Kopaonik - bezobrazno skup?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.233
Ne skup, nego preskup. Tamo samo još i vazduh da naplaćuju.

Članak iz Monda

Cena dva čaja kao kilogram mesa, deru i na običnoj vodi?​

Dok traje sezona - decembra do kraja marta - planina Kopaonik vrvi od turista, a lokali koji su na dobrim lokacijama imaju visoke cene, čak i u odnosu na Beograd.

Tako je jedna devojka na društvenim mrežama podelila fotografiju računa koji je dobila u jednom ugostiteljskom objektu dok je bila na Kopaoniku.

U oči odmah upada da su cene svega prilično visoke, ali kada oči padnu na konačnu sumu, čovek je prosto radoznao da pogleda račun još jednom, da vidi šta je sve naručeno. Kako je u opisu objave prokomentarisala devojka, u pitanju je "samo j***a topla voda", ali ako se uzme u obzir da je ugostiteljstvo na Kopaoniku sezonski posao, mogu se razumeti i više cene.
racun-caj.jpg

Ispostavlja se, ne mnogo toga, Za cenu obroka za dvoje u Beogradu, primera radi, gosti lokala su popili dve mineralne vode, jedan gazirani sok, jedan espreso, dve tople čokolade i dva čaja.

Takođe, u najatraktivnijim lokalima, porcija od 250 grama mesa (pet ćevapa) košta 1.200 dinara. U udaljenijem, pomenutom restoranu - ista porcija je 250 dinara. Dakle, razlika je čak 1.000 dinara.

Mondo

Opravdava li Kopaonik sa onim što ima i pruža, ovakve astronomske cijene?

Vazda bio
Uvek su drali a usluga ništa posebno
Šteta
Lepa planina
Išao sam u Srebrnac kao mali (tamo je bilo cool) pa posle u Rtanj (ok cene jer je planinarski dom)
Ali sve ono drugo Konaci itd....

Idite na Jahorinu i Divčibare. Msm,ko je ljubitelj zimovanja.Cene su daleko pristupačnije.U okruženju su vam Rumunija i Bugarska i Slovenija.Tamošnja skijališta su daleko bolja,možda za iste pare ili jeftinije.
Jahorina je lepa
Isto sam išao kao klinac na skijanje
Verujem da i drugde ne deru sa cenama

Vazda bio
Uvek su drali a usluga ništa posebno
Šteta
Lepa planina
Išao sam u Srebrnac kao mali (tamo je bilo cool) pa posle u Rtanj (ok cene jer je planinarski dom)
Ali sve ono drugo Konaci itd....

Jahorina je lepa
Isto sam išao kao klinac na skijanje
Verujem da i drugde ne deru sa cenama.
"Deru" samo na Kopaoniku i Zlatiboru!
Nisu ništa posebno u odnosu na druga skijališta u okruženju.Običan snobizam,za Beogradsku "kvazi elitu".
Pogledajte cene sami, pa kome se isplati, samo Vi izvol'te!
Kopaonik je oduvek bio bezobrazno skup.To je deo tradicije!

ne palim se na skijalista uopste...no...drugarica mi je ushiceno pricala kako tamo dolaze samo bogati...da ja vidim sa kakvim kolima dolaze i tome slicno...
rece da nije za obicne smrtnike...

ja ne znam...niti me zanima, iskreno...drvena koliba, ako moze i neka vatrica to je vec u domenu perverzije....kuvano vino...i ja presrecna...:heart:
Ti si presrećna i na Ledu a kamoli Snegu. Samo da ti je toplo :) večeras Matriks.

Svakom treba njegova rupa na svirali, imućnijim Beograđanima je to Kop.

Dok traje zimska sezona, na Kopaoniku vrvi od turista, a opšte je poznato da lokali koji se nalaze na dobrim lokacijama imaju visoke cene svojih usluga.

Jedna od korisnica Tvitera je “dala i svoj skromni doprinos situaciji”. Naime, ona je fotografisala cene hrane i dodala da su cene iste u svim brvnarama na ski stazi.

Na celom Kopu je caj 350. Evo i moj mali doprinos kada je rec o hrani .-- Iste su cene u svim brvnarama na ski stazi

Ako je verovati Tviteru, cene su sledeće: Čaja nema ispod 350, porcija ćevapa ide i do 1.300 dinara, a dve sarme između 850 i 950 dinara.

SD

Guten Appetit z:mrgreen:

FHd4oT-XoAMNG7j.jpg

U Svajcarskoj su nize cene.... A stoka ova tamo dere ljude, jbt malo cosmovace i jedna kesica caja kosta vise nego pakovanje istog skoro 2x
pa svaka roba ima kupca. Te usluge na kopaonik nisu namenjene srpskom narodu vec kapitalistima koji tu dolaze sa sponzorusama. Za nekog koji mesecno vrti po 20 000 evra ove cene su smesne.
A za ovake ko ja , ostaje nam samo da se pridruzimo Lorelajn , da mesimo proju, secemo drva za lozenje , palimo lampu gasnjacu...........u neku brvnaru podno Rudnika.

pa svaka roba ima kupca. Te usluge na kopaonik nisu namenjene srpskom narodu vec kapitalistima koji tu dolaze sa sponzorusama. Za nekog koji mesecno vrti po 20 000 evra ove cene su smesne.
A za ovake ko ja , ostaje nam samo da se pridruzimo Lorelajn , da mesimo proju, secemo drva za lozenje , palimo lampu gasnjacu...........u neku brvnaru podno Rudnika.
Zato sto je ok sisanje ovaca, kao kada kupis iShit telefon.

Znam milionere ( u evrima ) koji nemaju nameru da kroce na Kopaonik jer je kako je Djole rekao " Parada pijanstva i kica " vec radje idu u Francusku, Svajcarsku.... gde je em jeftinije, em lepse em normalnije.

"Deru" samo na Kopaoniku i Zlatiboru!
Nisu ništa posebno u odnosu na druga skijališta u okruženju.Običan snobizam,za Beogradsku "kvazi elitu".
Pogledajte cene sami, pa kome se isplati, samo Vi izvol'te!
Kopaonik je oduvek bio bezobrazno skup.To je deo tradicije!
dolaze i gomile Rumuna, uglavnom tablice TM, skuplji automobili...ima i nešto Bugara...uglavnom, gostiju ima koliko hoćeš

Zato sto je ok sisanje ovaca, kao kada kupis iShit telefon.

Znam milionere ( u evrima ) koji nemaju nameru da kroce na Kopaonik jer je kako je Djole rekao " Parada pijanstva i kica " vec radje idu u Francusku, Svajcarsku.... gde je em jeftinije, em lepse em normalnije.
i ja znam jednog koji ima neku firmu u BGD i sramota ga da skija na kopaonik (na kojem uostalom nikada nije ni bio jer nije ni cuo za njega).Al zato , ko i svi novopeceni totalno nepismeni kapitalisti, OBAVEZNO ide na skijanje u Austriju, Svajcarsku (jer tamo ide "elita" kojoj , naravno, i on pripada)........a ici ce i u Aspen kada sazna da postoji amerika i taj skijaski centar.

Back