Korejski horori

Na Netflixu dominiraju i serije iz Koreje. Zaboravih naziv, ali sam gledao jednu sjajnu, gde glavni lik dolazi u veliki grad zbog posla i usled manjka novca odesda u najjeftinijem hostelu, gde goste ubijaju i od njih prave razna jela. Na kraju, on sasvim skrene s uma, i sam pobije dosta njih. Ispostavi se neka vrsta reminiscencije na Fight Club plot. Vrhunski zaplet.

Na Netflixu dominiraju i serije iz Koreje. Zaboravih naziv, ali sam gledao jednu sjajnu, gde glavni lik dolazi u veliki grad zbog posla i usled manjka novca odesda u najjeftinijem hostelu, gde goste ubijaju i od njih prave razna jela. Na kraju, on sasvim skrene s uma, i sam pobije dosta njih. Ispostavi se neka vrsta reminiscencije na Fight Club plot. Vrhunski zaplet.
Ima novi zombi horor serija na Netfliksu zove se svi smo mi mrtvi, Pogledao sam je i mogu vam reći da nije loša. Ocena devet.

Тзв хорор филмове и серије, или оно што данас називају хорор филмовима, у правилу заобилазим. Како задњих деценија имамо буквално поплаву тзв хорор филмова и серија, немогуће их је потпуно избјећи и повремено се погледа по неки.
У сваком случају филмови и серије намијењени тинејџерској публици или онима који на филм гледају као на разбибригу између ријалити садржаја, и публици коју иритира употреба сложених реченица у дијалозима.,
Наравно треба поштовати и заљубљенике у овај ајд назовимо жанр.
Корејских тзв хорор филмова нити сам гледао нити сам пратио, па и не могу дати неко мишљење, одгледао сам тек прву сезону серије Kingdom (2019 -)
Прича је смјештена у XVI вијек, зато сам и погледао јер готивим обраду историјских тема кроз филм, гдје се испреплићу историјски догађаји, околности које су владале у том времену праћене интригама, те хорор елементи засновани наравно на фикцији.
Радња добро разрађена, дијалози у служби приче, имамо ту хорор елементе, фикцију али се и настојало реалистично приказати то вријеме, скрупуле које вкадају, драматуршки добро одрађено, фотографија и костими врхунски ниво, не знам колико је серија задовољила љубитеље хорора, али по мени добро урађена серија.

Gde to uopšte može da se vidi?

Na Netflixu je već zasebna kategorija.

asebn.PNG

Npr. Squid Game...Home Sweet Home mi je delovao besmisleno (i katkad kao video igra sa onako slabijim efektima) i iznenađujuće mnogo mi se svideo.

Back