Kornjaca kao kucni ljubimac!

Hvala puno! svrsticu do tog pet centra cim budem bio u blizini...trenutno je hranim susenim racicima(obicni,nije nikakva firma), granulama neke nemacke firme,ali nije ova sto si ti navela...i nekim komadima mesa (susenim) za kornjace...znam da je bitno da hrana bude kvalitetna,ali ne mogu uvek da nadjem tu kvalitetnu hranu...nego samo obicnu...ali svraticu do nbg...a to za voce sam skinuo sa neta sta sme a sta ne...ima neka fino odradjena tabela za voce i povrce sta sme a sta ne...hvala jos jednom

Hvala puno! svrsticu do tog pet centra cim budem bio u blizini...trenutno je hranim susenim racicima(obicni,nije nikakva firma), granulama neke nemacke firme,ali nije ova sto si ti navela...i nekim komadima mesa (susenim) za kornjace...znam da je bitno da hrana bude kvalitetna,ali ne mogu uvek da nadjem tu kvalitetnu hranu...nego samo obicnu...ali svraticu do nbg...a to za voce sam skinuo sa neta sta sme a sta ne...ima neka fino odradjena tabela za voce i povrce sta sme a sta ne...hvala jos jednom

Nema na chemu!Swaki put!

ustvari sad sam se bas uspanicila iako je tako vec trecu godinu za redom, mozda je bolesna,

Verovatno joj je hladno....probajte da je stavite na svetlo i negde gde je toplo...Reptili su hladnokrvne životinje i upadaju u fazu hibernacije....u stanju su tako da ne jedu i više meseci....samo će vam zakržljati i ostati iste veličine i posle nekoliko godina, omekšaće joj oklop, a moguće da dobije i neka očna oboljenja koja su vrlo česta kod kornjača...Niska temperatura nije direktan uzrok, ali opet je uzrok...

Shunku????Mmmmm....da samo jedno kazem KORNJACHE NE SMEJU DA JEDU SWINJSKO MESO!!:!:

Ne smesh kupus da im dajesh!A jabuku i ostalo woce koje sme da im se daje,treba da dajesh samo jednom u 2-3 meseca!Zato shto organizam kornjaca nije stworen za slatko!

Btw...samo josh neshto da wam kazem...za swe shto wam treba,sobodno mi se obratite;)!

joooj...treba mi pomoc!!!!!!!!!!!!!HITNO!!!!!!!!!!! dobila sam 2 kornjacice pre deset dana za rodjendan ... drugarica koja mi ih je kupila mi je rekla da treba da ih hranim jednom u 2,3 dana ali da im dajem po 2 racica...i takodje mi je rekla da menjam vodu na svaka 2,3 dana...
problem je sto sam danas videla da mi 1 kornjacica ima inficirane oci..nekako su joj se nadule :'((( .. a ja ne znam koje kapi da im stavljam a sutra idem na more :S:S:S... sta da radim??? koje kapi da kupim?????? .........a da ...onda sam procitala na net-u da treba voda pre nego sto im se stavi u akvarijum da se prokuva... da li je to tacno??? ... nzm sta da radim..necu da mi umre kornjacica :sad2:

Pored sushenih racica,e da samo da kazem probaj da potrazish JBL firmu,hrane za kornjache i ribice,i od njih bi ti sawetowala da kupujesh sushene rachice,zato shto je stwarno kwalitetna hrana Nemachke proizweodnje...znachi od njih mozesh rachice da kupujesh,a pored sushenih racica,mozesh da im kupujesh granule za kornjace isto se prodaju u pakowanjima kao i za rachice,preporuchila bi ti od njih firmu TetraFauna...a granule se zowu ReptoMin,u zelenoj su kutijici.A kapi samo trazish u nekom pet centru,mislim trazish kapi za negu oklopa,i kada wec uzimash te kapi ,uzmi i kapi za ochi,koje se ubacuju u vodu.A shargarepicu ako nece,kao i zelenu salatu ti joj samo ubaci u wodu,pa ce sigurno ona nakon izwrsnog wremena pojesti,ako ne bar ce probati,ako u roku od 24 sata ne pojede znachi ne swidja joj se.Ali kod mladih kornjacha je to uobichajno...tako da nemoj da se brinesh.Mlade kornjache wishe wole kada su mlade da jedu meso,a kada postanu starije swe wishe prelaze na biljnu ishranu.E sada swe to shto sam ti rekla imash u pet centru na nowom Beogradu.I samo josh jedno pitanje,da li si joj nekada dao woce da proba,da kazem odmah da od woca sme:
Jabuku
Grozdje i belo i crno
Krushku
Lubenicu...hmmm ima josh neshto shto SMEJU,chim se setim napisacu ti.
Pa srecno!

Ufff nakuca se ja...i da slobodno mi se obrati za swe shto ti treba
!

------da li kornjace mogu i u vodi i van vode da disu, i jel moraju da budu u vodi ili mogu da je izvadim da bude i na suvom.... ???? :)

Back