Kontrolor zarobio sve putnike na liniji 27E

Прво, то је неистина велика. Многи Роми плаћају карту, имају уредне маркице и сл. То сам видео и не може нико да ту контрира.
Велики број њих раде у градским фирмама попут Градске чистоће, или по школама и вртићима као чистачице и имају од фирме плаћен превоз.
Овде говорим само о оним просјацима и лепо сам ти навео да не гледам на боју коже већ их све толеришем, а ту има и Срба а не само цигана.
Такође, малолетнике сам толерисао без обзира које су нације или боје коже.

Ти их толеришеш и то је у реду ако такав третман примењујеш према свима.Међутим има много оној који не поступају тако.Цигане заобилазе а над другима се иживљавају.

Ти их толеришеш и то је у реду ако такав третман примењујеш према свима.Међутим има много оној који не поступају тако.Цигане заобилазе а над другима се иживљавају.
Увек према свима сам се трудио да имам исти третман. И многе моје бивше колеге исто тако.
Знам за мноштво случајева где су контролори избацивали цигане "наглавачке" из возила, а опет има и тога што ти наводиш.
Није увек исто, постоје разне ситуације.

izađite na ulice kao što u svim normalnim zemljama rade kad im neka volja nadležnih organa nije po volji, pa mirnim protestima zahtevatje da se ukine taj način rada i doviđenja

Ovde se nije primilo.
Na mirne proteste niko ne reaguje !
A, oni drugi, omiljeni kod Grka i nas, kad prođu, zaboravi se zašto su "dizani" !

- - - - - - - - - -

Otkud 27 E u Cvijićevoj ?!

Smakli ga sa trase !

O otpočinjanju obavljanja linijskog prevoza prevoznik obaveštava korisnike prevoza putem sredstava javnog informisanja ili na drugi odgovarajući način.

Član 19

Prevoznik se mora pridržavati registrovanog i overenog reda vožnje.

U toku važenja reda vožnje linijski prevoz može se privremeno obustaviti ili izmeniti u slučajevima:

1) prekida saobraćaja zbog više sile ili izvođenja radova na rekonstrukciji puta;

2) zbog mera nadležnog republičkog, opštinskog ili gradskog organa, koji neposredno utiču na ograničenje saobraćaja, dok te mere traju.

Prevoznik je dužan pre početka obustave prevoza iz stava 2. ovog člana o tome obavestiti organ nadležan za registraciju i overu reda vožnje, a preko sredstava javnog informisanja i korisnike prevoza

...

VI KAZNENE ODREDBE
Član 48

Novčanom kaznom od 300.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za privredni prestup privredno društvo ili drugo pravno lice ako:

9) u toku važenja reda vožnje privremeno obustavi linijski prevoz suprotno odredbi člana 19. stav 2. ovog zakona;

"
Član 23
Putnik koji je u vozilu zatečen bez vozne isprave ili sa neispravnom voznom ispravom dužan je da na zahtev kontrolora plati cenu doplatne karte, u visini utvrđenoj aktom iz člana 20. ovog pravilnika i potom može nastaviti započetu vožnju.
Putniku koji ne postupi po zahtevu kontrolora i ne plati cenu doplatne karte, kontrolor će uručiti opomenu, nakon čega je putnik dužan da se udalji iz vozila na prvom narednom stajalištu.
Kontrolor može da zaustavi i zadrži vozilo na stajalištu kao i da pozove komunalnu policiju ukoliko putnik iz stava 1. ovog člana, ne postupi po zahtevu kontrolora da napusti vozilo.
Vozač je dužan da postupi po nalogu kontrolora i zaustavi vozilo dok putnik iz stava 1. ovog člana, ne napusti vozilo.
Na linijama na kojima validaciju putnika prati vozač, vozač je dužan zaustavi vozilo dok putnik iz stava 1. ovog člana, ne kupi ili uspešno ne validira voznu ispravu, odnosno ne napusti vozilo."

Gotovo svi pravilnici iz svih oblasti u Srbiji sadrže neke ovakve protivrečne delove, zato što ih pišu nadobudni stručnjaci tezgaroši - organizovana kamarila koja drži monopol na tezgu pisanja pravilnika već 15 godina. Neke od njih i znam, zaštićeni su kao beli medvedi. Sve su to neki dr, mr, sci, ali bez jednog dana provedenog u praktičnim aktivnostima na terenu, gde treba da se sprovede pravilnik.

Mada iskreno ja ne kapiram ljude sto prave problem kad ih uhvate bez karte , mislim i ja se uglavnom vozim bez karte (pogotovo uvece posle 8,9 kad ih gotovo nikad nema) (i to ne zato da bi im ja sad kao nesto prkosio vec zbog slabije finansijske ssituacije jer radije bi ja za tih 100 dinara ili koliko vec kupio sebi cokoladu , sok ili pojeo palacinku nego sto bi njima dao) ono ako te uvati bez karte uvek ono smislis neku pricu tipa : moram da promenim jos par prevoza a nemam dovoljno za toliko karata, ili nije radila trafika ili nesto , pa sad ako ti kaze da izadjes iz autobusa , samo izadjes i opusteno sacekas da naidje drugi.
Bezveze je zbog tako banalne stvari upustati se u konfliktne situacije i eventualne probleme.

Tog kontrolora je trebalo odalamiti samo tako.Pazi fukaru on bi da zaustavlja autobus,a ubeđen sam da se i sam kontrolor švercuje kada nije na radnom mestu.A ovamo bi sirotinji da zavodi red taj hoštapler.
Međutim za sve ovo je kriva sama država koja je nabucala cenu prevoza koja uopšte nije adekvatna platežnoj moći građana.U vreme Miloševića ta cena je bila 3 dinara,a bilo bi lepo da nam kažu koje smo to privilegije u prevozu dobili kao putnici pa da cena sada bude 24 puta veća.
Naravno krivicu snose i sami građani koji sve ovo vide i trpe maltretiranje ne uradivši ništa.

Ta цена од 3 динара за карту била је док је СПО-е био на власти у Београду, то нема везе са Милошевићем. Сада је много горе време у односу на другу половину 90-тих година.

Што се тиче овог случаја: тврдим да контролор није зауставио аутобус због неплаћене карте већ због лошег односа тог шверцера према њему (вероватно га је овај провоцирао или пркосио, или тако нешто).

Ta цена од 3 динара за карту била је док је СПО-е био на власти у Београду, то нема везе са Милошевићем. Сада је много горе време у односу на другу половину 90-тих година.

Што се тиче овог случаја: тврдим да контролор није зауставио аутобус због неплаћене карте већ због лошег односа тог шверцера према њему (вероватно га је овај провоцирао или пркосио, или тако нешто).

Zasto tvrdis?

Da li je to opravdanje za prekoračenje ovlaštenja i kršenje zakona?

Back