Korak napred

Poruka
15.196
Da li tripujem procenite sami, ali cini mi se da ceo zivot igramo neke igre i imamo svoje uloge! Majka,cerka, sestra, prijateljica... i da je sve klinch- brak, posao,fax. Ne u smislu ratnih neprijatelja vec borba ko je dominantniji, vispreniji, brzi?! Cini li vam se da ste u tim igrama lovac ili ulov? I sta kada je drugi igrac mnogo iskustveno jaci i znate da nema sanse da mu se suprotstavite,tj da ga dostignete? Koju igru trenutno igrate i ko je u plusu? ;)

Da li tripujem procenite sami, ali cini mi se da ceo zivot igramo neke igre i imamo svoje uloge! Majka,cerka, sestra, prijateljica... i da je sve klinch- brak, posao,fax. Ne u smislu ratnih neprijatelja vec borba ko je dominantniji, vispreniji, brzi?! Cini li vam se da ste u tim igrama lovac ili ulov? I sta kada je drugi igrac mnogo iskustveno jaci i znate da nema sanse da mu se suprotstavite,tj da ga dostignete? Koju igru trenutno igrate i ko je u plusu? ;)

Pa cio svijet je glumište gdje ljudi
I žene glume, i svaki ima tu
Izlazak svoj i odlazak, i svak'
Odglumi mnogo uloga svog vijeka
...

Poslednja izmena:
koto pokvari mi temu svojim iskustvom,eto o tome je tema u uvodnom postu. da neko ima toliku moc percepcije i citanja da vidi meni nedostizne horizonte :) do pre 5min sam znala o cemu je tema,sad me bacas u rebus :lol: mislila sam na to da li je zivot igranje uloga i igra i sta je ko od nas/vas u toj igri. i biti majka nije glumiste naravno,pod uloga sam tu mislila na nesto drugo,ti me makar uvek kapiras,el razumes? :lol:

a koju igru igras, upita on:lol:
naravno da kapiram, nego se igram:cmok2:
ja volim samo te decje igre nadmudrivanja, one velike ne znam da igram, nikako da ukapiram pravila, pa se uvek sjebem.:)

Nevezano za temu, ali moram da pomenem
Smuci mi se kad cujem onu od nedavno modernu frazu "da se ostvari u ulozi majke"
Znaci......
povrac..:))
e da , vidis da sam i ja odreagovala..majcinstvo je sve, a nikako uloga, ***..to je ta moderna frazelogija, koja se uvukla u sve pore zivota..
jezim se od svih uloga, jel moze malo stvarnog zivota molim..samo malo. bez maski:)

imas dva tipa ljudi
igrace i pobednike
igraci se stalno takmice
a pobednici slede svoj put ne osvrtajuci se previse na trku ostalih ucesnika
jer znaju da ih na kraju svakako ceka cilj
tako da ne posmatram sebe kroz uloge vec kao bice koje evoluira
jos rastem

Poslednja izmena:

majka sam, cerka, sestra i prijateljica
i jos mnogo toga povrh
ali, to nisu uloge koje se glume, to su uloge koje ti zivot odredi
a, glumim da sam jaca, no sto jesam-kad tako treba
da sam slabija, no sto jesam - kad mi se tako hoce
da ne volim, iako volim- onda kada je tako bolje
da je sve u redu- da bi nekom drugom bilo lakse
da sam gadura- kad ne zelim da pokazem da sam ranjiva
da sam srecna- onda kada ne mogu ni da izmerim tugu u sebi

i jos svasta nesto, kad treba....

mene samo buni u celoj prici sta to znaci korak napred u odnosu na temu o ulogama
al ajd da ne cepidlacim i mudrujem

evo bas mislim o temi i mnogo komplikovana tema za mene
mozda u meni postoje uloge, ali ja ih zivim, ja ih ne glumim
ebg ako je iko ista skonto

Nevezano za temu, ali moram da pomenem
Smuci mi se kad cujem onu od nedavno modernu frazu "da se ostvari u ulozi majke"
Znaci......

bravo stronci za ovo zadnje!

earring slazem se s tobom.

inace ne vidim svoj zivot kao ulogu kcerke, drugarice, majke.. niti taj klinc faks, posao, brak.

bas me zanima sta te natjeralo da tako sagledas sebe?

Poslednja izmena:
ja sam se ostvarila u ulozi majke,pa sam se ostvarila profesionalno pa sad ne znam kako vise da se ostvarujem :mrgreen:
pocela sam da se ostvarujem u ulozi alkoholicara pa sam povukla rucnu
hmmmhmhmh :think: kao domacica to mogu usput
kao supruga :prstic:
kao supermoderator :rumenko:
kao klon :mrgreen: i remetiteljka forumske harmonije
sve sam bre uspela,sta cu sada :besna:

ja sam se ostvarila u ulozi majke,pa sam se ostvarila profesionalno pa sad ne znam kako vise da se ostvarujem :mrgreen:
pocela sam da se ostvarujem u ulozi alkoholicara pa sam povukla rucnu
hmmmhmhmh :think: kao domacica to mogu usput
kao supruga :prstic:
kao supermoderator :rumenko:
kao klon :mrgreen: i remetiteljka forumske harmonije
sve sam bre uspela,sta cu sada :besna:

sad lijepo razmisljaj sta ce ti obuci kad umres na temi nize :lol:

E ko zna koliko sam puta pročitala i ne vredi, ič te ne kapiram :lol:
Ako misliš na to da li odvajam segmente svog života, ono kao, mami sam ćerka, sestrama sam sestra, društvu prijatelj, momku ceo život njegov :mrgreen:, to da :lol:
Ali da li se igram igara u smislu prejebavanja, kao međuljudski odnosi - na poslu, sa partnerom, čak i sa porodicom - to ne.

Back