијски изговор за пљачку српског народа.
Нађу пример С.А.Д. где постоји лобирање као легализована корупција у политици, али где остатак корупције не постоји или је јако низак и онда правдају своју корупцију овде.
Циљ је да навикну српски народ да је нормално да српски политичари краду државу и српски народ и да се тобоже то ради свуда.

Међутим, запад не постоји, као ни исток, то је скуп различитих држава и зашто ми не гледамо пример рецимо Финске.
У Финској не постоји амерички систем лобирања, а нема ни корупције која је присутна у свакој пори друштва, као што је код нас на Балкану.

Помиримо се са чињеницом да Србин не воли своју државу, да не воли свој народ и да ће због тога увек бити корупције и сиромаштва.
Ми смо патриоте само на речима, а на делима правимо депоније на сваком кораку, загађујемо околину, исмејавамо се еколошким покретима и називамо их сорошевцима итд.
Ми нисмо бесни на српске политичаре зато што су лопови, већ смо љубоморни што ми нисмо на њиховим положајима, како бисмо могли да крадемо такође.

И Финска је мала па је нико није поклопио имају 5-6 веће плате од нас, али они не траже изговор и не криве друге, већ се држе заједно и воле своју земљу, без обзира што је на ужасном географском положају. Замисли шта би они радили да имају сунчаних сати годишње колико имамо ми.

Слажем се са тобом само у неким случајевима могу да кажем: Хвала Богу драгом да постоји лоби у Америци. Јер да није постојао свет би данас изгледао много другачије.

Back