Korona pozdrav

... je paradigma ljudske gluposti i nelogičnosti koja vlada javnim diskursom tokom ove epidemije.
Ukratko - dlan je prljav jer njime otvaramo vrata, a nadlanica je čista samo za njenog ličnog korisnika jer on upravo nadlanicu koristi da počeše nos (mesto odakle uzimaju bris jer tu ima najviše virusa).

Prema tome, dodirivanje nadlanicama je ljudska glupost prve kategorije jer se upravo na taj način širi korona.

Predlog - muškarci da međusobno salutiraju, a žene mogu među sobom i sa muškarcima da se pozdravljaju guzom o guzu... Tako će im lica i ruke biti na bezbednoj udaljenosti.

Poslednja izmena:
Postoji jedino zdrav razum koji kaže da je ovaj virus pošast kakvu svet još nije video; po zajebanosti u rangu sa mokrim peškirom i kratkim ćebetom.
I ja mislim da je virus teska prevara ali eto treba cuti i drugu stranu da sagledas objektivnije. Cak i da postoji nesto nalik na ovo sto nam se prezentuje mislim da recimo dezo barijera nema nikakvu funkciju ali bih voleo da cujem objasnjenja za sve ovo navedeno i slicne stvari.

Jel uopste postoje istrazivanja koja dokazuju da je potrebno ili nepotrebno koristiti dezo barijere, brisati kvake, razmisljati o prenosenju preko rukovanja...
O tome ne treba razmišljati. Ima svakakvih budala, ali sigurno je da je u pitanju virus i da se prenosi kapljično, isto kao grip.

Prema tome, iako na maskama piše da ne štiti - one smanjuju infektivnu dozu, a to je pojam koji ni od koga nisam čuo u poslednjih 6 meseci.

Nije isto ako u tebe dospe 50 virusa i 50.000 virusa. U prvom slučaju nespecifični imunitet će se izboriti sa tom količinom virusa i nećemo oboleti. U drugom slučaju ćemo se razboleti, a ako ne nosimo masku i pevamo na žurci pored nekog ko ima koronu, ond aćemo završiti na kiseoniku kao Čeda Jovanović.

Zapamtite taj pojam INFEKTIVNA DOZA. Maske su zato presudne. I mnogo je bitnije da ih nose oni koji imaju virus, ali infektivnu dozu ćemo smanjiti i ako mi zdravi nosimo masku.

I ja mislim da je virus teska prevara ali eto treba cuti i drugu stranu da sagledas objektivnije. Cak i da postoji nesto nalik na ovo sto nam se prezentuje mislim da recimo dezo barijera nema nikakvu funkciju ali bih voleo da cujem objasnjenja za sve ovo navedeno i slicne stvari.

Ja ne mislim da je prevara u smislu da ne postoji ili da uopšte nije opasan po određene grupe ljudi, ali mislim da je priča prenaduvana iz milion i jednog razloga.

O tome ne treba razmišljati. Ima svakakvih budala, ali sigurno je da je u pitanju virus i da se prenosi kapljično, isto kao grip.

Prema tome, iako na maskama piše da ne štiti - one smanjuju infektivnu dozu, a to je pojam koji ni od koga nisam čuo u poslednjih 6 meseci.

Nije isto ako u tebe dospe 50 virusa i 50.000 virusa. U prvom slučaju nespecifični imunitet će se izboriti sa tom količinom virusa i nećemo oboleti. U drugom slučaju ćemo se razboleti, a ako ne nosimo masku i pevamo na žurci pored nekog ko ima koronu, ond aćemo završiti na kiseoniku kao Čeda Jovanović.

Zapamtite taj pojam INFEKTIVNA DOZA. Maske su zato presudne. I mnogo je bitnije da ih nose oni koji imaju virus, ali infektivnu dozu ćemo smanjiti i ako mi zdravi nosimo masku.
S obzirom na velicinu virusa i velicinu otvora na masci ne verujem da je razlika sa i bez maske tolika velike kao sto si ti rekao.
Pise da ne stiti sa cime se svi slazu, ali pise i da ne pruza nikakav vid zastite pa se postavlja pitanje sto se onda nosi ali to vec nije tema za medicinu.
Zar po tome sto si rekao ne bi trebali svi da nose maske jer je mozda zarazen i neko ko ne zna da je zarazen, a postoje i one teorije da se prenosi ako udahnes vazduh u kome ima virusa?

Takođe mi nije jasna hajka na maske kao vid "porobljavanja" ljudske svesti. Što se nisu bunili za upaljena svetla na automobilima u sred leta i u sred dana? To je vrhunaravni idiotizam, antiekološki i antiekonomičan zakon. Vidim da u Hrvatskoj to već godinama ne važi. Samo ludi Srbi moraju da pale svetla usred bela dana.
Od paljenja svetala se necu ugusiti, ne udisem svoj ugljen dioksid i vlagu. Takodje niko te ne tera da vozis a teraju te da nosis maske.

Vrlo je verovatno da je gomila nas za života već ubila nekog gripom, direktno ili indirektno, pa opet nikome nije padalo na pamet da svuda i uvek nosi masku.

Sad odjednom je to najnormalnija stvar na svetu, sad si maltene zlikovac ako je ne nosiš.
Najveci apsurd je sto kazu da sad kad je sezona gripa imamo dodatni razlog da nosimo maske, a do sad niko ziv nije nosio totalno nelogicna stvar ali ce je ljudi nazalost gutati kao i sve do sad.

Ali jedini način da prestane epidemija je ako svi nosimo maske. Posle epidemije neće trebati maske. Što si tvrdoglav?

On misli da je time pobunjenik protiv nekog sistema, on je progresivan , nije "ovca" - a moguće je da je upravo zbog toga "ovca na kub" mnogo veća od onoga koji nosi masku i gleda da se ovo što pre završi - pa ako je disciplina uslov, onda i to . Može .

Neće moje pravo ograničiti jedna maska ,niti ako neko misli da time što "pristajem" na nošenje utiče na moju svest .

Najveci apsurd je sto kazu da sad kad je sezona gripa imamo dodatni razlog da nosimo maske, a do sad niko ziv nije nosio totalno nelogicna stvar ali ce je ljudi nazalost gutati kao i sve do sad.
Pa jel vidiš da raste broj zaraženih i hospitalizovanih. Treba održavati broj zaraženih oko 100 na dan, da ne bi posle uvodili hale, hangare i zatvaranja.

Išta time postižeš što pametuješ na osnovu youtube klipova ?
Znaš li tačno šta je korona? Znaš li razlog? Znaš li šta je posledica? Znaš li šta je cilj?

Dok ne dodje do masovne vakcinacije nece proglasiti kraj kakvo god da je realno stanje na terenu, to ti potpisujem pa ti za jedno godinu i po dve dodji opet na ovu temu da vidis jel sam bio u pravu.

Zašto bi bila masovna vakcinacija ako nas je 200 na dan?

Ako je 5000 na dan onda je potreba za tima neophodna , je li

Dakle ako mi kažu da je nosim masku i ako je to uslov da bude 200 na dan , i ako je to uslov da me sutra ne love za vakcinu ne vidim razlog da pametujem

Ti upravo radiš za masovnu vakcinaciju..

On misli da je time pobunjenik protiv nekog sistema, on je progresivan , nije "ovca" - a moguće je da je upravo zbog toga "ovca na kub" mnogo veća od onoga koji nosi masku i gleda da se ovo što pre završi - pa ako je disciplina uslov, onda i to . Može .

Neće moje pravo ograničiti jedna maska ,niti ako neko misli da time što "pristajem" na nošenje utiče na moju svest .
Nemoj donositi zakljucke o nekome koga ne poznajes kad vec ne znas o cemu se radi. Protivili su se derbiju izborima veseljima i sve je to proslo bez masovnog umiranja. Svako vece se Knezom proseta na hiljade ljudi bez maske isto kao i svake prethodne godine, kafici su puni po ceo dan kao i uvek i niko ne nosi maske pa se ne vidi nikakva drasticna promena. Isti je odnos ljusi koji su postovali i protivili se merama i kad je bilo 30 zarazenih i kad je bilo 500.

Back