KORMORANI

Ja sam skoro isao u lov na patke na Juznoj Moravi....ispucao sam 35 metka, dva na ptake i 33 na kormorane....i da ne poverujete , obe patke su nastradale i ni jedan kormoran :dash: , nista mi nije jasno.....pucao sam i na daleko i izbliza i nece pa nece, hvatao sam ih i u vodi kada ne polete i nista.... kada sam pucao na kormorana u vodu tacno se video snop kako udara u njega i oko njega i njemu nista... hteo sam da pusku polomim od bukvu , samo sam gledao dal me neko ne gleda i da se smeje :rumenko: .... sracom pa su naletele dve patke i sa dva metka obe nastradase tako da sam malo podigao samopouzdanje inace bi poludeo... ali i dalje mi ostaje dilema od cega je ta zivuljka napravljena kada ne moze da se obori...????
Kolega Burger, zasto ne sme sacma ???

Nisam znao da su zasticeni... znam samo da jedu od 4-7 kg. ribe dnevno, i da se nenormalno mnoze, na moravi ribe i inako nestale jos sada ovi Kormorani.....uzgred i odvratni su, caplje- rode , da ih covek od miline gleda i uziva a ovi kormorani kao neki gavrani sa dugackim vratom-fuj...
Mada eto mozda resenja zasto nisam mogao da oborim kormorana- da sam ga oborio verovatno bi naisao neki lovocuvar i imao bi da nagrabusim, tacno me nesto cuva da ne najb...* hvala na informaciji

prvo sam i ja mislio da promasujem, ali gadjao sam ih i u vodi dok su plivali i tacno se vidi da ga pogodi, jer se napravi ceo pecat sacme u krug oko kormorana, tako da je nemoguce da ga ni jedna ne pogodi u tom krugu... ja sam do duse koristio 8 - 3.5 mm ali bez obzira trebalo ga ja oboriti, ipak mislim da ga pogode 3-4 kuglice koje verovatno skliznu kroz perije i ne ubode ga ili sta vec????..... ostace mi to vecita misterija.... :eek: bar do sledeceg puta dok ne odem u lov....i tada necu znati da je na njih lovostaj :per:

Mozda gore u lomnicu jedu kilogram dva....jer na rasini u tom delu i da hoce ne moze vise da jedu jer nema toliko ribe.... :per:

Ajde ne lupetaj ako ne znas lepo da pricas, tip kaze da jedu 4-7kg, ja kazem da je mnogo i da je pre kilogram, mada i to deluje mnogo, prosecan veliki kormoran ima oko 2-2,5kg, a moze da pojede oko 1/3 svoje mase.
Pozdrav :cool:

Ajde ne lupetaj ako ne znas lepo da pricas, tip kaze da jedu 4-7kg, ja kazem da je mnogo i da je pre kilogram, mada i to deluje mnogo, prosecan veliki kormoran ima oko 2-2,5kg, a moze da pojede oko 1/3 svoje mase.
Pozdrav :cool:

Pitam se koji je to tip rakao??? :whistling: :per: bez ruznih reci- nema potrebe za tim, ako zbog niceg drugog onda bar zato sto smo komsije- Trmcare :ok: ... Prosecan kormoran jede od 4-7kg. dnevno, izgledalo mi je mnogo, ali kada sam saznao da samo 10% svog unosa uspe da svari a ostalo izbaci totalno ne svareno -(ponekad i zivu ribu) onda mi je potpuno logicno, ispada da nije ni kilogram vec 400-500gr. :bye: :cool:

u pravu je rozara, pojede on silu. Ima bas u ribolovu slika, kako guta stuku od brat bratu 2 kg. I sto se tice toga da nece da padne, ne znam brate..drugar pucao 10 iz 16-ice, i pada.. :-/ Mozda su ti tvoji neki blindirani.. :)

hahahah a taj fazon? Izvini druze, nisam skontao foru. Ajmo ispocetka.. :) Ma tvrdi bre, ja pucao 3 u red, rikoset vrca na sve strane.. :D Mozda da pitamo Kizu, verovatno je on gadjao sa k100, pa cisto da znamo kako deluje. moze li da ga obori? :D

To je veliko zlo! Pogledajte sliku!
kormoran_01.jpg

Detaljnije imate OVDE!

Back