Kopernikus prevara i ucene korisnika

Poruka
4.292
Ljudi izbegavajte u sirokom luku kopernikus kablovsku!!! Evo sta se desilo ovih dana stotinama pretplatnika u Nisu u durlanu.

Pre 3 meseca dodje kopernikus u nasu ulicu sa cenom kablovske televizije i interneta zajedno od 1450 din. I ja sa Jotela (u to vreme kod jotela je pretplata mesecna bila za internet i kablovsku zajedno oko 1800 din a mislim da je i dan danas toliko) predjem kod kopernikusa jer je bio jeftiniji. Odem kod njih i kazu 3 meseca gratis a posle se placa 1450 din pretplata. Ja niti sam gledao sta potpisujem i potpisem one njihove papire.

Medjutim prodju ta tri meseca i jutros pogledam u pismu koji su mi poslali racun da je pretplata ne 1450 din koliko je bilo reci na pocetku nego je 1900 dinara!!!! Cista prevara!!! Odem ja kod njih da se pozalim jer takav dogovor usmeni nije bio jer je receno tad da je pretplata 1450, ali oni kazu da u ugovoru koji sam potpisao da stoji clan u kome pise da oni mogu da povecavaju cenu i ako hocu da raskinem ugovor onda moram da platim zaostali dug i sve mesece unapred dok je predvidjen ugovor, dakle dve godine unapred iako necu koristiti njihovu uslugu, to jest iako nece da isporucuju signal. I kazu ako ne platim izvrsitelji bez sudske odluke dolaze i popisuju stvari za oko 48000 dinara plus troskovi izvrsitelja koji su obicno po ceni 300% od sume koja se potpisuje.

Meni sad sve to bilo cudno kako je moguce da izvrsitelji dodju da popisuju stvari ako nema sudskog resenja a i kako jedna cena a posle druga pa odem kod advokata za pravni savet. Covek procita sve i kaze da svi tako rade i telekom i svi kablovski operateri samo kopiraju ove ugovore. Znaci kaze to jeste prevara jer nigde u ugovoru ne stoji cena i stoji da jedna strana u ugovoru moze da menja cenu kako god hoce. Kaze da je i usmen dogovor isto validan a da je usmeno bila dogovorena cena od 1450 din i da je i taj usmeni dogovor deo ugovora jer je to bila osnovica i moj motiv za potisivanje ugovora. Medjutim kaze da Srpski sudovi nisu na strani gradjana nego su na strani firme i organizacija tako da iako je jasno da je u pitanju prevara ako ih tuzim na sudu cu da izgubim parnicu i samo cu sebi da nametnem jos vece troskove. I savetovao mi je da ipak ili nastavim sa placanjem ili da raskinem ugovor tako sto bih platio tih 48000 din jer kako kaze moze koprnikus kako je sa 1450 din povecao na 1900 din da poveca mesecnu pretplatu i na 100 000 dinara i niko mu nista nece moci, drzava ga stiti.

Eto da znate da vodite racuna sta potpisujete jer sud nije na strani pravde. Ja kontam eto mogu da potpisem da me ubiju i znaci on nece da odgovara jer eto ja sam potpisao. To mu dodje na to.

Kad vratim film znam da sam potpisivao slicne ugovore i sa drugim operaterima i za telefone i za internet itd ali niko nikad mi nije povecavao cenu ni dinara. Ali ocito ovi su alavi znaju da ih drzava stiti i cepaju.

Resio sam da puknem tih 400 evra i da otkacim govna jer sta ako stvarno za koji mesec povecaju na 100 evra pretplatu jer niko im ne brani prakticno ovim njihovim ugovorom oni nas drze u saci mogu da povecavaju cenu kako im se prohte.

Poslednja izmena:
U republici Srpskoj bi dobio parnicu protiv bilo koje firme koja je ovako napravila ugovor i ponasala se tako...
Cak i protiv najjace banke , znaci Dojce Bank u BIH, opet bi dobio parnicu...

Nesto mi tu sumnjivo kod advokata, jer u pravosudju vazi pravilo da ako se advokat ne pozove na neki zakonski akt ili zastitu, onda sudija nije u obavezi da radi taj posao umesto njega ukoliko nije veliko krsenje prava stranke u procesu.....iako ce time izgubiti parnicu...
To znaci da ako imas loseg advokata, zakon ti izgleda na jedan nacin, a ako imas dobrog advokata, odjednom ispada da je sve sa zakonom uredu...

U Srbiji postoje dobri advokati i efikasni advokati....jednih ima oko 20 , ne vise, oni znaju da razmisljaju advokatski i znaju znanje....
A ovi efikasni su neka mesavina znanja prava i znanja sudija i mocnika.....to su kao momci za sve....

Država ne krade, već otima !

Ti si zatvoren, hermetički....
Što se tiče tvojih mogućnosti da do pravde dopreš.

Jedini izlaz iz ove situacije, bolan, ali najmanje, da koristiš
uslugu od 1.900 din. i čekaš vremenski raskid ugovora.
Kad dođe vreme da se obnovi, oteraj ih u pizdu materinu !
Prevarantsku.

Država ne krade, već otima !

Ti si zatvoren, hermetički....
Što se tiče tvojih mogućnosti da do pravde dopreš.

Jedini izlaz iz ove situacije, bolan, ali najmanje, da koristiš
uslugu od 1.900 din. i čekaš vremenski raskid ugovora.
Kad dođe vreme da se obnovi, oteraj ih u pizdu materinu !
Prevarantsku.

Ma neznam, nesmem. Sto kaze advokat mogu da povecaju i na 100 000 mesecno nista ih ne sprecava zakon ih stiti.

A što nude? Mislim na brzinu neta, koliko TV programa i koliko besplatnih minuta?

Ja sam sad prešao na B.net i dobio sam za 135kn (18€/mjesečno) neograničene telefonske pozive prema svim fiksnim mrežama u HR i prema mobilnim od Vip-a (Vip i Tomato), Osnovni paket B.neta (oko 40 programa) i brzinu neta 50Mmps (test oko 44Mbps)...

A što nude? Mislim na brzinu neta, koliko TV programa i koliko besplatnih minuta?

Ja sam sad prešao na B.net i dobio sam za 135kn (18€/mjesečno) neograničene telefonske pozive prema svim fiksnim mrežama u HR i prema mobilnim od Vip-a (Vip i Tomato), Osnovni paket B.neta (oko 40 programa) i brzinu neta 50Mmps (test oko 44Mbps)...

o covece kod nas bi takav paket kostao 100 evra. Ovo ti je protok 1mb /s par sportskih kanala i dvadesetak domacih sto su i onako besplatni na anteni ostalo sve sljam bezveze skidaju one besplatne kanalse sa satelita i sa interneta

o covece kod nas bi takav paket kostao 100 evra. Ovo ti je protok 1mb /s par sportskih kanala i dvadesetak domacih sto su i onako besplatni na anteni ostalo sve sljam bezveze skidaju one besplatne kanalse sa satelita i sa interneta

Evo ovdje popis TV programa, besplatnih
http://www.bnet.hr/televizija/ponuda_programa/(package)/922

E da zaboravio sam reći da se plaća uspostava poziva 0,29kn (0,04€) po pozivu.

To je bila ljetna akcija sa 50% kad sam ja uletio. Sad je 199kn/mj. (26,5€)
http://www.bnet.hr/paketi/tv_internet_telefon#?of=tab1

A što ti tvoji nude?

U republici Srpskoj bi dobio parnicu protiv bilo koje firme koja je ovako napravila ugovor i ponasala se tako...
Cak i protiv najjace banke , znaci Dojce Bank u BIH, opet bi dobio parnicu...

Nesto mi tu sumnjivo kod advokata, jer u pravosudju vazi pravilo da ako se advokat ne pozove na neki zakonski akt ili zastitu, onda sudija nije u obavezi da radi taj posao umesto njega ukoliko nije veliko krsenje prava stranke u procesu.....iako ce time izgubiti parnicu...
To znaci da ako imas loseg advokata, zakon ti izgleda na jedan nacin, a ako imas dobrog advokata, odjednom ispada da je sve sa zakonom uredu...

U Srbiji postoje dobri advokati i efikasni advokati....jednih ima oko 20 , ne vise, oni znaju da razmisljaju advokatski i znaju znanje....
A ovi efikasni su neka mesavina znanja prava i znanja sudija i mocnika.....to su kao momci za sve....

glupost naseg sudstva

recimo obligacioni dug zastareva nakon jedne godine

ali to ne sprecava sud da presudjuje i za starije dugove ako se stranka ne pozove na zastarelost

sud bi trebao da trazi pravdu a ne da presudjuje ko ima boljeg advokata

sto se teme tice jeste neposteno ali opet prolazis jeftinije , posto imas 3 meseca gratis , mesecno racun izadje 1662

nije to ni skupo za net + tv

Ma neznam, nesmem. Sto kaze advokat mogu da povecaju i na 100 000 mesecno nista ih ne sprecava zakon ih stiti.
Nemoj nista raditi.Teraj to po ugovoru.ne smeju oni to toliko peskupeti,jer ima nas dosta koji nismo pod ugovorom.Kada bi vecina raskinula sa njima,ne bi imali racuna da rade,a i svaki sledeci kojem bi ugovor isticao bi to napustio.Samo si se [revario sto to lepo nisi procitao,jer najsitnija slova u bilo kakvom ugovoru su najbitnija/Kod nas nisu poskupljivali duze vreme,a imamo dovri TV i internet.

Srpsko pravo, sudovi i pravnici su dno dna, kod njih dzentlmenski usmeni dogovor ne znaci nista.

Da si u sistemu anglosaksonskog prava mozda bi i imao neke sanse, kod ovih nasih besmislenih parazita- Pisi propalo.

Kamičak to su tvoji liberali, koji večito tvrde zakoni nisu potrebni, tržište reguliše samo sebe,
ima tu dosta i zapadne demonkratije, to se radilo po zapadu pre nekih 20 godina.
Sada im je fora da što manje ima konkurencije (bilo nekih 7-8 preduzeća, sada samo tri), netreba im nikakvi trikovi dogovore cenu medžusobno pa ti skroz legalno uvale ugovor, telefon, struja, gas, internet...

Nije samo kopernikus.. Mene je kopernikus doduse unistio zbog katastrofalne konekcije i konstantnog pucanja, ali bez licnog poriva za pljuvanje, nije nista bolji ni SBB, godinama oni povecavaju pretplatu i kradu pare korisnicima. Kad sumiram 10 godina iskustva u centru grada sa SBB-om i sada Kopernikusom kroz par meseci van grada, kopernikus je daleko kvalitetniji provajder iako svi idu preko telekoma. A poskupelo je i u Leskovcu, od 1200 na 1400 pretplata za televiziju, turbo flat (30/3) i dalje placam 1400 dinara..

Back