Korona pozdrav

... je paradigma ljudske gluposti i nelogičnosti koja vlada javnim diskursom tokom ove epidemije.
Ukratko - dlan je prljav jer njime otvaramo vrata, a nadlanica je čista samo za njenog ličnog korisnika jer on upravo nadlanicu koristi da počeše nos (mesto odakle uzimaju bris jer tu ima najviše virusa).

Prema tome, dodirivanje nadlanicama je ljudska glupost prve kategorije jer se upravo na taj način širi korona.

Predlog - muškarci da međusobno salutiraju, a žene mogu među sobom i sa muškarcima da se pozdravljaju guzom o guzu... Tako će im lica i ruke biti na bezbednoj udaljenosti.

Poslednja izmena:
Ja ti ne pricam da radis suprotno onome sto moras a to je da postujes ono sto ti je receno, ovde je tema sta ti zapravo mislis a ono cega.moras da se pridrzavas je druga prica i tu nema nikakve price moras da uradis tako kako je receno i kraj.

Jeste pitanje morala ako mislis da one stite, a ako ne stite nema veze s moralom. Ne kazem sad ni da stite ni da ne stite, nego samo zamisli da maske nemaju nikakvu funkciju i da li onda mozes da ugrozis nekoga tako sto je ne nosis?

Zanimljivo je da kad kao neko ko to gleda sa strane kazem nesto odmah me napadaju pod izgovorom da nisam doktor, pa onda kad se pojavi neki doktor koji kaze isto to onda je on kao budala i tako dalje... Mani se tih stvari to nisu nikakvi argumenti i ponavljam ti jedno je sta moras da radis ali niko te ne tera da mislis drugacije u svoja 4 zida.

Poslednja izjava mi je blago receno tuzna necu je komentarisati...

Moj najiskreniji stav:

Nemam pojma o toj oblasti , u osnovi znam po nešto, ali nedovoljno da se bavim
Nemam pristup relevantnim informacijama , sve što nam se plasira je upitno, sa bilo koje strane , a izvesno je da mi ih niko neće ni dati
Vidim da je cela priča deo ovog razvijenog sveta i nekih borbi za nešto ili oko nečega
Vidim da svet se menja i ključa

Od mene se sada traži da nosim masku - u svom tom haosu ako mi je to jedina "žrtva" ili dokaz nečije moći - pa i nije puno

Istorija me je naučila da postoje mnogo pogubnije moći od takve .

Kraj mog razmišljanaj - ponesem masku i mislim a ... bolje i ovo nego forsiranje Albanije (wwi) ili Drine (wwii)

Moj najiskreniji stav:

Nemam pojma o toj oblasti , u osnovi znam po nešto, ali nedovoljno da se bavim
Nemam pristup relevantnim informacijama , sve što nam se plasira je upitno, sa bilo koje strane , a izvesno je da mi ih niko neće ni dati
Vidim da je cela priča deo ovog razvijenog sveta i nekih borbi za nešto ili oko nečega
Vidim da svet se menja i ključa

Od mene se sada traži da nosim masku - u svom tom haosu ako mi je to jedina "žrtva" ili dokaz nečije moći - pa i nije puno

Istorija me je naučila da postoje mnogo pogubnije moći od takve .

Kraj mog razmišljanaj - ponesem masku i mislim a ... bolje i ovo nego forsiranje Albanije (wwi) ili Drine (wwii)
Ne treba ti preterana strucnost za neke stvari, kao sto ako znas da nam je bdp ove godine manji nego prethodne ne moras da budes ekonomista da zakljucis da li je to dobro ili ne, ja sam vise za razmisljanje a manje za slepo verovanje.

Nije bas samo maske, ima tu mnogo ogranicenja, mnogo izgubljenih poslova, mnogo njih kojima se stanje pogorsalo jer nisu bili kod doktora godinu dana zbog te situacije i gomila stvari koje mozes kao laik da primetis, mogu misliti sta tek znaju oni koji se krecu po visim krugovima.

Pre mnogih ratova bila je kriza i desavali su se dogadjaji koji su mogli da dovedu do rata pa ipak pukom srecom nisu. Hocu da kazem treba razmisljati sire i ako ti se zivot uopste nije promenio sem nosenja maske ne znaci da ne moze da im padne na pamet da uvedu rigoroznije mere, nije ti palo na palo na pamet recimo korona (wwiii)?
Zanima me i sta mislis o pitanjima koje sam postavio clanu Harmonica, ako te ne mrzi da odgovoris.

Ne treba ti preterana strucnost za neke stvari, kao sto ako znas da nam je bdp ove godine manji nego prethodne ne moras da budes ekonomista da zakljucis da li je to dobro ili ne, ja sam vise za razmisljanje a manje za slepo verovanje.

Nije bas samo maske, ima tu mnogo ogranicenja, mnogo izgubljenih poslova, mnogo njih kojima se stanje pogorsalo jer nisu bili kod doktora godinu dana zbog te situacije i gomila stvari koje mozes kao laik da primetis, mogu misliti sta tek znaju oni koji se krecu po visim krugovima.

Pre mnogih ratova bila je kriza i desavali su se dogadjaji koji su mogli da dovedu do rata pa ipak pukom srecom nisu. Hocu da kazem treba razmisljati sire i ako ti se zivot uopste nije promenio sem nosenja maske ne znaci da ne moze da im padne na pamet da uvedu rigoroznije mere, nije ti palo na palo na pamet recimo korona (wwiii)?
Zanima me i sta mislis o pitanjima koje sam postavio clanu Harmonica, ako te ne mrzi da odgovoris.

Taj ti je BDP veća prevara od korone ... veruj mi

Nezavisno da li je veći ili manji ... čim si ubacio BDP , izvini, ali već pokazuješ da uopšte ne razumeš svet u kome živimo ni šta ćemu služi i na nivou površnosti

Kako mi bre ne treba stručnost da znam mehanizme delovanja virusa?

Taj ti je BDP veća prevara od korone ... veruj mi

Nezavisno da li je veći ili manji ... čim si ubacio BDP , izvini, ali već pokazuješ da uopšte ne razumeš svet u kome živimo ni šta ćemu služi i na nivou površnosti

Kako mi bre ne treba stručnost da znam mehanizme delovanja virusa?
Ubacio sam ga nevezano od cele price da bih ti pokazao da ti ne treba diploma da bi progovorila. Sta ja to ne razumem?

Takođe i mere korone u zavoisnosti od "talasa" ti pokazuju koja nam je uloga u novom sistemu namenjena

Naravno ima i onih koji bi za svoj interes tu nam ulogu izmene ...
Od ukidanja policijskog casa na ovamo nemas nekih znacajnih promena sto se tice mera, jedino sto su menjali dozvoljen broj ljudi u zatvorenom prostoru ali taj podatak me i nije preterano interesovao. Na osnovu cega izdaju prognoze do kada ce trajati neki talas, osim statistickih podataka?

Od ukidanja policijskog casa na ovamo nemas nekih znacajnih promena sto se tice mera, jedino sto su menjali dozvoljen broj ljudi u zatvorenom prostoru ali taj podatak me i nije preterano interesovao. Na osnovu cega izdaju prognoze do kada ce trajati neki talas, osim statistickih podataka?

Ne znam koliko ću biti jasna - imaš održive i neodržive ..

Imaš one koji mogu da drže i oni koji ne mogu da drže određenu teritoriju. Da bi mešto posedovao moraš da imaš neku odgovornost

Odgovornost se pokazuje na razne načine.

Šta ćemo ako je recimo nošenje maske =mobilizacija

Onaj ko ne može da sprovede mobilizaciju šta gubi ? Kome ne odgovara da neka država mobiliše svoje stanovništvo? Zašto jedna priča pa druga od svetskih organizacija ?

Sve su ovo nagađanja , ali vidiš da se svet komeša , i sve ovo nije bzv to oko korone

A nenošenje maske je možda novi "rimtutituki" i "neću da puzim hoću da guzim"

Možda je i ovaj moj stav u domenu - mašta može svašta .... ali čitala sam mnogo istorijskih knjiga .. a matematika mi je uvek dobro išlla.

S obzirom na velicinu virusa i velicinu otvora na masci ne verujem da je razlika sa i bez maske tolika velike kao sto si ti rekao.
Pise da ne stiti sa cime se svi slazu, ali pise i da ne pruza nikakav vid zastite pa se postavlja pitanje sto se onda nosi ali to vec nije tema za medicinu.
Zar po tome sto si rekao ne bi trebali svi da nose maske jer je mozda zarazen i neko ko ne zna da je zarazen, a postoje i one teorije da se prenosi ako udahnes vazduh u kome ima virusa?
Вирус се може преносити само у капљици јер за разлику од бактерија они немају довољно велику опну да би могли да се као бактерије туберкулозе учауре у сувом окружењу. Прича како вирус преживљава на површини важи само ако опстаје и капљица у којој се налази. Дакле маска зауставља капљицу која је много веће од отвора на маски.

On misli da je time pobunjenik protiv nekog sistema, on je progresivan , nije "ovca" - a moguće je da je upravo zbog toga "ovca na kub" mnogo veća od onoga koji nosi masku i gleda da se ovo što pre završi - pa ako je disciplina uslov, onda i to . Može .

Neće moje pravo ograničiti jedna maska ,niti ako neko misli da time što "pristajem" na nošenje utiče na moju svest .
Интересантно како нико од тих просвећених, паметних и лукавих не помисли да прича о неефикасности маски иде у корист највише фармако мафији јер испада да је вакцина једнини спас. Када би сви били дисциплиновани и носили маске месец-два вирус би изумро и не би нам требале вакцине. Овако антимаскери уствари одржавају вирус и животу и обезбеђују огромну зарада Бил Гејцу и осталим фармако корпорацијама.

Интересантно како нико од тих просвећених, паметних и лукавих не помисли да прича о неефикасности маски иде у корист највише фармако мафији јер испада да је вакцина једнини спас. Када би сви били дисциплиновани и носили маске месец-два вирус би изумро и не би нам требале вакцине. Овако антимаскери уствари одржавају вирус и животу и обезбеђују огромну зарада Бил Гејцу и осталим фармако корпорацијама.

Sve više neke pokrete procenjujem odakle dolaze pa onda donosim stav o njima .

Вирус се може преносити само у капљици јер за разлику од бактерија они немају довољно велику опну да би могли да се као бактерије туберкулозе учауре у сувом окружењу. Прича како вирус преживљава на површини важи само ако опстаје и капљица у којој се налази. Дакле маска зауставља капљицу која је много веће од отвора на маски.
Pa jel opstaje kapljica u tom slucaju, ne?

Pa jel opstaje kapljica u tom slucaju, ne?
Све памучне ствари поготово ако има струјања ваздуха исушују влагу за десетак минута зато маску после ношења треба само оставити на суво место са доста светлости и промајом и маска се сама очисти. Разлог зашто се не препоручује ношење маске дуже од два сата је управо то што ти сам својим дахом можеш овлажити сва три слоја и онда престаје да штити.

Све памучне ствари поготово ако има струјања ваздуха исушују влагу за десетак минута зато маску после ношења треба само оставити на суво место са доста светлости и промајом и маска се сама очисти. Разлог зашто се не препоручује ношење маске дуже од два сата је управо то што ти сам својим дахом можеш овлажити сва три слоја и онда престаје да штити.
Jel uopste postoje istrazivanja koja dokazuju da je potrebno ili nepotrebno koristiti dezo barijere, brisati kvake, razmisljati o prenosenju preko rukovanja...

Jel uopste postoje istrazivanja koja dokazuju da je potrebno ili nepotrebno koristiti dezo barijere, brisati kvake, razmisljati o prenosenju preko rukovanja...
Ne. To se uči u kući od malih nogu.

Prljave ruke

Pre i posle jela treba ruke prati,
nemoj da te na to opominje mati.
Prljavim rukama, zagadi se jelo,
pa se tako bolest unese u telo.

Jovan Jovanović Zmaj

Ako imaš nešto protiv sapuna, javi mi na privatnu poruku.

Back