Konvencionalna lepota?

Sto se crta lica tice, klasicna lepota je danas najcesce okarakterisana tim nekim kockastim simetricnim oblicima. To je nametnula industrija lepote jer takvo lice moze da se uklopi lepo na ambalaze za sampone. Zato i mnogi kazu:lepo ali nekako prazno. Pa prazno je bas zato sto ima tu prostu simetriju.

Kad smo vec kod klasicne lepote i proporcija - u jednom periodu sam isla u teretanu i treber mi je izmedju ostalog preporucio vezbe za jacanje (citaj - povecanje) zadnjice i butina. To je bilo jos pre par godina i cudila sam se kada mi je rekao da zene uglavnom to traze. Meni to nije trebalo i nisam zelela. Zelela sam jednostavno da budem generalno snaznija.
Posle sam videla da je to nova moda i novi vid lepote. Jaka guza i jake butine.
Да, мени се та мода здепастих уопште не допада.

pa klasični oblik lica, koje nema neke neobične elemente, sve je na svom mestu itd. npr:

Pogledajte prilog 1409751

volim i jednu i drugu lepotu, ali mislim da mi se nekonvencionalna više sviđa. neke odudarajuće crte, najčešće u pravcu androginije, neke izbuljene oči, starmali izgled, velike uši, razmaknute oči npr kao kod Anye Taylor Joy
Pegava je kao ja,...znači nije konvencionalna.😁

Slažem se... Kao J. Lo.

e1fe2f0472a543ad43237379e8fe8430.jpg

Za mene je to sklad, prefinjenost, nežnost, uz skladnu figuru i prefinjene, fino uskladjene crte lica. Kapiram da se ljudi lože na različite stvari, ali recimo da mi je prelepa mlada Isabelle Adjani u čuvenom filmu Possession iz 1981-e godine, koji mi je Baudrillard baš skoro preporučio. Mislim da se za nju može reći da u tom filmu poseduje sve te faktore - i prefinjenost, i sklad, i izražajnost, i dubinu, i stvarnu lepotu koju niko ne bi mogao da negira... još kad bi u stvarnosti imala neke karakteristike osobe iz filma, eh, gde bi joj kraj bio... :) Hteo sam ovde da postavim sliku, ali je bolje prikazuje odsečak iz filma, jer mislim da samo pokretna slika može da izrazi tu lepotu na pravi način.

pa sta je tu loše? meni je to predivno
Pa dobro. Meni se dopada kada je ujednaceno. Ne znam ni koliko bih trebala da vezbam da dobijem guzu i butine kakve su vec neko vreme u modi, tj. mislim da moja gradja tela to ne bi ni postigla. I za to moras da imas bar neke predispozicije. Bar mislim.
Kad pomislim na moju seku, e tek ona ne bi mogla, jer je bas-bas krhke gradje. Sva je tanka. :)

Neke zene recimo imaju vretenaste i tanke listove, pa i muskarci isto tako, mogu da vezbaju koliko hoce, ali nikada nece doci do onih velicina koje recimo imaju neki kojima su ti misici nekako prirodno cetvrtasti.

Samo mislim da ne treba forsirati kad nije svakom gradja pogodna za to, a to je sad neka moda i ljudi se ubise da izgledaju tako.

Back