Koreni

http://www.google.com/search?q=KORE...s=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

SNAĐI SE!
Ja više i bolje ne umem
Od desetak radova napravi svoj.
Tužno je da neko neće da pročita ni delo za lektiru, ali to nije moj problem a još manje moja tema.
Srećno!

Prvo kreni od: teme dela, fabule, zatim likovi u romanu, itd. I eto kraj domaćem zadatku!
Žao mi je, nemam vremena za više, a ponajmanje za pisanje, a i kum bi ti dobio jedinicu ako ja napišem!

Ima u knjizarama da se kupi : "Interpretacije iz književnosti", za svaki razred od Dr Staniše Veličkovića i Dr Jordana Markovića. Odlična knjige su takodje i "Prilozi iz nastave književnosti"od Vukasina Stanisavljevića. U bibliotekama takodje postoje kritike, da se čitaju. Tako smo barem mi gimnazijalci , kada sam ja to nekada bila, obradjivali svaku lektiru kao drustveno - jezički smer. U njima se nalazi sve mahom detaljno opisano i od velike je pomoci ko procita knjigu kao svojevrsna dopuna i omaz vec usvojenom delu. :kiss:

Ja sam tamo dala akcenat, da pomaze, AKO procita. Shvatam da ima dosta toga za procitati. Kada smo imali i mi da citamo nesto u po nekoliko knjiga, lupam, citas u januarau za april. I pravis beleske, a one knjige sto preporucih, ti sluze samo za podsecanje. Ja sam imala takvu profesorku, da smo svi iscitavali sve prologe nastavi, knjige i kritike. I nije ti padali na pamet da i jednu kritiku prepises. Bolje da dobijes keca da nisi procitao nego da ista prepises ili da je slazes. Zena bila kao dzelat. Tu sam se naucila vojnickoj disciplini, svi mi u razredu. Svi razredi kojima je predavala. Zena je znala sve kritike unazad trideset godina. I ko je pisai i sta je pisao. I naravno da ce da provali, kao i sto jeste sve koji su je lagali provaljivala, naravno. Ja ne znam kako taj tvoj rodjak ili sta ti je vec ne shvata da je knjiga za procitati a ne za muljavljenje i otrcavanje. Da se time uci elokventnosti, saznavanju tudjih misli i dusa. Da se uci ne povrsnosti u dubljem uvidu u sve. :kiss:

Back