Koriscenje previse prostora tokom pisanja (na tabli/u svesci) = psiholoski odraz?

Galenus

Početnik
Poruka
25
Sinoc bas dok sam radio matu pomislio na to... posto koristim vise prostora za pisanje u svesci nego sto je potrebno... (pisem krupnije, pravim vece rastojanje izmedju redova...) A zapazio sam jos u srednjoj skoli da ima ucenika koji izadju pred tablu i pisu znatno krupnije nego sto je u tom trenutku potrebno...
Zanima me (strucno) misljenje po ovom pitanju... Da li to ima veze recimo, sa razumevanjem gradiva, inteligencijom i slicno... i da li je ovaj slucaj psiholoski nekad/negde vec razmatran... :whistling:

p.s. dobro vidim :cool:

Krupno je u redu.
A da li postujes linije ili kvadratice, ili pises kao da ih nema?
Kada uzmes list, odakle pocinjes da pises? Gornji levi ugao ili neka proizvoljna sredina?

Obicno pisem na praznom papiru, a kada pisem u svesci sa linijama ili kvadraticima zavisi da li samo vezbam ili pisem nesto iz cega cu da ucim... u prvom slucaju ne obracam paznju, u drugom obicno da (radi preglednosti)... List uvek pocinjem od gornjeg levog, cak i naslov volim da stavim u gornjem levom, ali ne mora da znaci... bitno da uhvatim neku simetriju kada pisem nesto sto treba da mi bude pregledno radi boljeg ucenja...
U sustini ne pisem zaista nesto MEGALO kao sto se misli u komentaru iznad, mada obicno krupnije nego sto bi trebalo da bude... i neuredno... narocito kada hvatam beleske na predavanjima, tako npr. potrosim 3 papira recimo, umesto jednog... jer mi je sve razbacano...

to je pitanje za grafologa
u principu
megalomanija
superego
a i strah
želja da budeš veći nego što jesi

kao sto sam rekao iznad :roll: nije bas to nesto MEGALO... samo sto zauzimam vise prostora na papiru nego sto bi trebalo jer verovatno nisam dovoljno vest u pisanju ili cemu vec... posto ne vodim racuna o urednom pisanju dok razmisljam o tome sto pisem ili uporedo slusam pedavanje i hvatam beleske...
Zanima me da li je to nekakav nedostatak sposobnosti, jer obicno to sto nabacam na predavanju moram da sistematizujem na papiru ponovo, te pravim sebi dupli posao...

a kada sagledam sebe ... zelja da budem veci nego sto jesam... i superego... ima toga u meni al' u normalnim granicama :)

kao sto sam rekao iznad :roll: nije bas to nesto MEGALO... samo sto zauzimam vise prostora na papiru nego sto bi trebalo jer verovatno nisam dovoljno vest u pisanju ili cemu vec... posto ne vodim racuna o urednom pisanju dok razmisljam o tome sto pisem ili uporedo slusam pedavanje i hvatam beleske...
Zanima me da li je to nekakav nedostatak sposobnosti, jer obicno to sto nabacam na predavanju moram da sistematizujem na papiru ponovo, te pravim sebi dupli posao...

a kada sagledam sebe ... zelja da budem veci nego sto jesam... i superego... ima toga u meni al' u normalnim granicama :)

Želiš mnogo od života taman toliko koliko je to "MEGALO".
Inače pod hitno kod psihoterapeuta to može da izazove brojne komplikacije.
I ko misliš da će ti kupovati tolike sveske, zato što prije kod psihijatra stanje je urgentno ;)

Želiš mnogo od života taman toliko koliko je to "MEGALO".
Inače pod hitno kod psihoterapeuta to može da izazove brojne komplikacije.
I ko misliš da će ti kupovati tolike sveske, zato što prije kod psihijatra stanje je urgentno ;)

Da li moze imati uticaja literatura o samopregnucu? A za predlog, praticu sebe ;) shvatam da samo to nije dovoljno... Takva je situacija da ne mogu da se trosim sa te strane...

Back