U skladu sa naslovom teme, imam jednu nedoumicu koju sam razvio logikom, iako nisam ni doktor, ni bilo kakav medicinski radnik... Dakle, odmah da se ogradim, nisam ni vakser, ni antivakser, ne zastupam ideje i potrebe bilo kakve grupacije, ovo pišem kao pojedinac koji misli slobodno i zaključuje na osnovu činjenica.
Belorusija kao primer koji nije ograničavao kretanja ljudi, nisu zatvarali fabrike, igrali su fudbal pre publikom sve vreme, nisu imali doslovno nikakve mere i ono što čudi, ako je sve ovako kako predstavljaju, kako to da tamo pola zemlje nije izumrlo? Kako to da nismo videli masovni pomor ljudi od ovog virusa, ako je tako smrtan i tako se prenosi? Logikom stvari, Belorusija bi samo trebala da leči ljude jer bi bili ili bolesni ili bi umirali pošto nikakvih mera nije bilo, bar ne da ja znam, a i sam Lukašenko se hvalio time.
Sa druge strane, odjednom se Kina, kao "začetnik" virusa više nigde i ne pominje, bukvalno nisam mesecima čuo da je virus u Kini uradio ovo ili ono, nisam viđao one slike koje sam viđao sa početka kada su u Kini ljudi padali po ulici sa penom koja im ide iz usta, lekare koji trče u odelima i špricaju sve živo nekim alkoholima i slično, od ulica do pojedinaca...
Vođen svim ovim, nekako dođem do zaključka da korone nije bilo u zemljama koje su odbile da pričaju o tome, a opet nešto ne vidim da su i stranci (koji bi vrlo rado iz Belorusije delili snimke pomora ljudi da odu na štetu Lukašenku i da ga smene) delili snimke kako je u Belorusiji zapravo vanredno stanje, ali se o tome ćuti.
Kakvo je vaše mišljenje o ovome? I molim vas da se ovo ne pretvori u diskusiju da li je vakcina ok ili ne, da li je podržavate ili ne, pričajmo o činjenicama, stava sam da nam pored svih ovih podela koje imamo kao društvo, nova podela na vaksere i antivaksere ne treba.
Priča o Koroni se svodi na medijsku pompu.
Nema medijske pompe - nema Korone.
Sećate se prošle godine, kada smo sa nekoliko zaraženih, imali zatvaranje ljudi u karantin na 28 dana, samo zato što su bili u RS ili BiH, bez ikakvih dokaza da su bolesni.
Zastrašivanje sa malih ekrana o "mrtvima koji padaju po ulicama, o grobljima koja će biti tesna,..."
Naravno, ništa od toga niko od nas nije u stvarnosti mogao da vidi, ali ljudi ionako više veruju televiziji nego svojim očima.
Danas imaš ljude koji idu da se testiraju, jer, yebote - čini im se da nemaju čulo mirisa.
U normalnim okolnostima ljudi idu u bolnicu samo kada dodje do "Dž", a danas se us.eru u gaće kada im nos ne radi baš najbolje.
To se zove "ludilo mozga", kada je neko toliko podložan sugestiji, da više veruje sugeriranoj stvarnosti, nego onome što vidi svojim očima.
U Kini je bilo klasično trovanje jednog dela stanovništva, koje je prestalo sa završetkom predstave i sada Kina nema nikakvih problema.
Nikakvih masovnih vakcinacija u Kini nije bilo, jer bi to bili kilometarski redovi u svakom gradu, danima, nedeljama.
Ništa od toga.
Kod nas i na Zapadu je u pitanju klasično trovanje, bilo otrovima, bilo virusima-otrovima (ovo što zovu "novi sojevi") i prestaće kada vakcinišu (prisilno) 100% stanovništva.
Tada će nam reći kako su za to zaslužne vakcine koje su nas spasile, iako i slepac može da vidi da one nemaju nikakvo dejstvo.
Na "virus".
U diktatorskim rezimima poput Belorusije i Kine, takve informacije se kriju, tako da nemamo objektivnu sliku...
Takoe.
U stvarnosti je Belorusija potpuno prazna država, ali podli Lukašenko (koji je jedini preživeli, kao i njegovi poslušnici) je uspeo da kompjuterskom animacijom lažira postojanje nekakvog naroda, pa čak i opozicije, koja stalno demonstrira.
Logika je da po zapdnim zemljama bujaju protesti protiv mera i vakcinacije svih zaposlenih,samo se to kodnas ne prenosi.Beloruzi zive i uzivaju,a lekari im lece ljude od teskih bolesti,kao sto su kancer,dijabetes,kardiologija i t.d.Kod nas ti najtezi bolesnici umiru kod kuce,jer nece da ih prime u bolnice,ili im zakazuju pregled za iducu godinu,a mnogi umru u roku od 2 sata.
A kad umru - upišu ih kao umrle od Korone.
Za Kona i njegovu bandu - dvostruka dobit.
U Kini su ljudi disciplinovani. Sećam se da je u jednom trenutku bio podatak da je 90% ljudi u Pekingu vakcinisano. Poznanik mi je pre nekoliko meseci rekao da se u Kini (bar tamo gde on živi) život odvijao normalno - uz nošenje maski i socijalnu distancu, ali je sve radilo, deca išla u školu... Pitali su ih hoće li zapadnu ili kinesku vakcinu i kad bi ih pozvali na vakcinaciju - otišli bi, vakcinisali se i vratili se uobičajenom životu. Nikakva panika, histerija, antivakserski pokreti, teorije zavere, stroge mere...
Takoe.
Časkom ode njih milion, vakciniše se i vrate se kući.
Ne znam zašto su zapadne zemlje u takvoj histeriji.
Možda zato što je kampanja i histerija orkestrirana?