ZabranjeniLegenda
Buduća legenda
- Poruka
- 35.796
Prije ce Srbija do sloma 100 puta no Amerika
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako nema, nije vam u srbiju nitko dojavio da upravo već neko vrijeme operacionaliziraju na razini 3 nanometra... Jel treba spominjati da rusi uopće ne operacionaliziraju, a da su kinezi tek ušli u sferu nanometra... Meni nije jasno zašto su svi prema vama toliko okrutni da vas drže u toj informacijskoj izolacijiNema ni toga više prošla su vremena kupovine Nikole Tesle, Einsteina, Werner von Brauna,...
medju prvim temama na krstarici davne 2003 godine je bila bas ova.Nesto mi se ne cini da je ovo prvi put.
Zivi bili pa videli.
Sjetva čegaJel počela sjetva, MaraMih? Kako imaš vremena za geopolitike?
Ne znam svetozare, što se u štutgartu sije za menadžereŠta je isplativo, soja, raž, proso![]()
Malo sam u mirovini, malo radim, u stranačkoj mladeži mi nisu ni sinovi a kamoli ja... Što ima kod tebe kad ćeš upadti u vrh upravljačke strukture u Audiju... Brz si, strelovito napreduješ pa rekoh možda te i to zapa(d)neZnači ne siješ, jel barem privređuješ, jesi radnik? Ili si u zlatnoj stranačkoj mladeži![]()
Korak do sloma: Americi preostalo još samo 88 milijardi dolara!!!
Prema informacijama više američkih medija Sjedinjenim Državama je preostalo još samo 88 milijardi dolara.
![]()
Americi je ostalo samo 88 milijardi dolara s kojima mogu da plaćaju račune do trenutka kada Kongres podigne limit zaduživanja postavljen trenutno na 31,4 hiljada milijardi američkih dolara. Ukoliko pak Kongres ne odobri dizanje limita zaduživanja najveća ekonomija sveta će bankrotirati s teško predvidivim posledicama na globalna tržišta kapitala, prenosi Jutarnji.
Jedna od posledica sigurno će biti, barem kratkotrajno, eksplozija cene zaduživanja za državu, kompanije i građane kao i, s obzirom na aktuelnu krizu poverenja u američki bankarski sistem, tzv. kreditni lom.
Sukob između Demokrata i Republikanaca za sada je toliko nepopustljiv kako više ne bi bilo iznenađenje da šefica Trzora Dženet Jelen ne dobije autorizaciju Kongresa za probijanje limita zaduživanja. Vreme kao da prolazi sve brže.
Pre samo nedelju dana Trezor je još imao manevarski prostor za plaćanje računa širok 110 milijardi dolara, a do danas je on sužen na pomenutih 88 milijardi. Drugim rečima, Amerikancima je preostalo tek nešto od više četvrtine sredstava koje su oslobodili (333 milijardi) vanrednim merama kako bi mogli da nastave s plaćanjem računa.
Podaci US Debt Clock.org, koji u realnom vremenu prate finansijske podatke Sjedinjenih Država, otkrivaju kako je Amerika već premašila limit zaduživanja jer je američki nacionalni dug u ovom trenutku premašio 31,74 milijardi dolara.
Naime, Debt Clock procenjuje da Amerika plaća dospele obaveze, ali u stvarnosti Trezor kupuje vreme knjigovođstvom i odlaganjem plaćanja.
O tome koliko je situacija ozbiljna govori snažni rast američkih CDS-ova. CDS-ovi ili credit default swapovi su ugovori između prodavaca i kupca hartija od vrednosti prema kojem će prodavac isplatiti kupca u slučaju bankrota. U susštini, prodavac kroz CDS-ove osigurava kupca od rizika bankrota. Cena američkih CDS-ova od početka godine dramatično raste.
Šefica američkog Trezora Jelen objavila je pre nekoliko nedelja kako će Sjedinjene Države ostati bez novca za plaćanje računa 1. juna ukoliko se ne podigne limit zaduživanja.
Podatak da im je preostalo još samo 88 milijardi ukazuje kako sasvim sigurno američka administracija ne može izbegavati bankrot duže od tog roka. Jelen je više puta naglasila kako je prema njenom mišljenju jedina mogućnost da Kongres odobri dizanje limita, a predsednik Džo Bajden nije isključio ustavno-pravni manevar korišćenjem 14. amandmana za nastavak plaćanja bez autorizacije Kongresa, ali je isto tako rekao da još nije "stigao tamo".
Zanemarivanja pravila o tome da Kongres mora odobriti dizanje limita zaduživanja najverovatnije bi se pretvorilo u noćnu moru za Belu kuću kako na političkoj sceni, tako i u sudnicama.
https://www.b92.net/biz/vesti/svet/...-jos-samo-88-milijardi-dolara-sta-sad-2332957
Zaigrala mecka i pred.njihovim vratima
I ovi hoce u rat protiv Rusije? A gace in busne i posrane?
Pa kako sad to, branitelj, u mirovini, i još radiš. I sinovi sigurno onda moraju raditi. Niste se, gospon, osigurali, na vrijeme.Malo sam u mirovini, malo radim, u stranačkoj mladeži mi nisu ni sinovi a kamoli ja... Što ima kod tebe kad ćeš upadti u vrh upravljačke strukture u Audiju... Brz si, strelovito napreduješ pa rekoh možda te i to zapa(d)ne
pa nista, tu negde oko 4-5-6 juna ce opet da dignu limit za koji zilijarduPa šta je rešenje (osim zakonskog podizanja limita) ? Neko specifično ponašanje naroda (štednja i sl) ili specifično ponašanje privrede (povećanje produktivnosti recimo) ili šta ?
Pa kod nas u hrvatskoj hrvatski branitelji mogu uz mirovinu i raditi, ja eto radim, jer mi se može a i hoće... Evo treća godina na Braču uz dobru mirovinu uberem još jednu nadprosječnu hrvatsku zagrebačku plaću, naravno ne radi se fizikalija, posao je primjeren mojoj dobi i sposobnostima koje su limitirane zdravstvenim okolnostima...Pa kako sad to, branitelj, u mirovini, i još radiš. I sinovi sigurno onda moraju raditi. Niste se, gospon, osigurali, na vrijeme.
Zašto bi oni tiskali lažne dolare, kad mogu u neograničenim količinama puštati u optjecaj prave dolare...mozda Amerikaci, prebace stampanje laznih dolara u Srbiju...nesto kao strana investicija...\Srbija zemlja od poverenja, gde ce srpski vrhunski strucnjaci preuzeti stampanje laznih dolara
malo humora na temi...Amerika propada po stoti putZašto bi oni tiskali lažne dolare, kad mogu u neograničenim količinama puštati u optjecaj prave dolare...
Ozbiljne su to stvari... Jednom će tako i propasti...malo humora na temi...Amerika propada po stoti put
Tramp je nesto pokusavao sa taksama i vracanjem proizvodnje....kolaps Amerike, je ipak daleko...pre bih rekao, da je blizi kolaps EU...velika je to igra, USA deluje globalno u svakom pogleduOzbiljne su to stvari... Jednom će tako i propasti...... Naslovi bombastični, a to se događalo ranije nekoliko puta, konkretno prije 12 godina
Američki predsjednik Barack Obama upozorio je da 'ponestaje vremena' za podizanje zakonskog limita za zaduživanje SAD-a u inozemstvu, te kako će neuspjeh značiti povećanje poreza za sve Amerikance, jer će srušiti kreditni rejting zemlje i izazvati rast kamata na daljnja državna zaduženja.
Obamino upozorenje s konferencije za novinare u Bijeloj kući, pojačano je s prijetnjom bonitetske agencije Standard & Poor da će sniziti rejting AAA za SAD, ako se ne postigne dugoročni politički sporazum u borbi demokrata, koji drže Bijelu kuću i Senat, i republikanaca koji drže Predstavnički dom Kongresa, oko smanjivanja državne potrošnje i duga, prenose američke TV mreže.
Obama je ocijenio da bi privremeno rješenje koje se ne bi uhvatilo u koštac s dugoročnim problemom, bilo najmanje atraktivna opcija.
'Imamo jedinstvenu priliku učiniti nešto veliko. Imamo priliku za stabiliziranje američkih financija za 10 godina, za 15 godina ili 20 godina, ako smo spremni iskoristiti trenutak', rekao je.
Obamina administracija traži povećanje sadašnjeg limita duga sa 14,3 tisuća milijardi dolara, za dodatnih 2,4 tisuće milijardi dolara.
heh, zato sam ja bio pametniji, pa se spakov'o i dos'o na lice mesta, jer 'de to da propustimmedju prvim temama na krstarici davne 2003 godine je bila bas ova.
pad petro dolara i skorasnja propast amerike.
ja osedeo iscekivajuci![]()
Svemu jednom dođe kraj, ali mi tom kraju nećemo svjedočiti...Tramp je nesto pokusavao sa taksama i vracanjem proizvodnje....kolaps Amerike, je ipak daleko...pre bih rekao, da je blizi kolaps EU...velika je to igra, USA deluje globalno u svakom pogledu