Kontroverzni umetnik koristi gole žene kao četkice

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.629
Albert Zakirov, umetnik iz Autonomne Republike Tatarstan Ruske Federacije, ima originalnu, ali kontroverznu tehniku slikanja – koristi naga tela žena kao svoje četkice.

Albert Zakirov je počeo da crta i slika u ranom detinjstvu i proveo je veliki deo svog detinjstva pripremajući se za umetničku školu.

Nakon što je nekoliko meseci u desetom razredu učio sa odličnim nastavnikom, pokupio je neophodna znanja da bi se upisao u umetničku školu, gde je tiho učio osnove eksperimentišući sa svim vrstama neobičnih tehnika i medija.

Nikada nije završio umetničku školu, ali je tamo prvi put koristio žensko telo za slikanje na platnu i upravo ga je to iskustvo inspirisalo da svoju tehniku učini svojom.

Albert-Zakirov-painting-750x422.jpg

„Prvo slikanje sa telom sam uradio sa ženom kada sam bio na umetničkoj akademiji, 1980-ih“, rekao je Zakirov za SNTAT. „Iznajmili smo sobu sa platnom i bojama, a onda smo se glupirali, mazali i slikali pre nego što smo umetničko delo bacili. U to vreme ovaj metod se nikome nije mogao pokazati. ”

Godine 2000., ruski umetnik se setio svoje neobične slikarske tehnike i naslikao još jednu sliku 3×2 metra koristeći dva ženska tela. On još uvek čuva komad u svojoj kolekciji, jer označava početak njegove jedinstvene metode slikanja tela.

Seniman-Albert-Zakirov-wanita-telanjang-kuas-3.jpg

Generalno, Albert je započeo svoj proces slikanja tako što je telo svoje gole žene namazao uljem kako bi olakšao proces čišćenja.

Zatim je telo nage žene premazao akrilnom bojom.

Nakon toga, Albert je nosio golu ženu i namazao je po platnu.

„Kada podignem ženu, energija se kanališe tokom interakcije dva tela“, tvrdi Zakirov.

1566213591183457757.png

Albert Zakirov koristi samo žene kao četkice, uglavnom zato što su lakše, ali jednom je između 2008. i 2009. godine koristio nekoliko plesača, muških i ženskih. Bio je mršav, a njegovo telo je bilo veoma elastično i graciozno.

Prema rečima ruskog umetnika, njegove apstraktne slike sa ljudskim četkicama traže kolekcionari umetnosti iz Rusije i drugih evropskih zemalja.

Kako ih oni samo nagovore na to... ja da oglasim da mi treba partnerka za takve stvari, ne verujem da bi se iko javio. 😛
treba posle sprati boju sa tela... ako ih on i pere posle, skidam kapu.
Nije to neki velik posao. Gledao sam na netu razne body art događaje gde se svašta oslikava po golom telu, i posle se brzo i lako spere. Naravno, zavisi od vrste boje koja se koristi, ali ne verujem da ovaj tip koristi nešto što se teško ispira.

Pazi..Onda je gnječi na platno... :rotf:
Inače...Neopisana glupost .
Ni U od umetnosti , setio se čovek da gnječi izmazane žene na platno ..
Mogli bi je svrstati u "apstraktnu ",kojoj ja lično nisam naklonjena...
Nije jedini "umetnik" za kog se krstim

Mogao bi i nešto novo da proba..
Recimo jednog od 150 kg da izgnječi na platnu .
Slika bi mu bila brže završena...
Ima ona neka, pisao sam u nekoj temi pre nekog vremena. što se valja po izlomljenom staklu pa onda po papiru i tako "slika"

Back