Konvertiranje fat32 u ntfs?

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Možeš iz Command prompta, postoji komanda koja to radi:

Kod:
convert x: /fs:ntfs

gde ti je x: mount point za taj USB stick, promeni šta god je kod tebe. CMD mora da radi u admin modu (desni klik na njega pa "run as admin")

Možeš iz Command prompta, postoji komanda koja to radi:

Kod:
convert x: /fs:ntfs

gde ti je x: mount point za taj USB stick, promeni šta god je kod tebe. CMD mora da radi u admin modu (desni klik na njega pa "run as admin")
Kako mislis mount point,malo mi nejasno to.
Sto ne bi napravio New Folder,prebacio to sto imas sa USB-a na njega,posle formatirao prazan USB u NTFS.Vratio podatke iz foldera.Moze to iz Command prompta,ali su se mnogi zalili da im nesto krene naopako,jer ne odrade dobro komande,pa ostanu bez tih podataka.
Prebacio bi da imam gdje 😂,na laptopu imam 8GB,morat cu sacekati dok ne uzmem HDD onda...
A za buduce,da li da svaki usb koji uzmem konvertujem u NTFS?ukoliko vec nije.
Osim toga, konvertiranje bi sa 14 GB podataka trajalo kao gladna godina!?
Ja mislio rekoh preko noci ostaviti i sl dan gotovo.

Kada ubaciš taj disk u komp, on se pojavi kao neki disk D: ili E: ili F: ili tako nekako, na svakom kompu drugačije. Ti vidiš kako je kod tebe i to slovo upišeš umesto X u onom mom primeru.
Aa,sad mi je jasno,hvala :).
Uradi ondaovo sto ti je sizif napisao,samo polako,bez zurbe prati komande.
Moram prvo nabaviti hdd za backup,i za usb i laptop.Moram dizati sistem iznova opet.

Kako mislis mount point,malo mi nejasno to.

Prebacio bi da imam gdje 😂,na laptopu imam 8GB,morat cu sacekati dok ne uzmem HDD onda...
A za buduce,da li da svaki usb koji uzmem konvertujem u NTFS?ukoliko vec nije.

Ja mislio rekoh preko noci ostaviti i sl dan gotovo.
Brateeeee...Citam i ne verujem. Kupis drugi USb za 800 din i prebacis SVE sa starog na novi-i formatiras SVE na NTFS...So simple...Nemas 8 gb prostora na kompu? Zajebavash?!?

Hvala :).

Hahahah,evo tacno 8GB sad gledao :D.
Ne bacaju mi se sad na drugi USB pare kad planiram uzeti HDD.
Bacaju?/!?!?Kupovina USBa je bacanje para? u 21om veku? Pa OK ti onda smisli sam nacin...Nemas normalan USB, nemas normalan hard disk(disk gde je sav slobodan kapacitet nije normalan za mene izvini) Mozes na cloud da prebacis te podatke ako nista drugo...

Bacaju?/!?!?Kupovina USBa je bacanje para? u 21om veku? Pa OK ti onda smisli sam nacin...Nemas normalan USB, nemas normalan hard disk(disk gde je sav slobodan kapacitet nije normalan za mene izvini) Mozes na cloud da prebacis te podatke ako nista drugo...
Pa sada u ovom slucaju bilo bi "bacanje",po peti put evo pisem,planiram uzeti hdd i zasto da dajem pare za novi usb kada cu ubrzo uzeti taj hdd...

Pa dobro kada uzmes taj HDD,onda je najsigernije je onaj sistem sto sam ti predlozio za Desktop i novi folder.Prebacis podatke,formatiras USB u NTFS i vratis podatke na njega.
Da tako cu i uraditi.
Za šta će ti ntfs usb?
kopiraš velike fajlove?
Na usb ne,ali na HDD da.
Mada imao sam i pogresno shvatanje,mislio sam da na fat32 ne moze stati vise od 4GB,ali sam shvatio da se ne moze kopirati vise od 4GB lol.

Back