- Poruka
- 91.567
„Kortizol lice“ je u trendu na društvenim medijima.
Znate li o čemu pričam?
Znate li o čemu pričam?

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ovo si trebao da forumu zdravlje, bas sam poceo da ucim o hormonu stresa, mislim da nam je on svima zagorcao zivot, vise ili manjeKonstantno visoki nivoi kortizola često mogu dovesti do povećanja telesne težine, posebno na licu, ali i oko stomaka.
Ne samo da može da izazove promene u obliku lica, već utiče i na strukturu kože. Postaje tanja i često se javljaju mala krvarenja ispod kože. Često može dovesti do poremećaja menstrualnog ciklusa, a ponekad i do promena raspoloženja i psiholoških promena.
Ako telo proizvodi previše kortizola na duži rok, rizik od razvoja dijabetesa i osteoporoze se značajno povećava, a posebno žene u menopauzi imaju povećan rizik.
Moje teme su po pravilu provejane zezanjem, a to ne prolazi tamoovo si trebao da forumu zdravlje
ja sam tek sad posumnjao da nam taj kortizol pravi problem, i onda je zezanje odbrambeni mehanizam kada ne znas bolje - ja sam inace ozbiljan, ali tacno sada, kada bolje uporedim ljude, tacno se vidi ko je satrven od kortizola, i ti ljudi prosto pate, mene je strefio samo pritisak, kao iz grom iz vedra neba, lekovi, budalastione, ma kakvi - moram da se resetujem samo...Moje teme su po pravilu provejane zezanjem, a to ne prolazi tamo![]()