Kornfleks

Godine su važne za način ishrane. Mladom čoveku čiji je organizam još u razvoju je važna ishrana taman koliko i u kasnijim godinama. E, za te kasnije godine potapaj žitarice kao osnovni obrok, a sada pored žitarica unesi i ugljene hidrate, proteine životinjskog porekla

Немам нарочито мишљење о корнфлексу.
Без разних конзерванаса он не би био одржив дуже време, додају му и појачиваче укуса, боје и стабилизаторе, а да, и засладе га.
Ако га стварно ,,цепаш" то је редован унос претераних количина разних вештака.
Уосталом кроз целу еволуцију нисмо ни знали за корнфлекс.

Naravno da nije zdravo jesti samo jednu vrstu hrane za doručak.Kornfleks i druge pahuljice,cerealije su super stvar bar kako nutricionisti kažu.Nema "prostih šećera" ali zato ima dosta skroba-obzirom da su to kukuruzne pahuljice i dosta celuloznih vlakana koja su dobra za čišćenje creva obzirom da je nama celuloza nesvarljiv polisaharid.

Imam problem sa kilazom i smor mi je da svako jutro ustajem i kuvam przim ili tako to, treba mi zdrav brz i normalno kalorican dorucak.
Sestra mi je rekla da je kornfleks i tako to extra.

Корнфлекс јесте здрав, али да би скинуо килограме не треба да ''откидаш'' од најважнијег оброка. Вечерај корнфлекс. ;)

Smesaj ovsene,razane,,jecmene ,psenicne pahuljice , dodaj susam, semenke bundeve ,suncokreta ,laneno seme, stavi na kratko u super secko da se izlomi .Drzi u frizideru u zatvorenoj tegli i svako jutro 3-4 kasike prelij sa jogurtom.Dok obavis toaletu obrok je spreman a jako zdrav .Ako volis dodaj malo iseckanih banana ili kivija ,sljiva -sta god imas pri ruci i ujedno si uneo mnostvo vitamina .Ja u tu vocnu varijantu nekad stavim kasicicu meda i imam vocni jogurt sa pahuljicama.A opet nekad kad imam malo vremena izrendam komadic sargarepe , malo kupusa i cvekle i dodam komadic sira pa pomesam sa tim pahuljicama -to zovem slana varijanta . Mogucnosti su mnoge , mozes i sa mlekom da mesas mesto jogurta

Back